שאלה

טלטל276

New member
שאלה

עברתי ניתוח טבעת שלשום ומאותו יום הייתי כל הזמן רק על נוזלים (מיץ, תה, מרק עוף, מים וכו') עד שהיום הרגשתי ממש רעבה - הייתי חייבת אוכל קצת יותר מוצק. הכנתי תפוח אדמה קטן במיקרוגל , מעכתי אותו עם מזלג (ללא הקליפה) ואכלתי יחד עם מרק עוף. הרגשתי בהתחלה ממש מפוצצת , אבל אחרי כ20 דקות זה עבר לי ועכשיו מרגישה שבעה ומרוצה... השאלה אם זה לא מוקדם מידי כי בקושי עברו יומיים מאז הניתוח ויש לי עדיין כאבים באיזור הקיבה וגם באיזור הפורט. ועוד שאלה- יכול להיות שלא באמת הרגשתי מפוצצת אלא זה היה הכאב שבפורט שמקרין גם לשחמות? אולי בינתיים לא כדאי לנסות את הגבולות שלי?

אופירA

New member
מנהל
זה מוקדם מידי

כדאי להיצמד להוראות התזונה לאחר הניתוח ומאוד לא כדאי לעשות ניסיונות... התוצאות של הניסיונות עלולות להיות עצובות, למרות שיכול להיות שלא יקרה כלום. ההוראות אומרות שבוע של נוזלים בלבד. כדאי לשתות חלב ומוצריו, ואם את נורא רעבה - מעדני חלב חלקים ללא פירות. ריוויון, יוגורטים חלקים. אם הנוזלים עוברים טוב, אפשר לעבור לשבוע השני, של הכלכלה הרכה, שכוללת פירה תפוחי אדמה רך (מעוך עם מים, לא רק מרוכך במיקרוגל ומעוך במזלג) אחרי 4-5 ימים מהניתוח. אבל לא ביום השני. לכן רוצי עכשיו וקני לך מוצרי חלב ותמשיכי עם תזונת מרק, מיצים ממותקים עם סוכר ומוצרי חלב עד יום שני.

לא כדאי למהר ולעבור על שלבים

זו רק ההתחלה תשתי כמה שאת רוצה חלב חם זה ממלא מאוד ולא תרגישי רעבה שבוע נוזלים גם מרגיע הקיבה וגם יביא אותך להורדה במשקל ... זו המטרה גם כן, לא? תעברי שלב שלב לפי הספר זה עניין של משמעת עצמית אבל התוצאה תהיה שווה בהצלחה טל

שמחה37

New member
טלטל מותק

התפריט שאנו מקבלים לאחר הניתוח חשוב לביצוע משום שהקיבה עדיין פצועה מהנתוח וזקוקה להחלמה. בבקשה להצמד להוראות הנסיונות האלה לא תמיד באים בטוב. זה לא פשוט לא נותחנו בראש אבל זה חלק מהמשמעת שאנו מסגלים לנו לקראת החיים החדשים. התרופה הטובה ביותר זה להעסיק את עצמך בדברים אחרים. החלמה מהירה מותק שמחה

טלטל276

New member
תודה לכולם. אני אשתדל להיצמד לתפריט.

פשוט הייתה לי תחושה שאני שותה מרק או מים וזה נעלם תוך כמה דקות ואז שוב הייתי רעבה. והאמת תפוח אדמה מעוך עבר לי ממש טוב. אני מתחילה לפחד שהטבעת לא במקום הנכון.. יכול להיות דבר כזה??? סליחה שאני מציקה, אני פשוט חדשה בזה ואני מבולבלת מכל מיני תחושות מוזרות וחדשות שיש לי בגוף...

שמחה37

New member
טלטל מותק

אל תשתדלי פשוט תצמדי במקרה הזה זה לא עניין של בחירה. עברת ניתוח, הקיבה פצועה, צריך לתת לה זמן להרפא וחלק מזה זה להצמד להוראות. אל תתחילי להלחיץ את עצמך עכשיו שהטבעת לא בסדר, אחרי ניתוח יש תחושות מוזרות בגוף על פניו נשמע שהכל בסדר. תרגישי ממש ממש לא טוב תתקשרי למנתח ותתיעצי הוא ניתח אותך ויש לו אחריות כלפייך. תרגיעי חמודה שמחה

אופירA

New member
מנהל
רצוי לפחד מדברים ריאליים

רעידת אדמה, למשל, ל"ע. כלומר לפחד מגורלם של הישראלים שעדיין נעדרים שם. או תאונת דרכים, חס ושלום. רצוי מאוד לפחד מתאונת דרכים כאשר עומדים מול הרמזור האדום ושוקלים אם לחצות או לחכות. אבל לחפש ממה לפחד, כשאין סיבה - לא כדאי. כי אם נחפש, נמצא עשרות אלפי סיבות לפחד פחד בלתי יעיל לחלוטין. התחושות בגוף חדשות ומוזרות, והן טבעיות והגיוניות. תנסי לשבת עם ראש פתוח, וללמוד מהן מה שהן מספרות לך, ולא לתת להן הצעות ייעול ע"י רעיונות הזויים המוזנים מפחדים. אם את שותה מרק ותוך כמה דקות את רעבה - תשתי עוד מרק. מרק חם ירגיע יותר זמן. חלב חם גם.

למעלה