שאלה

קרנינה73

New member
שאלה

אני מנותחת טבעת 4 חודשים, ירידה של 16..בנתים...סגורה 9 עגבניה- האם יש צורך לקלף את הקליפה לפני שאוכליפ , והאם זה נכון גם לגבי שזיפים, ענבים.... תודה :)

WiKi

New member
אין כזה דבר "צריך"...

אני באופן אישי לא מסתדרת טוב עם קליפות של עגבניה ושל אפרסק ושל שזיף ולכן נמנעת מלאכול אותן. עגבניה בד"כ עוברת לי טוב בלי הקליפה, עם הקליפה, יש סיכוי שתיתקע אז אני אוכלת בלי. עקרונית אומרים שכל הויטמינים בקליפה, קטונתי... נתקע לך עם ועובר בלי? קלפי.

לפי מה שאמרה לי אתמול הרופאה

בסגירות גבוהות כמו שלך (ושלי) יש לקלף ירקות ופירות כי הקליפה חוסמת המעבר... אצלי פתיחה של רבע אתמול פתר הבעיה.....אכלתי עגבניה ופירות וישנתי טוב בלילה!!!!

אופירA

New member
מנהל
כעיקרון - לא. בפועל - כן...

הכל תלוי בהגבלה שלך. כעיקרון אין חוק שצריך לקלף. כמו שוויקי אמרה - זה תלוי במה שקורה אצלך. אם פעם נתקע, אז תקלפי. אם אף פעם לא נתקע, אין צורך. כשתגמרי לרדת במשקל תפתחי קצת את הטבעת ולא יהיה חשש מאכילת קליפות. אגב, טיפ למי שנתקע לו קליפה טוב טוב ולא מאפשר לאכול כלום - שותים משקה חם, ואוכלים בייגלה שמיניות קטן. אם הבייגלה לא פותח את הסתימה ולא עובר - אז רק לשתות חם כל הזמן. אם נתקע באופן שחוסם את כל המעבר ולא מאפשר גם לשתות - אז לשתות חם ולהקיא שוב ושוב, עד שמשתחררת הקליפה.

debra36

New member
אני סגורה היום על 5 וכמעט מתתי ברצינות

כי אכלתי ענבים עם קליפה..זה נתקע הקלפיה, הכאבים היו נוראיים חשבתי שאני באמת בסוף..כשכבר הצלחתי להקיא נחנקתי ... בקיצור לא הייתי אוכלת ענבים אבל עגבניות בכיף..חשוב ללעוס טוב טוב..

קרנינה73

New member
תודה רבה

שבוע טוב לכולם אני באמת אוכלת הכל עם קליפה ולא היתה לי בעיה עם ענבים עגבניות כו'. טפו טפו... פשוט יצא לי לפגוש עו מטובעת..והיא אמרה לי שאני חייבת לקלף לפניי, (קצת נלחצתי..איך לא קילפתי עד כה) ושזה לא נכון שאני נוהגת לאכול עם קליפה... בכל אופן אני שמה לב יותר לקליפות. תודה

למעלה