שאלה

• פותח הנושא 0g30
  • פורסם בתאריך

0g30

New member
שאלה

לשמחתי אני חדש בתחום. השאלה אם מכל הפורומים זה הפורום שמקדש את חיי הרווקות ? ואם כן? ( אני שואל ועונה לעצמי ) לא חבל עלייכם אני בטוח שכולכם אנשים צעירים סבירים במראם החיצוני . אז מה הסיפור ???....

תשובה

האם פורום גרושים-גרושות מקדש את הגירושין? האם פורום איידס מקדש את האיידס? אנחנו סינגלים, מה לעשות...

0g30

New member
ועוד.......

את/ה לא יכולים להתעלם מהעובדה שברווקות יש את קידוש העניין לשמו . סינגלים ביחוד באיזור תל אביב רבתי חיים את חייהם טוב מדי , (ואני דוגמא לכך) כמו שאומר הפיתגם הידוע בשביל כוס חלב לא צריך לקנות פרה. לי נראה שאנשים כבר לא נותנים היום צ´אנס לדברים לקרות ..... הכל חייב להיות פיקס על הפעם הראשונה ......וחבל צר לי אם גלשתי קצת מהנושא .

ועוד.....

מאחר ואני לא מתגוררת בתל-אביב רבתי ולא רואה את הקסם שבחיי הסינגל אני לא יכולה להזדהות עם דבריך...

חברה...

תקראו טוב ותבינו שאין ביניכם חילוקי דעות.. og אומר שסינגלים חיים טוב ושבשביל כוס חלב לא צריך לקנות פרה והוא עצמו חי באמונה זו.. ואת ליאן אמרת זאת כך "להיות סינגל, בעיני, זו תקופת חובה ומעשירה של פינוק עצמי." אז על מה הוויכוח??? אני חושב שכמעט כולם כאן חיים בסינגליזים מתוך בחירה ורצון..לא??? (לפחות שניכם בכל אופן).

ליאן.

New member
אהמ.. פליגיטון..

בתור הפרשן הפשרן אולי תסביר למה להתכוון המשורר 0g30 כשהוא אומר על הסינגלים "לא חבל עלייכם" ועל עצמו "לשמחתי אני חדש בתחום" ? אם אתה מגלה בדבריו של המשורר סתירות בהמשך, לדעתי זה פשוט מעיד את היותו מבולבל ולכן מסבך את עצמו ומבלבל אותנו תוך כדי.

ליאן.

New member
אתה מזכיר לי את דודה שלי ...

אם אינני חפצה בקשר קבוע, אינני רוצה להתחייב ו/או להביא ילדים, אז לך יש בעיה עם זה ? למה אני לא יכולה לצאת עם מי שבא לי מתי שבא לי, לדאוג רק לעצמי ולהקדיש את הזמן שלי לי לי ולי ? האם לדעתך אני באמת צריכה/רוצה/חייבת בבן זוג קבוע שאקדיש בו ובזוגיות את הזמן היקר שלי אחרת זה אומר שאינני סבירת מראה ? הדעות שלך מיושנות משהו, לא היית אומר ?

0g30

New member
אישה כחולה ויקרה......

אולי בגלל שאני מזכיר לך את הדודות שלך את גם מספרת לי סיפורים שהיית מספרת לדודות שלך ,אינני חפצה????להקדיש לזוגיות ??????? כפרות שלי את התירוצים האלה באמת תשאירי לדודה שלך כשתפגשי אותה שוב לבד בערב ליל הסדר / ראש השנה / כל ארוע דודות אחר ...... לי את לא יכולה למכור את סיפורי הלא רןצה ומתוך בחירה.....

principeza

New member
אולי???

תחשף בפנינו ותגיד לי מאיפה אנחנו מכירים לטענתך?

ליאן.

New member
גיב מי אה ברייק..

הדשא של השכן לרוב ירוק יותר. כמות המתגרשים עברה את ה 50% בגלל אנשים עם טענות כשלך. הבהלה לזוגיות מסנוורת את העיניים ובמקום להתבגר, לברור, לבדוק ולחשוב פעמיים.. אנשים נכווים, נפגעים, מאבדים חתיכה מעצמם, מנסים להפיק לקחים ו´ללמוד´ מהחוויה הזוגית ובעצם מבזבזים את זמנם לשווא. לשם מה כל זאת ? מה הלחץ ? מה העניין ? רע לי ? אני בודדה ? לא ולא. אם יש לי מי שיעשה נעים בגב כשצריך. אז מה עוד חסר ? לכל דבר יש עת ולהיות סינגל, בעיני, זו תקופת חובה ומעשירה של פינוק עצמי. אני מניחה שאנשים שנמצאים בסינגליות כפויה ומרגישים בודדים, די מבואסים. לי די חבל לדעת שיש אנשים שלא מודעים מספיק לעצמם ולא מנצלים את התקופה הזו, ואת כל הזמן והאנרגיות להעשרה עצמית של הרוח והנפש. אני לא צריכה לתת הסברים לדודות שלי כשהבנות שלהן מתגרשות או צריכות להתפשר מדי יום בזוגיות שלהם, כדי לא לדרוך על רצונות הבעלים, הכל למען שלום הבית. ובטח ובטח שאין אני צריכה לחיות את חיי בהתאם לדרישות הדודות !!!! זוגיות היא לא פיסגת שאיפותיי כרגע ונישואין אינה המסגרת המושלמת לאושר. אני מציעה לך לפתוח אופקייך ואולי להתבגר קמעה. רצוי אף שתקרא את הספר שאני כמעט מסיימת המיועד בעיקרון לנשים, אך אני בטוחה שיעשיר גם אותך. הוא נקרא - ´היום המאושר בחיי או: למה אנחנו כל כך רוצות להתחתן´ מאת עפרה ריזנפלד. לא חסרים אנשים המחפשים את החצי השני שלהם. אך לדעתי האישית, ברגע שמתחילים לראות את החצי כשלם, לא רק שהבדידות נעלמת, האנרגייה המוקרנת מתוך אותה שלימות היא זו שגורמת לדברים להיות שלמים יותר, להסתדר ולהתחבר טוב יותר ובצורה טובה יותר. כי אז, לא רק שנעלם הלחץ למציאת בן/ת זוג, אתה גם מתחיל לבחון אנשים בצורה אחרת, מעמיקה יותר ושקולה יותר להתאמה טובה יותר. ללא פשרות, ללא מירמור, ללא חרדות, ללא אובססיביות בקשר ועם הרבה יותר שלווה. כמה פעמים שמעת את המשפט: ´מצאתי את האהבה הכי גדולה שלי דווקא כשלא חיפשתי ?´ נסה ותיווכח.

0g30

New member
נראה לי שדרכתי על יבלית........

אני אתחיל בפיסקה האחרונה שכתבת אני מסכים עם כל מילה ומילה שכתבת ..... כוונת המשורר במסרים הקודמים והשימוש במילים והמשפט כולו היו לצורך ההתגרות בלבד ( וכנראה שהצלחתי ) למעשה אני מסכים עם מירב הדברים שכתבת את הדודות שלך את הכנסת לסיפור ....הבהלה לזוגיות ??? לחיות לפי דרישות הדודות ???? ומשפטים מהסוג הזה מצביעים שלמרות השלמות שאת חיה בה (את עם עצמך יחד עם זה שעושה לך נעים בגב ) את לא ממש שלמה עם זה אני לא יודע בת כמה את וזה גם פרט חשוב בעיצוב השקפת העולם שלך... נישואין יכולים להיות מסגרת מושלמת לאושר ויכולים להיות תא מעצר של סבל ועינוי מתמשך . בקיצור הדבר היחיד שאני לא מסכים איתך בו ואני מדבר עלייך ספיציפית על סמך עוצמת תגובתך , זה שאת באמת שלמה עם הדבר , אבל אחרי הכל אני מדבר עם מנהלת פורום של סינגלים אז אולי באמת אני טועה לגבייך. ושוב להיות סינגל בגיל 30 זו תקופה מהטובות בחיי , רוב הנשים איתן אני יוצא , ויכול להיות שאת יוצאת דופן , רובן לאחר שבוע היכרות מגיעות אליי עם תיק בגדים.....אז אולי באמת את יוצאת דופן , אבל תסתכלי סביבך על חברותייך בנות דודותייך ותיווכחי.

נו...בבקשה..

אז הבחור באמת סינגל מאושר שעובר את אחת התקופות הטובות בחייו.. אבל יש פה רק בעיה אחת והיא שמשום מה נדמה לו שהוא הסינגל היחידי בעולם שמבסוט מזה וכל השאר..כלומר הנוחכים כאן מעוניינים לשנות את הסטטוס ומהר כמו גם שהוא מאמין שאצלו זה מבחירה ואצלנו אילוץ. אז קודם כל אביע סולידריות עם מר og בדבר אחד כי גם אני חושב שנשים בימינו קצת איבדו פרופורציות והן מחפשות טבעת יותר מגבר,לא כולם אבל הרוב הגדול.. ושנית.. og ידידי, -אתה לא הסינגל המאושר היחידי בעולם שחי כך מבחירה אז רד מהעץ כי אתה לא שונה פה מאף אחד פרט לעובדה שאתה אולי גרוש?????? (כך משתמע מהודעתך)

thor

New member
הספר של עופרה נפלא !......

אני חושב שהוא חשוב גם לגברים. עופרה סיפרה לי שהיא התחילה לכתוב אותו ואני מסכים איתה ברעיון הכללי אבל מה שאת כותבת ניראה לי מוזר כי מה הקשר בכלל בין להיות סינגל לבין להיות עם בן זוג להין להתחתן ? עופה מדברת על "חתונה" ואני חושב שבילבלת בין להיות על מישהו לבין להתחתן ? אני מת לבת זוג ! אבל לא מוכן להתחתן אף פעם ! ולהיות סינגל ? יז לזה יתרונות אבל זה דומה לכיף של להיות שמן. כי לא צריך להסתכל מה אוכלים (יצא לי דימוי משונה קצת)

ליאן.

New member
0g30 דיבר על חיי הרווקות

והשוותי אותם לחיי הנישואין כקשר מחייב הכוללים גם בן/ת זוג. אולי התפספס משהו בעניין ההגדרתי.. כי מצד אחד כל מי שרווק בעצם נחשב למישהו שאינו נשוי, כשהפורום אכן מתייחס לסינגליות בעניין הפנויים/ות. המושג ´רווק נצחי´ מתקשר אצלי למישהו שהוא נטול בן זוג קבוע, פנוי ניצחי.. וקשר מוצלח וקבוע מתקשר אצלי למוסד הנישואין באופן אוטומטי.. כן, זה מבלבל.. ואולי לא הבנתי לגמרי את כוונתו של 0g30. מדוע אתה לא מתכוון להתחתן אף פעם ? (רווק נצחי, אבל לא סינגל נצחי ?) האם אתה חושש שאין בת זוג שתרצה לחיות לצידה לנצח ולכן עדיף לחסוך את הטקס שיקשור בינכם יחד באופן רישמי ?

thor

New member
זינגל זה לא ההפך מנשוי.......

חתונה זה סוג של ארוע שלא אהוב עלי. כן. אני רוצה בת זוג. לגור איתה ולחלוק את חיי . אבל חתונה השהילי זה אירוע שמכיל המון אנשים שאני לא צריך להזמין אותם לארוחה, לא רוצה את בעלי הזקנים הארוכים בחברתי ולא רוצה להיות כפוף לרבנות ולחתום על חוזה אידיוטי וקדום שאומר שאני קונה אישה. אני סינגל בודד. רומה לחיות בזוגיות. וזה בדיוק על מה שעופרה מדברת בפסר שלה וגם בחייה האמיתיים עד לא מזמן. "חתונה" זה אירוע. פים אמרתי "מחפש בת זוג לחיים ולא כלה לאירוע" ביי יאיה

thor

New member
היו כמה שגיעות כתיב אבל זה קרה....

כי כתבתי בחושך יריב

אפרוח100

New member
ויכוח סוער!

קראתי בעניין את חילופי הדברים ביניכם! איזו נחישות - כל אחד לצידו כמובן. מה קרה - לא שמעתם על שוני בין אנשים? מדוע דרכך דווקא היא הנכונה, המוצלחת או יותר מכול הערובה לאושר? אני חושבת שללא ספק הפורום הזה יכול להתחלק בגדול לשתי קבוצות - האחת "הסינגלס המאושרים" והשניה "הסינגלס בתקופת ההמתנה". מאוד הייתי רוצה להשתייך לקבוצה הראשונה, אבל מה לעשות זה לא עושה לי את זה. אני מרגישה הרבה יותר טוב בתוך זוג. מעבר להנאה מהזוגיות עצמה, בתוך מסגרת זוגית אני מפיקה את המירב מעצמי. אז אני יוצאת, מבלה, עושה דברים ביחד ולחוד... לבד אני משותקת. אני בהמתנה שזה יעבור, ומקווה שכמה שיותר מהר. אתמול אמרה לי הפסיכולוגית שלי שעלי ללמוד להיות לבד. לא רוצה!! אז חברי הקבוצה הראשונה בטח בזים לי. אל תבוזו, אני לא בזה לכם - כל אחד ודרכו וטבעו.

למעלה