שאלה -

אממאא

New member
שאלה -

רופא המשפחה זרק לאמא שלי תוך כדי שיחה משפט על מרכז יום, אבל אמא שלי לא בדיוק התעמקה בענין ואנחנו שואלים - מה זה מרכז יום לחולי אלצהיימר ? למי צריך לפנות כדי לקבל פרטים/זכאות ? אשמח לכל תשובה. יום טוב

שלום לך

מרכז יום אינו דווקא לחולי אלצהיימר אלא מיועד לאנשים קשישים ומוגבלים בקהילה. בדרך כלל יש בכל יישוב גדול מרכז אחד לפחות שאליו באים אנשים ונשים ומבלים חצי יום עם פעילויות וחוגים וארוחת בוקר וצהריים ועוד. בדרך כלל גם יש קבוצה של חולי אלצהיימר בנפרד, תלוי בתפקוד שלהם. הבעייה הרבה פעמים היא שהחולה שלנו לא רוצה ללכת, או בגלל שהוא צעיר ושם יש זקנים יותר או בגלל שפיזית הוא מרגיש שהוא בסדר ולכן חושב שלא מתאים לשם. האם אמא צעירה או מבוגרת יותר? ניתן לומר לה שהיא מתנדבת לעזור שם ואז אולי תסכים ללכת. הרעיון הוא שיהיו לה יותר גרויים מאשר לשבת בבית מול הטלויזיה ולא לעשות דבר, זה יישמר חלק מהתפקודים שלה , גם ישחרר את המשפחה בשעות האלה. אם היא בגיל סיעוד, מעל גיל 62 היא יכולה לקבל שעות מביטוח לאומי שחלקן יכול לשמש עבור "תשלום" למרכז היום. את כל הפרטים את יכולה לקבל מהעובדת הסוציאלית ברווחה שאמורה לסייע במקרה זה. מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשאול פרטים נוספים. בהצלחה, טובה

zs1957

New member
שלום לך

האנשים המגיעים למרכז יום הם ברובם קשישים. אך יש גם צעירים שמגיעים מספרם מועט והם במצב מתקדם של המחלה שכלל אינם מבחינים אם הם עם צעירים או זקנים. רוב החולים מתנגדים ללכת למרכז יום. הם מעדיפים להיות בבית. יש לאמץ את הרעיון של ליאורלילי של המתנדבת ואולי תסכים ללכת ויתכן שגם לא. מרכז יום ממולץ מאד. אמי ז"ל היתה במרכז יום 5 שנים וזה היה נפלאה בתחילה סרבה ללכת ואחר כך מאד אהבה. הגרייה והפעילויות שהחולה מקבל במרכז היום הן עצומות זה לא כמו לשבת בבית עם העובדת הזרה שהיא בעיניניה החולה בעולמו רוב הזמן שקוע שינה או באי שקט. במרכז היום יש צוות מקצועי של מטפלים שהתמחה בטיפול בחולים דמנטים לאף מטפלת זרה אין את הניסיון המקצועי שישי למטפלים במרכז יום. היא יכולה להיות חמה ואוהבת ולא תמיד יודעת מה לעשות עם החולה אשר יושב רוב הזמן בוהה והיא עסוקה בנקיון הבית או בשיחות טלפוןו עם חברותיה או במפגש חברות. את כל הפרטים ניתן לקבל מהעובדת הסוציאלית ברווחה במקום מגוריה של אמך.. אשמח לסייע בכל עת. בהצלחה !!!!! זהבה

ענתי44

New member
מרכז יום

גילוי נאות, אמי חולת אלצהיימר והולכת למרכז יום ואני חסידה של מרכז היום. האחיין הקטן שלי שביקר את סבתא במרכז יום קרא לזה "גן של זקנים בלי נדנדות". מרכז יום, הנמצא בכל עיר וביישובים רבים, פועל חצי יום ומיועד בעיקרו לקשישים. במרכז יום יש לבאיו פעילות ענפה. ברבים ממרכזי היום יש מחלקה מוגנת לחולי אלצהיימר שם הם מטופלים באופן מוגבר ומותאם למצבם. המרכז יום מוכר על ידי ביטוח לאומי כאחד מהפתרונות בחוק סיעוד ורוב המימון הוא משעות הסיעוד. למרכז יום יש הסעה הלוך וחזור ( גם לאנשים כמו אמא על כסא גלגלים ) יש פעילות חברתית וריפוי בעיסוק, באי מרכז היום זוכים לשתי ארוחות ( ואצל חולי אלצהיימר שבהרבה מקרים להאכיל אותם זה מאבק גדול זה יתרון ) וכן יש שירותי מקלחת. גם אצלנו אמא בהתחלה התנגדה ללכת וטענה שזורקים אותה מהבית והיום, כמה שנים אחרי היא עדין הולכת לשם ברצון ופורחת שם. במידה וקיבלתם חוק סיעוד מביטוח לאומי, שהוא לגילאי פנסיה או קצבה מיוחדת בגיל צעיר יותר. מוצעים לכם בשעות הסיעוד מספר פעילויות כמו מטפלת לשעתיים שלוש בבית, סיוע בהחזקת עובדת זרה והליכה למרכז יום. אצלי הגיעה ביחד רשימה של מרכזי היום בעיר שלנו. לאחר שבדקתי את המרכזים ובחרתי את המתאים, הגעתי במשך שלושה ימים עם אמא לימי ניסיון. וכשהוחלט סופית להישאר הודעתי לעו"ס האחראית על אמא שלי שאני מעבירה את אמא למרכז יום. היא טיפלה ברישום מול ביטוח לאומי.

אממאא

New member
תודה על התשובות

אבא שלי הוא החולה, ואת אמא שלי צריך לשכנע שהוא צריך ללכת למקום מעין זה, גם בשבילו ובעיקר בשבילה. אם יתעוררו שאלות נוספות, אשמח למצוא פה אוזן קשבת. יום טוב

למעלה