שאלה

שאלה

קרוב לעשרה חודשים אני בקשר רציף עם עורך דין (עשרה חודשים החל מפתיחת תיק בענייני) לגבי תביעה שלי. במשך הזמן האמור עדיין לא הוגשה כלל תביעה מטעם עורך הדין, זאת למרות הזמן הממושך שניתן היה לעשות זאת. ראוי לציין שהתביעה מוכנה מזה זמן רב, אלא שתמיד עורך הדין מוצא תירוצים אחרים וסיבות אחרות לאי הגשתה. האחרונה בסיבות אלו היא שביתה כביכול בבתי המשפט שמונעת תשלום אגרה של 200 ש"ח כדאי להעביר את התביעה הלאה. האם אומנם יש שביתה כזו והאם לדעת מביני העניין מביניכם- עורך הדין מושך ומושך את העניין יתר על המידה? לי אישית נראה שקרוב לשנה של סחבת בתביעה בבית דין לעבודה היא בדיחה. תודה למשיבים.

אין דבר כזה לא להגיש תביעה לאחר כמה חודשים

יש עינויי דין בבתי משפט בשל הסחבת של השופטים בשל עומס תביעות ומחסור בכוח אדם אבל..עו"ד שלא מגיש לך תביעה לאחר זמן קצר ביותר שבוע לערך הוא עושה רשלנות מקצועית קיצונית. לעיתים עלול לגרור אותך לתחום של התיישנות כי בדיני עבודה יש התיישנות בעילת תביעות לעיתים גם לאחר שנה.. האם בדגקת את הרקע של העו"ד את המוניטין שלו תקדימים שלו וכו'? האם שילמת לו? עלייך לעזוב את העו"ד אתמול. אם שילמת לו עלייך לבקש ממנו את כספך בחזרה ולהקליט את השיחה ביניכם אם לא שילמת עלייך לבקש את התיק בחזרה לאלתר. יש שביתה בבתי המשפט החל מה21/6 ולכן התירוצים שלו מראים על אדם חסר שום מוסר ואתיקה של עו"ד. עזוב אותו בהקדם הוא לא יקרדם את התביעה שלך לשום מקום.

masada

New member
זה לא כזה פשוט

קודם כל, לקבוע שבוע בלי להכיר את הנושא זה לא מקצועי. מעבר לכך, אם היא תבקש להעביר את הטיפול בתביעה לעו"ד אחר, הרי שעפ"י כללי לשכת עוה"ד, על עוה"ד החדש לקבל את אישורו של עוה"ד הישן. מעבר לכך, יש אלמנט של עיכבון אם היא לא שילמה לו, ולכן זה לא כזה פשוט.

עליך להקליט את העו"ד אשר התרשל באופן

חמור ביותר. עליך לדרוש כספך ולציין כי לאחר חודשים ארוכים בהם לא עשה כלום יש לך זכות לקבל את כספך. האם ערכת עימו הסכם שכר טירחה. ומדוע חיכית עד כה?

הייבי

New member
אין צורך באישור עו"ד הישן

לפי כללי האתיקה יש רק חובה על עו"ד החדש ליידע את עו"ד הישן בהקדם האפשרי על מנת למנוע ממנו להשקיע משאבים וזמן עבודה בתיק שעבר ממנו. הכלל לפיו צריך אישור בוטל.

למעלה