שאלה

shir300

New member
שאלה

השאלה שלי היא קצת יחסית. אני עושה עכשיו שעות סיפור בקייטנות ואני תוהה כמה שעת סיפור צריכה להיות מפותחת מבחינת בובות ותפאורה. שמעתי על מספרות שבכלל לא משתמשות בתפאורה או בובות כי הן אמניות-סיפור, אבל לא תמיד הגננות מתרשמות מזה. לא שהשיקול היחיד הוא להרשים את הגננת. בעיני תיאטרון רזה ומינימליסטי הוא חזק ביותר. אבל בכל זאת מדובר בגן ובילדים. אז אני תוהה ואשמח לשמוע מניסיונכם. בד"כ הסיפור אצלי אורך כעשרים דקות ואז אני מכינה עם הילדים את הבובה של הדמות הראשית בסיפור וזו החבילה שאני מוכרת... גם בזה אני משקיעה בעיצוב ובהכנות וחומרים..

גליתוי

New member
היי שיר!

אני משתדלת ללכת על בטוח במקומות בהם אני פחות מוכרת. איפה שמכירים אותי זורמים איתי וסומכים עליי. אבל אני משתדלת לבחור בהצגה איתה אני מרגישה טוב, כשלבובות יש נוכחות והתפאורה יכולה להיות מינמליסטית. אני מאוד אוהבת לעבוד עם בדים בצבעים זה מאוד עושה את העבודה!

הי שיר - תשובה

בעבר הרחוק היו הבדלים בין ההגדרות: שעת סיפור ו תיאטרון - סיפור שעת סיפור היתה מוגדרת כסיפור נטו המסופר ע"י מספר\ת שלכל היותר היו משחקים\ממחישים קטעים מסויימים בסיפור בהתאם להתפתחות העלילה ומגלמים דמות אחת או יותר ע"פ " חשיבותן " ותפקידן בקידום עלילת הסיפור. אגב, ברוב המקרים זה נעשה כשהמספר\ת יושבים לאורך כל הזמן על כיסא ומי שקם וזז נחשב ל"פורץ דרך" ולעומתה הוגדר התיאטרון סיפור כהצגה קטנה ששילבה מעט אביזרים, קצת תלבושות, מוסיקה, לעיתים כמה בובות או מסכות כל אחד ואחת ע"פ דרכו ורצונו. מאז כאמור הדברים השתנו והגבולות די הטשטשו... כשם שישנן המספרות שהזכרת שאינן משתמשות בדבר, ישנם מספרים מיקצועיים ( אמני\יות סיפור כהגדרתך ) שמשתמשים בכל המרכיבים שהזכרתי, בובות\תפאורה וכ'ו כך שלכל אחד יש את הדרך בה הוא בוחר להעביר ולהגדיר את שעת הסיפור \ תיאטרון סיפור שלו כך גם בידך ההחלטה כיצד תעשי זאת את
שאלי את עצמך בכנות האם לדעתך יש לך ובך את הכישורים הנדרשים כדי להחזיק את שעת הסיפור ללא כל תוספת, רק הסיפור, את והילדים ולרתק אותם?! בגלל השינוי בהגדרות גם הגננות התרגלו ולכן חלקן לא מתרשמות משעת סיפור נטו ומעדיפות שיכילו אלמנטים נוספים והן לא שונות מרכזי תרבות שמחפשים הצגה\מופע\שעות סיפור עם כמה שיותר תפאורות, בובות, תלבושות, מספר שחקנים, תאורה, הגברה ובקיצור כמה שיותר גדול ומושקע ( כמה חבל שהם מבקשים לשלם על זה מחיר כ"כ קטן, נמוך ולא מושקע
) כמי שמופיע בהצגות אני יכול להגיד לך שגם רבים מבני עמנו מתרשמים מכל האו אה, הגודל וההשקעה ורואים בזה הצגה מוצלחת גם אם זה בא על חשבון ההצגה, הלב והנשמה אז לא רצונן של הגננות הוא המרכיב העיקרי בהחלטותיך אבל זה בהחלט גורם משני שיש לקחת בחשבון את יודעת הרי שלצערנו על עקרונות\החלטות\דרך אומנותית משלמים לפעמים במחיר שפחות יזמינו. אז מה אני הייתי עושה?! כמו כל דבר טוב, באמצע... יושב ומרכיב רשימת סיפורים ואז ע"פ כל סיפור,אופיו והאפשרויות האומנותיות והויז'ואליות הטמונות בו מחליט שבזה אשלב מסכות ואביזרים,באחר בובות ומיני תפאורות, באחר מוסיקה, תנועה וריקוד,אחריו סיפור עם תיאטרון נייר ופעם סיפור שהתפאורה היא הבגד שלך ומהכיסים שלו יוצאות בובות קטנות או אביזרים, סיפור בו הילדים יגלמו דמויות מתוכו וכך הלאה והלאה... מקווה שהועלתי לך במעט. שמח לראותך לאחרונה שוב איתנו

שאלה קשה...

הי שיר, גם אותי שאלתך מטרידה פעמים רבות, ותודה לדודי שעשה לנו קצת סדר
באופן אישי, בד"כ לילדים בגיל גן אני מביאה תמיד משהו ויזואלי, כמו בובה, אביזרים או תחפושות. לילדים גדולים יותר אני אוהבת להביא את עצמי נטו, "רק" עם סיפור, בתור מספרת (מספרית...). כשאני ממש במצב רוח סיפורי, אני מביאה איתי בובת ספוג גדולה, שפותחת את המפגש, ותוך כדי שאני מספרת, היא מעירה ושואלת שאלות. כך לגננות אין פתחון-פה להתלונן על כך שזה רק סיפור... בהצלחה!!!

shir300

New member
תודה על התגובות

אבל הכל תלוי גם במחיר. שעת סיפור היא לפעמים ממש הצגה קטנה ומושקעת, וזה צריך להתבטא במחיר\ השאלה כמה זה קטנה וכמה זה- מושקעת...

shir300

New member
תודה על התגובות

אבל הכל תלוי גם במחיר. שעת סיפור היא לפעמים ממש הצגה קטנה ומושקעת, וזה צריך להתבטא במחיר\ השאלה כמה זה קטנה וכמה זה- מושקעת...

למעלה