שאלה

שאלה

אני סובלת מנשירת שער מזה זמן מה,נטורופתית הציעה לי מגוון כמוסות ותכשירים [קומפלקס "בי",אבץ וכו ]אך ללא הואיל. מהם המזונות שמהם אפשר לקבל "סיוע" בצורה טבעית? תודה ולילה טוב.

FlyingMoo

New member
תשובה.

יכולים להיות מספר גורמים לנשירת שיער. השניים המרכזיים שיכולים להשפיע על העניין הם תזונה לקויה ותפעלות לוואי תרופתיות. כמובן אתמקד באספקט התזונתי מתוך ההמלצה שתבדקי גם אם ישנן תרופות שאת נוטלת שיכולות להשפיע על צפיפות/נשירת שיער. גורמים מספר אחראים על הזנת השיער בדיאטה שלך. להלן - חלבונים - החלבונים אחראים על מספר פונקציות בגוף, אחת מהן היא הזנת השיער. היות והשיער הוא הגורם האחרון ה"שרשרת החלבונים" אל זקיקי השיער מנותבים שאריות החלבונים בגוף, כך שאם יש חוסר של חלבון זה יהיה מורגש בין השאר במראה השיער. אני ממליץ לתגבר מעט את החלבון בדיאטה שלך, אם זה בעזרת עדשים שונים או שעועית, שילוב של דגן וקטניה וכו'. ישנם תחליפי בשר על בסיס סויה טופו וקינואה שיכולים להיות נחמדים (למרות שלעניות דעתי אין כמו הדבר האמיתי) שומנים - יש כיום מודעות רבה שתכניות אגרסיביות להפחתת משקל פוגעות בדחיסות השיער ומעוררות נשירה בשל נסיון של המנסים לרזות להוציא לגמרי שומן מהדיאטה שלהם. ישומנים מסייעים רבות לספיגה של מרכיבים תזונתיים לרקמות ומרכיבים חלק גדול מרקמת הקרקפת. כמובן סוג השומנים המומלצים מקורם באגוזים וגרגרים, אני ממליץ לך להתמקד בקשיו, פקאנים, אגוזי מלך וכיוצא בקרובי משפחתם של אלו ברזל - חסרון בברזל עשוי לעכב תהליכי ספיגה של החומרים הנ"ל. (אם את שואלת איך ברזל קשור - ברזל קשור לכמות החמצן הנקשרת לאריטרוציטים, כדוריות הדם האדומות ולתפזורת החמצן ברקמות הדם שאחראיות במישרין על ספיגה של החומרים) ניתן לתגבר בקלות בעזרת סוגים של עדשים ושעועית, אך המומלצים ביותר הם אספרגוס וברוקולי, בשאיפה בהרחתה ארוכה במים חמים ולא רותחים או נאים - הכי טוב. אם זה נשמע מעט מבלבל או המון לקחת ללב, שימי לב שכל התשובות לכל המרכיבים מצויים בפירות וירקות, גרגרים ואגוזים. יש מקום לבחון את הדיאטה הצמחית שלך ולוודא שאת מקבלת את המקור הטוב ביותר. טבעולים למינהם, תחליפי בשר, סדוויצ'ים וכו הם אוכל מדרגה שניה או שלישית, הדבר האמיתי הוא הכי מזין והכי יעיל. אם יש עוד שאלות אשמח לענות במסרים -יאיר

gs1234

New member
שכחת אבץ וסלניום

מישהי שאני מכיר סבלה מבעיה דומה. היא התחילה לאכול בכל יום בננה אחת ו-5 אגוזי ברזיל. בתוך זמן קצר הנשירה פסקה, ואחרי כמה חודשים השיער התארך ונראה טוב ובריא.

אפשר לשמוע דוגמא לתפריט

שבועי ממוצע שלך -בגדול ,כולל גם דברים רעים כמו קפה,עישון ושאר הרגלים מגונים .. ?

לא אוהבת קפה,לא מעשנת

בגדול,אני חושבת שמקור הבעיה בשנים רבות של צמחונות לא מאוזנת,שבשלב כלשהו החלה לתת אותותיה.

נשירה

תוכלי לתת מס פרטים על התופעה? האם מדובר בשיער שמדלדל מאמצע הראש? האם מדובר מקדימה- מצח (כמו אצל גברים?)? או שאולי השיער שלך שביר ומתפצל? ואינו אורך?

נטילת תוסף

לא תיפתור את הבעיה. שינוי תזונתי מקיף הוא זה שיעזור. וכמובן איבחון הבעיה, כי אם לא נגיע לשורש הבעיה (למה הוביל לנשירה) ונפתור אותה לא יעזור כלום. אולי יש ווסת שופעת, או אולי את אחרי לידה? או אולי הרבה דברים אחרים שצריך לשלול.

למעלה