שאלה

שאלה

אני לא יודעת האם זה הפורום הנכון לשאלה כזו... בכל מקרה, דיברתי עם אנשים שונים שאמרו לי שדתיים שמקימים סוכות או מספרים סיפורים לילדים בגינות ציבוריות מחלקים להם גם ממתקים. האם מישהו מכם שמע על דבר כזה? האם לא מדובר בדבר לא חוקי? אנשים שמקימים דוכן ברחוב או מחוץ למקום מסחרי ובו הם מציעים להניח תפילין- האם הם צריכים אישורים לכך? האם מותר להם לפנות לילדים מתחת לגיל 18?

מותר להקים סוכות

ליד ביתך או במקום בו הסוכה אינה מפריעה לציבור. למיטב ידיעתי דוכן לא מסחרי אינו זקוק לרישוי. בודאי שמותר להציע לאנשים להניח תפילין, מה הבעיה בזה? חוקית מותר לפנות לילדים ולספר להם סיפורים, החוק אוסר רק על פעולות להמרת דת. אם מישהו מנסה לשכנע ילד נוצרי או מוסלמי להפוך ליהודי, או להיפך הוא עובר על החוק. כמובן שהחוק אינו חזות הכל ומי שפועל להחזרה בתשובה של ילדים ראוי שיודא שהוריהם אינם מתנגדים לכך.

datu

New member
אבל מה פתאום "החזרה בתשובה של ילדים" ../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

ומי פועל "להחזירם בתשובה"
ככל הידוע לי, זו טרמינולוגיה של אנשים פרטיים וארגונים שונים שנלחמים אידיאולוגית בכל מה שח"ו מעלה חשד קל שבקלים ליהדות וקיום תו"מ, ובעיקר-התקרבות לכך ע"י יהודים, וכמובן - כשההתקרבות הזו מעודדת רח"ל ול"ע ע"י בני תורה, זו מלחמת מצווה ממש... יותר משזה מקומם, השימוש בטרמינולוגיה הזו דוחה ומגעיל, קל וחומר בפורום הזה.
חבל...
כן, אני יודע שגם בני תורה משתמשים במושגים האלה, זה עדיין לא מנחם אותי... ולשואלת - אני חושב שיש בעיה בהצעה להניח תפילין לילדים קטנים - כל זמן שאינם ברי מצווה (כלומר שלא הגיעו עדיין (או עברו)את גיל 13...
אין שום ספק ששמירה על הילדים שלנו חשובה מאוד, אין אפס
לעומת זה, פרנויה קצת פחות בריאה

אני יודע למה היא התכונה

הורי גרים בדרום תל אביב ולא פעם ירדתי עם הילדים לגינה וראיתי אברכים נחמדים אוספים את הילדים ששיחקו בגינה, מציעים להם ממתקים ומספרים להם סיפורי צדיקים אומרים איתם תהילים וכיו"ב. מבחינתי מדובר בפעילות ברוכה, נראה שהילדים באמת אוהבים את זה ולא רק בגלל הממתקים ואיני חושב שהוריהם מתנגדים לכך אלא שעל אותם אברכים לברר שבאמת זה המצב, שלא מדובר בילדים שהוריהם מתנגדים לכך. אפשר לקרוא לפעילות הזאת "קירוב" אפשר "החזרה בתשובה", הטרמינולוגיה באמת אינה חשובה. ============== באופן אישי אני יכול לספר שכילד הייתי גם אני ב"חבורת תהילים" כזאת אלא שבמקרה שלי הורי הם ששלחו אותי.

אופירA

New member
מנהל
קשה להבין בדיוק על מה את מדברת

מה פירוש "דתיים שמקימים סוכות או מספרים סיפורים לילדים בגינות ציבוריות"? מה הקשר בין הקמת סוכות לבין סיפורים? מי מספר סיפורים למי בגינות ציבוריות? מי מחלק למי ממתקים? אחרי שנבין על מה מדובר, נוכל להבין מה השאלה על חוקיות. דתיים מקימים סוכות לפני חג הסוכות, בביתם או סמוך לביתם, היות שזו חובתם היהודית לשהות בסוכה במהלך חג הסוכות. גם חילוניים יושבים בסוכות בחג זה. יהודים שמציעים ליהודים להניח תפילין אינם צריכים אישור לכך. הם אינם מקימים דוכני סחורה, אלא עומדים ליד איזה כסא או שולחן קטן. גם לא - להבדיל - יהודים שעומדים ברחוב ומחלקים עיתון או פרוספקט פרסומי - אינם צריכים אישור לכך מרשויות החוק. אין איסור להניח תפילין לילד יהודי מגיל 13 ועד 18, לאחר שהסכים לכך. אין מניחין לאיש תפילין בכפייה. היות שהנחת תפילין אינה שכנוע להמרת דת, אז גם לגוי אין איסור להניח תפילין (אם כי, ברור שהיהודים שמניחים תפילין לא יהיו מעוניינים כלל וכלל להניח תפילין לגוי. וכן אין להם עניין להניח תפילין ליהודי מתחת לגיל 13, כי זה מטופש). גם - להבדיל - אין איסור להציע עיתון פרוספקט פרסומי ברחוב למי שמעוניין לקבל.

למעלה