שאלה

lola sa

New member
שאלה

אני בת 24 רווקה, בלי ילדים. בת דודתי בת ה 8 מקסימה ואוהבת אותי, מבקשת שאבוא אליהם ואשאר אצלהם. באתי אליהם, שלושה ימים ברציפות והיא ביקשה שאבוא גם יום למחרת, וכמובן שזה לא נעים לי ואני מתגעגעת אליה וגם היא מתגעגעת אלי. נחזור לגבי בת דודתי – מה אני אמורה להגיד לה ? ולגבי נימוסים - הוריה מזמינים אותי על האש כל פעם, וגם אני רוצה לתת לילדה, אבל אבא שלה אומר לה "אני לא מרשה שתקבלי". מה מבחינת נימוסים ? ואני מאוד רוצה להשקיע, ולא רואה בהוצאת כספים עליה כביזבוז (כפי שהוא כנראה חושב ו"דואג" לי), ואותי זה מעליב שאני לא יכולה לקנות לה דברים ולהשקיע בה (קורס לימודי אנגלית פרטי שאני כל כך רוצה לשלם עליה). איך מתגברים עליו ? איך מסבירים ?

גרא.

New member
lola sa,בוודאי מותר לך לבקר את אחיינתך,אבל

במידה סבירה,כפי שאת מבינה.בכל מקרה,אביה של הילדה,הוא אחראי כמובן לחנוך שלה,ואם הוא לא מרשה לילדה לקבל מתנות שאת מרעיפה עליה,אלה הם שיקולים שלו כאב.לכן זה אינו מאבק בינך לבין אבא שלה,היכולת שלך להבין ולקבל את הגבולות שאביה קובע.זה לא אומר למשל למנוע ממך להביא לה מתנה ליום הולדתה,אבל,הוצאת כספים תכופה,לא מבוקרת,חייבת להיות בהסכמת האב.

lola sa

New member
מעבר לדעתך, רציתי עצה

איך לתת לאב הסבר משכנע מדוע כן לקבל.

גרא.

New member
lola sa,שאלה לא הוגנת,מה שמכונה מתחת לחגורה,

כיוון שאני עקרונית,חושב שזכותו של האב לחנך ולקבוע גבולות בחינוך ילדיו,כפי שהוא מבין.בכדי לנסות לשכנע אותו בכל זאת,את חייבת להעמיד את עצמו במקומו,לנסות להסתכל על הסיטואציה הזו מנקודת מבטו שלו.במצב לא וודאי כזה,אפשר להשתמש במו בטיפול,במשחק תפקידים.כמקובל בפסיכודרמה,כאשר את תחילה מדברת"אליו",כשהוא יושב כאילו בכסא ריק מולך,מסבירה לו מה את ולמה את רוצה לפנק את בתו.ואז את מחליפה כסאות,ועונה לך כאילו שהוא מגיב.כך תצליחי לממש את הסיטואציה הצפוייה בתובנה רבה יותר למה שעשוי לקרות.

למעלה