שאלה

שאלה

שבת שלום יש לי שאלה נכנסתי לאיזה אתר לבדוק שעת הדלקת הנרות ובאותו האתר היו שני זמנים לשעת יציאת השבת זמן אחד שהנו רגיל וזמן שני לכאלה הנוהגים 40 דקות. מה זה?

REALI

New member
אהלן ושבוע טוב

אני אורח בפורום ואולי הקבועים יודעים יותר פרטים ממני, ממה שידוע לי השבת ניכנסת בזמן שקיעת השמש אבל צריך להקדים לקבל אותה לפני כן כדי להוסיף מקודש על החול, כלומר שקדושת השבת מתפשטת גם החוצה על שאר ימי השבוע ואנו מסמלים זאת בתוספת של זמן מסויים לפני כניסת השבת ולאחריה במוצ"ש. התוספת הנהוגה היא 20 דקות. אומנם בירושלים וגם בפתח תקוה (ואולי בעוד כמה מקומות נוהגים להוסיף 40 דקות לפני השקיעה. שבוע טוב

REALI

New member
אופס, עכשיו ראיתי ששאלת על מוצ"ש.

במוצש אני פחות יודע. העקרון הרישמי לתוספת שבת היא שלושה כוכבים בינוניים קרובים. יש זמן רבינו תם שאם אני לא טועה זה 72 דקות אחרי השקיעה. באופן כללי יש מחלוקות מתי בכלל זה צאת הכוכבים: 13.5 דקות אחרי השקיעה, 18, 24. אולי אחד השיטות האלו פלוס תוספת שבת יוצא 40. אני אדפדף קצת בגוגל אולי אני אמצא משהו.

REALI

New member
מצאתי מעט חומר על זה

בקישור הבא בהערה מס' 1 יש הסברים על החישובים. עברתי על זה ברפרוף. בהערה מס' 3 הוא מסכם שזמן מוצ"ש שמופיע למעשה בלוחות הוא 35 דקות אחר שקיעה. ונראה לי שיש שם הרבה חומר מעניין חוץ מהחישובים היבשים. מתוך פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד

שבוע טוב אורח../images/Emo39.gif

אתה מוזמן להישאר. פינת קפה פתוחה 24/7.

REALI

New member
עם כזאת הזמנה לבבית אשאר בשמחה

אומנם מסתבר שהחמור קפץ בראש לתוך הכיתה של הגדולים...

שבוע טוב ומבורך

שלום וברכה ריאלי ברוך הבא,תודה על תשובתך, השבת בהחלט מאצילה על ימות השבוע כולם, כמו כן נראה לי שמי שמקדים ב40 דקות הרי שהשבת יוצאת עבורו 40 דקות אחרי,דהיינו השבת מתארכת ב80 דקות, תודה על הקישור שהבאת אעיין בו. שב אתנו ונחלוק את הלחם. בברכה

למעלה