שאלה

חילבה

שלום רב, החילבה הוא צמח מרפא המוכר כתבלין, המכיל רכיבים פעילים ובהם: סיבים, אלקלואידים, בעיקר טריגונלין, מוצילגים וספונינים האחראים לפעילותו הטיפולית של הצמח. הצמח מסייע בהפחתת רמות הסוכר בדם, בהעלאת הרגישות לאינסולין וכן בהפחתת רמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדם. הצמח מעודד הגברת ייצור חלב אם אצל מניקות. ברפואה האיורבדית וברפואה הסינית המסורתית, נהוג היה להיעזר בחילבה בטיפול בדלקות פרקים, באסתמה, בברונכיטיס, וכן לשיפור תהליכי עיכול ולרפוי בעיות עור. לסולגאר ישנו תוסף של כמוסות חילבה. המלצות השימוש: 1-3 כמוסות ביום , עם הארוחות. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, שבוע טוב, עדי ישראל

תגובה

בפורום תזונה צמחונית וטבעונית אמרו לי שהחילבה לא עושה מורידה סוכר.האים את אומרת לי זאת מכיון שזה פורום של סולגאר ויש לך כאן אינטרס לשכנע?

חילבה והורדת סוכר

שלום רב, ישנם מחקרים המראים יעילות של חילבה בהורדת סוכר, לדוגמא: 1. Effect of fenugreek seeds on blood glucose and serum lipids in type I diabetes. Sharma RD, Raghuram TC, Rao NS. National Institute of Nutrition, Indian Council of Medical Research, Hyderabad 2. Effect of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L) seeds on serum parameters in normal and streptozotocin-induced diabetic rats Akram Eidia,⁎, Maryam Eidib, Mousa Sokhteha 3. Trigonella foenum graecum (fenugreek) seed powder improves glucose homeostasis in alloxan diabetic rat tissues by reversing the altered glycolytic, gluconeogenic and lipogenic enzymes Jayadev Raju, Dhananjay Gupta, Araga R. Rao, Pramod K. Yadava and Najma Z. Baquer כך שלמעשה אין כאן שום ניסיון לשכנע אלא ציון עובדות. בברכה, עדי ישראל

כמה זמן לוקח עד שהסוכר מתאזן?

הסוכר שלי עומד על 111 בערך .כמה כמוסות עלי לקחת ?

חילבה

שלום רב, השפעת התוסף היא שונה מאדם לאדם. אין מדד קבוע לזמן הלוקח לתוסף להשפיע. כמו כן השפעתו תלויה בגורמים נוספים כמו תזונה. אני ממליצה לך להתחיל עם 2 כמוסות ליום. נסי מינון זה לתקופה של כ-3 חודשים ובדקי את השינוי. אם השינוי מספק, את יכולה להמשיך וליטול 2 כמוסות ביום. אם השינוי אינו מספק ניתן להעלות את המינון ל-3 כמוסות ביום לתקופה נוספת של 3 חודשים ולבצע בדיקה נוספת. בברכה, עדי ישראל

למעלה