שאלה

ארטיימר

New member
שאלה

יש איזה מישו שרוצה להיות אברך. ורוצה גם כסף ורוצה אשה. (תחליטו אתם באיזה סדר. במיוחד האברך..) ויש איזו מישי שרוצה אברך. הבחורה הזו לא ממש מסוגלת להנפיק לו דירה, בטח לא ההורים שלה. אבל היא בעצמה מרויחה יפה. חשבתי לומר לה משו כזה. מכיון שההורים הם אלו שנותנים, ואין להם, ולה יש יותר אפשרויות, שתראה אם היא יכולה לקחת על עצמה, כי לה יש יותר אפשרויות להסתדר. ואז מה שקורה זה שיש דירה מההורים, לה יש חשבון הלואה לשלם בכוחות עצמה. להם כזוג נשוי יש דירה והלואה לשלם. ותכלס ההורים לא עשו כלום. יפה, לא? אלא שהבחור אמור להבהל כשיודע לו שהבחורה עצמה בחובות. אבל זה מתקזז מול זה שהוא חשב להוריד אותה על כסף. מה אתם אומרים?

שאם

הוא חושב להוריד על כסף תברח ממנו..לא לכולם יש אפשרות לתת...ואם היא תעשה מעצמה זלא כ"כ נורא..

אני חושבת

שאם היא רוצה אברך, שתחפש מישו שרוצה רק להיות אברך . אם הוא מחפש גם כסף ברור שהוא לא ירצה אותה. נראלי שהפתרון שלך לא כ"כ יעיל, כי בסופו של דבר החוב הופך להיות גם שלו, אז מה יצא מזה?? הגיוני שיבהל.. בכל זאת.. להתחיל את החיים בחובות..

המון

ציניות וכאב שזורים בתוך מילותיך. המצב באמת הפך להיות בלתי נסבל במיוחד שאותם אברכים לא ממש מחזיקים את תורתם כאומנותם במהלך החיים. לגבי עצם השאלה קשה להכריע. האם שווה לבחורה להשקיע בשביל בחור אפס שרצה להורידה רק בגלל כסף? החשבון הוא שלה ושלה בלבד.

שרוליקק

New member
מפריעה לי העובדה

‏ שהבחורה עצמה צריכה לדאוג לכסף ולדירה. מי שבאמת רוצה ללמוד ויש לו יר"ש אמיתית (אחרת זה לא שווה) יכול להסתפק. אבל כנראה כפי שציינת בהתחלה, בסדרי עדיפויות שלו להיות אברך זה אחרי הכסף. אז הבחורה צריכה לקבל החלטה איזה סוג אברך היא מחפשת. אני אישית אם הייתי מממן מישהו, הייתי מעדיף שהוא ירצה להיות אברך קודם כל. דבר נוסף, איפה הקשר, ההתאמה, והרגשות, ביניהם בסיפור הזה (בטח הם יצאו קצת אם הם בשלב של הכסף) זה לא משהו מספיק חזק בפני עצמו כדי להתגבר על הנושא הכספי? בדרך כלל הדברים האלו מנצחים כל הפרעה. אלא אם כן, הם לא ממש חזקים ואז כבר הבעיה שורשית יותר. בהצלחה.

בת תורה

New member
הרגשות? אתה תמים או מה?

ראשית אילו כבר רגשות יכולים להיות מ 5 פגישות? שנית, אפפעם לא שמעת על שידוכים שהתפוצצו בגלל כסף ואפילו בעיצומו של וורט?

שרוליקק

New member
ואם

‏ ‏ שמעתי שהתפוצצו שידוכים בגלל כסף, זה אומר שזה נכון וטוב? העובדה שדבר מסויים קורה, לא מצדיקה אותו. לגבי הרגשות, אפחד לא אומר שהם אמורים להתעלף ברגע שהם רואים אחד את השניה. אבל לאחר 5 פגישות כשיש מגמה של התקדמות, יש בך ציפייה מסויימת לראות את הפרטנר ואתה עלול להרגיש כיף בפגישה. לזה קורים רגש, גם אם זה ברמה נמוכה. בסך הכל רציתי לבקר את ההתמקדות בכסף והפיכתו לגורם מכריע.

ארטיימר

New member
יפה

תשובה יפה. יש צדק בדבריך. אני חושבת שיש פער בין אברך כמו שקיים היום, לבין אברך, כמו שאמור להיות. ואולי בכלל כל הענין זה קטע חברתי, של המושג אברך, ולא מה שזה באמת. ואולי זה לא האברך, אלא בחור שנמצא במסגרת תורנית, ועל זה משלמים. אבל אם כך, אז למה שלא ישלמו על בחורה טובה?

קליט

New member
ארטי, את שואלת

האם זה מוסרי שהבחורה תיקח על עצמה לשלם את המשכנתה על הדירה שהיא קיבלה ? . . . אם הבחורה מרויחה יפה ויש סיכויים סבירים שהיא תרויח יותר אז בודאי שזה מוסרי וזו זכותה וחובתה לתמוך בהוריה שלא יבולע להם, ובמשך הזמן גם בעלה ימצא משרה כלשהיא והם יסתדרו . אם היא לא מרויחה הרבה זו שאלה יותר קשה, ויש כאן כמה וכמה שיקולים, ויש לשאול רב בכל מקרה . ומסתבר גם שעל החתן לצאת לעבוד או שיעברו לגור בפריפריה כדי לתמוך בחמיו

בת תורה

New member
חלום באסמפיא

הבחורים של היום לצערי סחטנים.(לא כולם כמובן אבל זאת המגמה הרווחת)אם הוא יכול גם להרוויח דירה מהשווער וגם משכורת נטו מאשתו למה שיסכים להסדר שכזה?

ארטיימר

New member
יפה..

אז סולם העדיפויות שלו והרצון להיות אברך, לא כזה כנה. ונשאלת השאלה מה מוצאת בחורה שרוצה אברך, בבחור שזה לא כנה אצלו. אולי נאמר שזה לא כנה אצל שניהם ולכן זה מתאים. אבל אז תעלה השאלה למה היא תסכים לשלם בשביל מה שהיא מקבלת? תראי את התגובה שכתבתי למעלה

קליט

New member
למה זה לא כנה ?

לך ארטי זה לא נראה כנה . לבחור שנמצא בתוך זה - זה נראה כנה בהחלט . "אם אין קמח אין תורה", הוא לא מחייב אף אחד שיקח אותו . והמחותן מקיים בשמחה "לעולם ימכור אדם כל מה שיש לו וישא בת תלמיד חכם, וישא את בתו לתלמיד חכם" . והוא חייב לדרוש . . כי אחרת יגידו שהוא לא "בן תורה ומתמיד אמיתי" . אם הוא יגלה שאשתו שקועה בחובות הוא ירגיש מרומה .

שהבחורה

תאמר בפתיחות כמה יש לה, ושהזוג יקח על עצמו במשותף, ההורים יכולים לעזור, לא חייבים. אבל עם בחורה בחובות לא מתחתנים, זאת ריזיקה גדולה מדי. שלום הבית נפגע אנושות.

ברור

אבל אם אחד מבני הזוג מביא עימו מטען לזוגיות, זה בדיוק כמו כל ויכוח קלאסי, מי עושה יותר, יעיל יותר, או מכניס יותר. זה פחות ויכוח מילולי, יותר טינה, שיוצאת בכל מיני צורות לאחמ"כ. ככה זה, מטען שמגיע מהעבר תמיד עלול לחזור.

למעלה