שאלה

שאלה

שלום לכולם, רציתי לשאול מה הסימנים לכך שתינוק חולה ב-CF? אני נשאית של CF ואמא לתינוקת בת שבועיים. למרות שבעלי לא נמצא נשא אני לאחרונה חרדה מאד שמא בתי חולה מכיוון שאני יודעת שלא זיהו את כל המוטציות של המחלה (ולכן יתכן ובעלי נשא גם הוא). אודה לכם על תשובה.

sporTV

New member
שלום קיבוצניקית

ראשית, מזל טוב להולדת העוללה
שנית, אני מעביר את שאלתך לדר' דויד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים. אפרסם את תשובתו בקרוב. בשורות טובות, עוז.

sporTV

New member
../images/Emo101.gif בשם דר' דויד שוסיוב

הסימנים למחלת ה CF הם שונים רבים ומשתנים בחומרתם(מחמור מאד עד קל ביותר) כ 10% נולדים עם חסימת מעיים דלקות ריאה וברונכיטיס חוזרים שלשולים חוסר שגשוג אנמיה מחלת כבד חסר נתרן בדם וזיעה מלוחה ב atypical CF הסימנים יכולים להופיע קלים מאד ובשנים יותר מאוחר מאחל לכולכם בריאות. דר' דויד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים.
הודעת מנהל הפורום: אין לראות באמור לעיל ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי.

orii

New member
לחדד טיפה

שלום קיבוצניקית, מי שיאבחן הכי טוב ילד עם חשש ל- CF הוא רופא CF. אבל לפני שתקבלי הפנייה למרפאת CF הבדיקה הראשונה שכל רופא ילדים יפנה אותך אליה היא בחין זיעה. כמו שאת בטח יודעת לילדים עם CF יש הפרשה גבוהה של מלחים. זו בדיקה לא כואבת מודדים את הפרשת המלח בזיעה. לגבי הגנטיקה, אם בעלך הוא 100% אשכנזי אז סטטיסטית הסיכוי שהוא בכל זאת נשא מאוד נמוכה (כ-3%) והסיכוי שהילדה חולה הוא רבע מזה (0.75%). בינקות יש המון בעיות שעלולת להראות כמו CF. רובן המכריע כמובן אינן CF, שזו בסופו של דבר מחלה נדירה. אז בקיצור לא מומלץ לעשות איבחון בבית על בסיס אינטרנט. גשי לרופא ילדים וקבלי הפנייה לתבחין זיעה. אם יש שאלות אשמח לנסות לענות. אורי דברי אינם יעוץ רפואי

למעלה