שאלה

שאלה

הסיטואציה - אתם בראיון עבודה. הראיון הולך טוב, השיחה ביניכם לבין המראיין קולחת ובאווירה נינוחה ונעימה, ואז בסיום דבריו הוא זורק שאלה אחרונה - "אתם ביחסים טובים את והגרוש"? (אם זה רלוונטי - המראיין בגילי פחות או יותר). מעניין אותי לדעת איך הייתם מגיבים למשמע שאלה כזו במעמד של ראיון עבודה? מה לדעתכם מסתתר מאחורי הרצון לברר איתכם את העניין? לגיטימי לדעתכם לשאול דבר כזה במעמד הנ"ל? ולסיום - האם לדעתכם טיב היחסים עם הגרוש בהכרך מספר/מעיד משהו באופן גורף?

Peacefulmind

New member
אין תשובה טובה

השאלה קצת מוזרה לי כי טכנית אסור למראיין בכלל לשאול שאלה כזאת (יצא לי לראיין לא מעט וזה פשוט אישי מידי) לגבי השאלה - יכול להיות שהמראיין בעצמו נמצא בסיטואציה דומה. בכל מקרה לא הייתי מנסה יותר מדי מנסה לנחש. ולגבי יחסים עם גרוש במקרה שלי פרודה(בקרוב גרושה)... יכולים לתת אינדקציה אבל מוגבלת מכיוון שיש 2 צדדים למטבע.

זו שאלה לא לגיטימית אבל מעולה

בעיני היחסים עם הגרוש/ה נותנים המון מידע על האדם שאת פוגשת (כמובן, בהנחה שיש סיבה לקשר, כלומר - יש ילדים).

תשובה

כל יום אתה מאונן ? כמו שזה לא עינייני , אז הדרים האישיים שלי תשאיר לי בבקשה

תשמעי...

זו שאלה חטטנית ומגעילה אבל דרכה הבוס יוכל לדעת אם יש לך ראש שקט לעבודה, אם את צפויה להעדרויות עקב ריב כזה או אחר וכו' לא לגיטימי לשאול לא יפה לשאול אבל...

יש פה כמה נקודות שצריך לחשוב עליהם..

1. אולי באמת המראיין בהליכי גירושין וסתם מתעניין לדעת איך זה אצל אחרים 2. ככל הידוע לי אסור לו בכלל לשאול שאלה כזו, כמו שם היית נשואה אסור היה לו לשאול אם יש לך תוכניות לילדים נוספים :)) 3. ולטעמי לפחות טיב היחסים עם הגרוש ללא ספק משפיעים על טיב העבודה לפחות בחלקה, קחי סיטואציה שבה הילד/ה שלך חולה לאורך שבוע (חמסה חמסה), מי נשאר איתו בבית, האם יש לך עזרה וגיבוי ממנו לימים האלו? האם במידה ויהיה בעבודה לחץ ביום ספציפי תוכלי להיעזר בו?? יש יתרונות וחסרונות בלהעסיק גבר/אשה גרושים, בדיוק כמו בלהעסיק גבר/אשה לילדים קטנים.

ye44

New member
שאלה לגיטימית לחלוטין

מה הוא צריך מרחץ דמים במשרד אם וכאשר העלת לו ת'פיוזים

ראיונות

ברמת כישורי ראיון וסיטואציה של ראיון עבודה - זו שאלה שאין לה מקום - לפחות לא ברמת החקיקה הקיימת כיום. יחד עם זאת, בסיטואציה של ראיון עבודה, כנראה שכמרואיינת - נוטים להתעלם מהחטטנות ומאי הנכונות/לגיטימיות פוליטית של שאלה כזו - כי אחרי הכל - רוצים לעבוד. מאד יכול להיות שמאחורי השאלה מסתתר אופורטוניזם - הרי - לגרושות יש מוניטין של קלות להשגה ... ואם אין אקס שמרחף ברקע - עוד יותר קל ... ולסיכום - טיב היחסים עם האקס - בברירת המחדל שלו הוא כועס עד קורקטי .. כל מה שהוא מעבר לזה - הוא החריג, ומעיד על אינטרסנטיות שמצאה בשני הצדדים מכנה משותף ברוב המקרים .. עצוב ... אבל זה מה יש ..

ברמה העקרונית היא שאלה אישית....

ובראיון עבודה כולו אישי ככה אינני חושבת שהשאלה הזו כל כך אישית מה גם את מספרת שהראיון היה באוירה נינוחה ונעימה נסי לזכור כמה פתיחות היתה באוירה הזו בעיניי כמו שמראיון אמור לברר לגבי ילדייך היכן הם מוזקים ומטופלים בשעות העבודה יכול לשאול אם אפשרת לו באוירה ביניכם לשאול מה קורה במערכת היחסים עם הגרוש אני מניחה שזה נשאל בעקבות נתנת הפרטים לזמן גירושיך חוץ מזה אם הרגיש לך לא קשור היית פשוט לא עונה או שואלת לגבי חשיבות השאלה....

הגירושים התרחשו כבר לפני מס' שנים..

ובכל מקרה לא הייתה לי שום בעיה לענות על השאלה. (ועניתי) אם כי כן, הופתעתי מעצם השאלה.

עד כמה שאני יודעת

לפי החוק אסור לשאול בראיונות עבודה לא לגילך לא למצב המשפחתי וגם לא למס' הילדים ובכלל בקורות החיים לפי הספר גם לא אמורים לציין את שלושת הפרמטרים האלו אבל כמו שאנחנו יודעים אף אחד לא פועל לפי החוק . . .

יערית

New member
לא בהכרח

אך בהחלט יכול להראות איזה מן טיפוס אתה:)) או שהוא רצה לבדוק את השטח לפני שהוא פועל ואיך זה אחרי..:))

אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת

אני חושב שהמראיין עובר קוים שהוא לא צריך לעבור. אני מקווה שענית לו כמו שצריך.

ismeralda100

New member
בעיניי ממש לא

לגיטימי לשאול משהו כזה, או כל מה שקשור לכך. ממש יתר מדי.

לגבי הלגיטימיות...

המסקנה מקריאת התגובות שקיבלת היא, שתלוי את מי שואלים. לגבי השאלה אם טיב היחסים מעיד על משהו, ישנה סבירות גבוהה שיחסים טובים עם הגרוש, תורמים לשקט הנפשי שלך.

למעלה