שאלה

שאלה

יש חובת שמירה על סודיות מטעם מטפלים ברפואה המשלימה ? האם זה רק אחרי פגישה בחדר הטיפולים או גם מהשיחה הראשונית ?

mic26

New member
אני חושבת שאין חוק של ממש

אבל באופן כללי מטפל לא אמור לדבר על המטופלים שלו עם אף אחד.

אתיקה ברפואה משלימה

באופן עקרוני האתיקה חלה בקליניקה עצמה, אבל מן הראוי שאם התייעצת עם מטפל על משהו , גם טלפונית והוא עשה בזה שימוש שלא אהבת, יש כאן בעיה, אם תתן יותר פרטים אולי נוכל להמשיך וליעץ לך.

יעל ND

New member
לעניות דעתי

כל אדם שעוסק ברפואה באופן טבעי מחוייב עוד מימי היפוקרטס על שמירת סודיות מלאה. לצערי, יש מקרים, בהם חוק מחייב על דיווח - לדעתי האישי, זוהי הפרה בוטה של מחוייבות של כל העוסק ברפואה שיש לו כלפי המטופל שלו. אבל לכי תתווכחי עם החוק... לצערי, עניין סודיות רפואית (ולא רק רפואית) ממש מוזנח ולא זכה לכבוד הראוי אצלינו. אבל זוהי דעתי האישית לגבי החקיקה בנושא, לדעתי עליך לפנות לפורום של עורכי דין.

0 אור 0

New member
אכן אין חוק בנושא

מכיוון שכל נושא הרפואה המשלימה אינו מעוגן בחוק, אז גם חוק שמירת הסודיות אינו חל על המטפלים. ויחד עם זה אנו, כל המטפלים שאני מכירה, כל המורים שאני מכירה, מרגישים ומלמדים מחוייבות לקוד אתי, שאמנם אינו כתוב בצורה ברורה ומוסכמת, אך העקרונות שלו מקובלים על כולם. בגדול ניתן לסכם את הקוד האתי שלנו בכך שאנו מחוייבים לטובת המטופל, לשמירה על מרחב בטוח ומוגן עבורו, ולכלל של היפוקרטס "אל תזיק" חלק מזה הוא גם העניין שכאשר מישהו מתייעץ אתך כמטפל, ובודאי כאשר הוא מטופל שלך, אתה לא תלך לרכל עליו, להסגיר את זהותו ואת הדברים האינטימיים שסיפר לך. כמובן שכאשר מגיעים לדילמות מוסריות/חוקיות מהסוג שרואים בסרטים (הרוצח שמתוודה בפני הכומר וכאלה), אז אין לנו בעיה חוקית ואנו רשאים לפעול לפי מצפוננו וראשית כל לא לקבל את האדם הזה כמטופל שלנו.

מאיר72

New member
אם את מטופלת של אותו אחד

אז זה לא משנה היכן דיברתם, אם זו שיחת טלפונית מקדימה ולא באת לטיפול אני כמעט בטוח שאין חיסיון רפואי. אם המטפל לוקח את המקרה שלך ומציג אותו ללא איזכור של שמות ודברים שיכולים להסגיר מי את זה בהחלט מותר כיוון שזה התיעצות ואין חובה לשאול לדעתך.

חוזה בין מטפל ומטופל

בעיקרון, גם אין אין חוק צריך להיות בתחילת כל טיפול חוזה בין מטפל ומטופל. החוזה לא חייב להיות כתוב וגם לא פורמלי, אולם במהלך שיחת ההיכרות ובטרם מתחילים את הטיפול, מטפל טוב צריך לדעתי להוביל את השיחה לכיוון שבו כל אחד מהצדדים יעלה את הציפיות שלו מהטיפול ( לרבות שמירה על סודיות, התחייבות לעשות את הטוב ביותר בתחום וכו' מצד המטפל והתחייבות מצד המטפל להגיע לטיפולים, לשלם...) ורק במידה ובו שני הצדדים יודעים את ציפיות האחר ויכולים לעמוד בהן - להתחיל במסע הטיפולי עצמו. בכל מקרה אם המטפל גילה מידע אודותייך, השתמש בתמונות שלך או עשה כל דבר אחר - לדעתי יש מן המקום לבדוק האם לא עבר על חוקים אחרים כמו חוק הגנת הפרטיות למשל אשמח לנסות לסייע ולהפנות אותך לגורמים המתאימים, ובכל מקרה - שבת שלום ושבוע רגוע מיכל

למעלה