מרכז יום
גילוי נאות, אמי חולת אלצהיימר והולכת למרכז יום ואני חסידה של מרכז היום. האחיין הקטן שלי שביקר את סבתא במרכז יום קרא לזה "גן של זקנים בלי נדנדות". מרכז יום, הנמצא בכל עיר וביישובים רבים, פועל חצי יום ומיועד בעיקרו לקשישים. במרכז יום יש לבאיו פעילות ענפה. ברבים ממרכזי היום יש מחלקה מוגנת לחולי אלצהיימר שם הם מטופלים באופן מוגבר ומותאם למצבם. המרכז יום מוכר על ידי ביטוח לאומי כאחד מהפתרונות בחוק סיעוד ורוב המימון הוא משעות הסיעוד. למרכז יום יש הסעה הלוך וחזור ( גם לאנשים כמו אמא על כסא גלגלים ) יש פעילות חברתית וריפוי בעיסוק, באי מרכז היום זוכים לשתי ארוחות ( ואצל חולי אלצהיימר שבהרבה מקרים להאכיל אותם זה מאבק גדול זה יתרון ) וכן יש שירותי מקלחת. גם אצלנו אמא בהתחלה התנגדה ללכת וטענה שזורקים אותה מהבית והיום, כמה שנים אחרי היא עדין הולכת לשם ברצון ופורחת שם. במידה וקיבלתם חוק סיעוד מביטוח לאומי, שהוא לגילאי פנסיה או קצבה מיוחדת בגיל צעיר יותר. מוצעים לכם בשעות הסיעוד מספר פעילויות כמו מטפלת לשעתיים שלוש בבית, סיוע בהחזקת עובדת זרה והליכה למרכז יום. אצלי הגיעה ביחד רשימה של מרכזי היום בעיר שלנו. לאחר שבדקתי את המרכזים ובחרתי את המתאים, הגעתי במשך שלושה ימים עם אמא לימי ניסיון. וכשהוחלט סופית להישאר הודעתי לעו"ס האחראית על אמא שלי שאני מעבירה את אמא למרכז יום. היא טיפלה ברישום מול ביטוח לאומי.