שאלה

binabina

New member
שאלה

שלום לכלום. אינני מבינה לצערי בתחום המרתק שלכם הנפרש כרגע לעיני דרך הפורום. אני צריכה לברר משהו לצורך עבודה / מחקר וכאן כנראה יוכלו לעזור לי . האם אוניה בעלת 15 אלף טון ( 140 מטר ) יכולה לעבור מהים התיכון לים השחור ? ובהנחה שכן כמה זמן יקח לה ? (מהארץ לאודסה - אוקראינה ) המהירות שלה הבנתי שהיא קצת פחות מ20 קשר. תודה למסייעים ( :

Efraim

New member
המרחק כ 1200 מייל ימי כלומר פחות מ 3 ימים

לדעתי אין כל בעיה לאניה בגודל זה לעבור את מיצרי הבוספורוס אבל מניח שלא יעשו מהירות מקסימלית. (מהים השחור לים התיכון כש70 מייל ימי)

binabina

New member
בטוח ?

זה סופי ? אפשר לסמוך על זה ? או במילים אחרות - אתה בטוח ? כי אם לא אכלתי אותה בגדול. ( :

כן . בטוח . באיזו עבודה/מחקר את עוסקת שאת

מוכנה לקבל ייעוץ ממישהו שאינך יודעת מיהו ומה הכשרתו ? קצת לא רציני . לא ?

binabina

New member
תודה לכולם

אני רק מציעה פתרון לבעיה של הובלת מטען בדרך זו. אבל אם הצעה זו כלל לא שייכת אין טעם לעלות אותה. ולכן בדקתי. תודה לעוזרים.

Efraim

New member
מטענים ואניות עוברים בבוספורוס זמן רב../images/Emo127.gif

בדיקה פשוטה של WIKI תתן לך מידע מדוייק יותרעל מיצרי הבוספורוס. בגדול שי מעבר לאניות גדולות יותר ובדקתי את המסלול על מפה והתוצאה היא 1200 מייל ימי. כשכתבתי מקודם את המרחק מהים השחור לתיכון נפלה לי
סיפרת המאה כלומר יש 170 מייל ימי בן השחור לתיכון. 1200 מייל זה 60 שעות ב20 קשר שלושה ימים יתנו מרווח בטחון יפה של 20% (12 שעות)

Efraim

New member
רוו, שירשירתי מידע נוסף ל BINANINA

היות ותגובתה השניה נשמעה תוהה
במידת מה
אז הוספתי מקורות ברשת לסימוכין.
אני יודע שאורי (כריש עדין) פשוט התכוון לצורת שאלה המקורית ואני שותף לדעתו
אני תמיד מופתע מחדש משאלות שעולות שהיו נפתרות בחיפוש פשוט ברשת. מסיבה זו ברוב השרשורים שלי בעבר הכללתי סימוכין מהרשת (שכל אחד שהיה משקיע 10 דקות יכול היה למצוא לבד). כזכור לך בעבר היו מספר אנשים שמרוב עצים לא ראו את היער... כלומר בגלל אורך השירשורים שלי הם לא הבינו את העיקר. אז אני לומד ומנסה לספק מידע מקודתי פשוט ללא הרחבה (לפחות לראשונה) ומרחיב רק אם יש דרישה או חוסר הבנה.
שים לב שלא הכללתי את תגובתו (ההומוריסטית
) של מיםבששון
בענין קוטר הצינור השרשור שפכים במרינה ת"א כבקשה למידע נוסף או חוסר הבנה
.

zina71955

New member
לגבי המעמס של אוניות העוברות בין הים השחור

לים התיכון - 100.,00 טון אין כל בעייה. לגבי הזמן תלוי במהירות. אוניות משא של 14,000 טון אושות בדרך כלל 14 קשר אז תעשי אריטמטיקה פשוטה עם המרחק. כמו כן מיכליות או אוניות צובר של 80 עד 100 אלף טון. 20 קשר מתאים לאוניית מכולה בינונית

gerson1

New member
אכן המרחק הוא נכון אך המטען האישי

הינו חלק ממטען האניה, כך שהיא וודאי תשוטט מעט בין נמלי הים השחור ומזרח הים התיכון עד שתגיע אלינו, בניסיון לייצר הכנסה וכדאיות למסע. המטען האישי שלך ודאי חלק קטן (משקל מרחבי, מה הנפח הכולל של המטען) ממטענה הכולל של הסםינה, שלה מספר יעדי פריקה והטענה. כך שיוכל לקחת גם חודש ויותר (העולם עובר במטענים קטנים ובמה שדורש זמן קצר לשילוח אוירי) בקיצור, זמן אינו נמדד במהירות שיוטה אלא בתחנות ויעדי הפריקה וההטענה שבדרך

למעלה