שאלה

שאלה

אני מכיר את תופעת ההתמכרות לאינטרנט באופן אישי, אבל אני לא מבין כיצד פורום תמיכה למכורים לאינטרנט מסוגל לעזור? האם פורום כזה לא פועל נגד מטרתו ובעצם מגביר את כמות הזמן שמבזבזים באינטרנט?

e-magine

New member
שלום חמוד ../images/Emo13.gif

אני אענה לך קודם בשאלה, בעצם בכמה שאלות: מהי מטרת הפורום הזה? מי קבע שמטרת הפורום היא כמו שאתה אומר? קראת קצת בפורום? את הודעת הפתיחה שלו (הודעת מנהל קראת? קראת את המאמרים? ביקרת בקישורים? אתה אומר שאתה מכיר את התופעה, או קיי, אז מהי התמכרות לאינטרנט?

זו תופעה ממש מחזורית אנונימאוס

עכבר אנונימי? כל כמה זמן נכנס התורן ששואל אותה שאלה והאמת שאני בעצמי מזמן מזמן העליתי אותה יש פה טעות אופטית ומהותית גדולה מאד אנחנו אף פעם לא דיברנו פה על גמילה מוחלטת מאינטרנט דיברנו על תמיכה ושיתוף ודיאלוג לגבי חוסר השליטה שלנו בגויילעם הזה העובדה שההתמכרות פוגעת בתפקוד שלנו בחיים ואוכלת כל חלקה טובה דומני שאף אחד לא הכריז פה שהוא רוצה להתנתק באופן מוחלט מהמחשב כך שהשאלה בכלל לא רלוונטית וגם אם מישהו רוצה להתנתק באופן טוטאלי הוא יכול לברר את הבעיות האלה של ההתמכרות שלו פה ולשתף אחרים ולהיעזר אולי אבל באופן בסיסי תמיד מדברים פה על שליטה בהתמכרות אנחנו שוהים ברשת מה שלאיהיה אז אולי נעזור לעצמנו אם נברר למשל למה אנחנו מפסידים כל כך הרבה שעות שינה בגלל ההיצמדות למחשב עוד שעה ועוד שעה

לשאלתך

זה בסדר אם תגיד שעבורך העובדה שהפורום מנוהל באינטרנט פוגעת ביכולת שלו לעזור לך בגמילה. העובדה היא שלחלק אחר מהאנשים הפורום הזה עזר לצאת מהמעגל ואני דוגמה חיה ומתפקדת לזה. מטרת הפורום היא לתמוך ולשתף באינפורמציה. מה שזה עוזר לו , אחלה. ומי שזה לא עוזר לו גם אחלה. אתה טוען ש"מבזבזים זמן באינטרנט". לדעתי האינטרנט באופן כללי הוא לא בזבוז זמן יותר מאשר טלויזיה. כמו שבטלויזיה יש ערוצי מדע ויש ערוצי חשדות ויש ערוצי טלנובלות ככה גם באינטרנט. ויש אלו שיגידו שערוצי מדע הם בזבוז זמן ויש אלו שחושבים שלשבת ולראות חדשות זה בזבוז זמן ויש אלו שיגידו שלעקוב אחרי עלילה של טלנובלה זה בזבוז זמן. העובדה היא שלכל אחד מסוגי הטלויזיה הזו יש את האנשים שאוהבים אותה וחושבים שהיא הדבר הטוב ביותר שהומצא חוץ מלחם פרוס
אז ברוך הבא לפורום, ואני מתנצל על התגובות הקצת קוצניות. פשוט אנחנו מרגישים שלבוא ולשאול שאלות שכבר נענו ונדונו כל כך הרבה פעמים בפורום בלי לקרוא לפחות את מה שכבר נכתב בנושא הוא חוסר כבוד וזילזול בזמנם של חברי הפורום הוותיקים. לכן אל תיקח את העוקצניות כמשהו אישי. בפורום הזה אנחנו מאוד מכבדים את מי שמכבד אותנו ואת מה שכתבנו ומקדיש קצת זמן לקרוא את הפורום לפני שהוא כותב. דרישה מוגזמת? לא יודע. עכבר

שירז**

New member
רציתי להגיב.

אבל התאפקתי עם זה, וראיתי שכבר אתם הגבתם וזה בסדר גמור, עכשיו לא נותר לי אלה לשבת לקרוא כי אין כבר מה לכתוב יותר מה שאתה עכבר ואי מאג´ין כתבתם . אני חושבת שצריך לשים איזה שילוט בראש הפורום שיתנוסס גבוה עם הבזקי אור כך שיאלץ את הגולש שניכנס לפורום לפתוח את ההודעה. ועליו יהיה כתוב. תקרא לפני שאתה שואל

e-magine

New member
יש כאלה שלא קוראים גם אחרי ששואלים

הם שואלים למען ההנעה שבשאלה, ומי אנחנו שנקח את זה מהם? אגב גם עכשיו אני לא עוקצני. אני רציני למרי.

למעלה