שאלה

Super Alina

New member
שאלה

שמעתי פעם שאדם אף פעם לא יראה את עצמו מת בחלום שלו אלה יתעורר באופן אוטומטי לפני שכביכול הוא מת בחלום (כמו בנפילה ממקום גבוה,רצח וכדומה...) כמו כן שמעתי שאם אדם בכל זאת רואה את עצמו מת בחלומו ישנה הפרעה מסוימת אצל האדם. האם זה מיתוס ? ואם לא מהי ההפרעה. תודה מראש

makron2

New member
שאלה מוזרה...

תנסי לבדוק בפורום פרוש חלומות,זה פורום אחר,הם בטח כבר יקשקשו איזה משהו.

silverhawk

New member
שמת לב שיש סתירה מסוימת בין ההנחות, כן? :)

בכל אופן, זה נכון שבד"כ אדם לא יראה את עצמו מת - במרבית המקרים, רגע לפני ה"מוות" האדם פשוט יתעורר, בהתעוררות אמיתית או כוזבת. במקרים אחרים, כגון קפיצה ממקום גבוה, יכול להיות שהוא פשוט יפגע בקרקע ואז יקום וימשיך ללכת. אמנם, ייתכן וזה אפשרי שאדם יראה את עצמו מת בעוד שהחלום ימשיך ללא קשר אליו (מאחר והכל אפשרי בחלומות) אבל קשה לי להאמין שזה ממש יקרה. בסופו של דברים, בני האדם די מרוכזים בעצמם. :) בנוגע לשאלה השניה, ככל שדבר כזה יקרה (וכאמור, הסיכוי לא גבוה לטעמי), זה בטח לא יוביל מעצמו לשום הפרעה. את אולי מתכוונת לכך שהדבר עשוי לסמל איזושהי בעיה פסיכולוגית קיימת (כפי שעולם החלומות עשוי ללמד דברים רבים על אדם), אולם מובן מאליו שדבר כזה יהיה אינדיבידואלי מאוד. לטעמי האישי, ובניגוד לדעתם של רבים, סמלים גלובליים בחלומות אינם קיימים ונדרשת פרשנות פרטנית של כל אדם, בהתאם לנסיבות.

Amaterasu

New member
גם אני

גם אני מאמין שהכול אפשרי בחלומות. אדם יכול לראות את עצמו מת ולהמשיך בחלום. יכול להיות למשל שהחלום כולו יבוסס על זה שהאדם מת ומבקר בגן עדן (חלום שהיה לי פעם), או משהו בסגנון... בכל מקרה, אני פוסל מיד כל דעה שקובעת שתמונה מסויימת בחלום מצביעה על הפרעה. הפרעות זה משהו אחר לחלוטין, ולהגיד שכל מי שרואה את עצמו מת בחלום חווה הפרעה כלשהי מתאים לפסיכולוגים עתיקים מהתקופה של פרויד, ויש סיבה שהם זן נכחד היום.

למעלה