שאלה

שאלה

אני לא שואלת כאן מתוך ציפיה למענה מאנשי מקצוע, אלא יותר מתוך נסיון אמנם תמיד אומרים שמוצרי חלב גורמים לאנשים לשלשולים בעיקר על רקע אי סבילות ללקטוז. אבל האם יתכן מצב שהם גורמים לעצירות? (גם אם רגישים למוצרי חלב ולקטוז) מישהו יכול להגיד מנסיון? בעקרון מוצרי חלב נוזליים כמו יוגורט\משקה חלבי לא גורמים לכך. אבל כן כאבי בטן ונפיחות. אבל כל הגבינות- לבנה וקוטג' ושמנת וגבנ"צ, וגבינות קשות כמו בולגרית, כולן בעייתיות. תוהה אם יום אחד זה יעבור לי ויגמר כבר. 3 וחצי שנים!! ואני צמחונית כל התקופה ואין לי שום בעיה פיזיולוגית\אנטומית\תפקודית לאחר הרבה בדיקות ובירור אצל רופאים.

עצירות תפתר דיי בקלות אני חושב עם אכילה של

מזונות עשירים בסיבים כמו פירות וירקות מאז שזה מה שאני אוכל היציאות שלי עלו ל-2 לפחות ביום .

אוכלת..

התפריט שלי במשך 4 שנים בערך: לחמים מלאים ופה ושם חטיפי אנרגיה\ברנפלקס, פירות וירקות מבושל בעיקר אך גם טרי, שקדים\אבוקדו, ביצה ליום, אורז מעט אבל הרבה הרבה מוצרי חלב
כל היום.. לא יודעת לגבי אחרים. כנראה שבשבילי זה כמו רעל..

אז תעשי ניסוי מה הבעיה..

תחליפי מוצרי חלב בחלב סויה או חלב שיבולת שועל ודברים בסגנון וגבינות לבנות עם גבינה לבנה מסויה ואם את רוצה נניח בוגלרית ודברים אחרים שאין בחנויות בישראל אז אפשר להכין ממתכונים הנה קישור : http://banana.potrim.com/vegancheeseworkshop.pdf וזהו תעשי ניסוי כזה נניח איזה שבועיים ותראי איך המצב שלך אם הוא משתפר או לא..

ננסה באמת../images/Emo13.gif

חודש. שבועיים מעט מידי. פעמים שהיתי מנסה את זה, אפילו שבוע- היה שיפור ניכור בהרגשה פיזית!! אפילו שקשה לוותר כי כבר התרגלתי ולא מכירה מזונות אחרים, התרגלתי לצרוך מהם הרבה. צריכה להגמל מחלבי! טופו וגבינות סויה לא אוהבת. חלב גם לא ממש חלב סויה-אין לי מה לעשות איתו, כי אני לא אוהבת קפה, ולא לשתות סתם. חבל על הכסף. עדיף קטניות רגילות כמו גרגרי חומוס, עדשים..

dusha254

New member
אם את לא מכירה מזונות אחרים תנסי למצוא

מתכונים טבעוניים..אני טבעונית שנה+ ואני מרגישה מצויין ויש לי מלא מה לאכול..כי בסופו של דבר מוצרי חלב זה לא אוכל זה חטיף..יוגורט,מעדן.. את לא אוכלת גבינה יוגורט וכוס חלב לארוחת ערב..פשוט תורידי את הבולגרית מהסלט ותאכלי בננה ופרוסה במקום יוגורט וזהו..

כן בקהילה הטבעונית וגם הטבעונאית יש פשוט שפע

של פתרונות אם הבעיה היא הטעם כי לדעתי זה דיי אבסורד שאנשים אוכלים דברים שגורמים להם להרגיש לא טוב (אני בהחלט מבין את זה כי הייתי ככה פעם אבל אני עם הזמן הצלחתי להשיל הרבה מכל ההרגלי אכילה מגונים שאנחנו גדלים איתם.. ). אז תנסי חלב שיבולת שועל או חלב שקדים או חלב אגוזים - יש הרבה מתכונים וממש שווה לנסות וגם אם מכינים אותם טרי זה יוצא בכלל הכי טוב רק צריך ללמוד איך ויש סדנאות לעניין והרבה דברים מעניינים רק צריך להתעניין..

לא שותה חלב

מאף סוג. אין לי מה לעשות איתו בכלל. לא משנה מה הסוג. לא שמה בקפה\תה. ולא אוהבת בדייסה. בעיני חלב זה לא אוכל. הבעייה שאני שונאת קטניות.. אני יכולה לקנות טבעול...אבל זה קצת גא'נקי

אופס לא שמתי לב..

(וטבעול זה באמת ג'אנק) אפילו יותר טוב (גם אני כבר לא שותה תחליפי חלב) אז אולי את צריכה לחשוב על החלפה של הגבינות בדברים אחרים - אני מניח שאת אוכלת סנדוויצ'ים זה העניין למצוא מה למרוח? יש הרבה רעיונות טובים כמו פסטו,אבוקדו ,יש כל מיני מתכונים כמו לממרח קישואים -תמיד יש חומוס או טחינה אפשר גם סילאן עם טחינה בשביל ממרח מתוק .. לא חסר רעיונות צריך לחשוב קצת
מקווה שהפעם הבנתי אותך נכון

תודה!

האמת שאני מעדיפה דברים אחרים על פני סנדוויצקים. תמיד יש לחם מלא בבית או שיפון מלא אבל לא מחבבת.. כל המוצרים של טבעול הם ג'אנק? יש להם סדרה של מוצרים מופחתי שומן מה עם ברנפלקס?

nowonder

New member
יכול להיות שאת אלרגית לפרוטאין במוצרי החלב

האלו (whey). הסימפטומים שאת מתארת מתאימים (עצירות, נפיחות, כאבי בטן). אני מציעה להפסיק לגמרי עם מוצרי חלב, ולהתחיל גם לבדוק אם במוצרים אחרים שאת אוכל יש whey.

למעלה