שאלה....

שאלה....

היי עשיתי חישוב כמה קלוריות אני אוכלת ביום וזה לא מגיע אפילו לאלף אלא תשמע מאות - שמונה מאות ככה... אני אוכלת בעיקר ירקות וגבינה, קורנפלקס רגיל עם חלב 1 אחוז. ועם זאת- אני לא יורדת במשקל! אני מרגישה נפוחה ולדעתי עליתי במשקל אפילו. מה הקטע??????????? אני משהו כמו 4 וחצי חודשים אחרי קיסרי וסובלת מאוד מבעיות גב ולכן חדר כושר או פעילות גופנית כרגע לא אופציה, ניסיתי את זה למשך כחודש וזה היה נורא עם כבי הגב שיש לי....

האם את מניקה?

ועוד משהו תנסי לכתוב יום אחד שלם מה את אוכלת ואם אפשר גם את השעות ונראה מה קורה.

אני לא מניקה- הייתי פונדקאית

אני יכולה לפרט לך: בערך בעשר סלט של עגבניות ומלפפונים עם גבינה לבנה חצי אחוז ופרוסת לחם קל או קורנפלקס עם חלב 1 אחוז. בשעה 14:30 יופלה עם פרי קטן או כלום בשש וחצי בערב סלט עם גבינה או טחינה(כף) או עם 2 ביצים. לפעמים יש שניצל, או דג אבל זה קורה בעיקר רק בסופ"ש....

אורית685

New member
מסכימה עם יעל-

את אוכלת מעט מדי. אני בשומרי משקל ושם תמיד אומרים לא לאכול פחות ממה שצריך,כי ככה לא מרזים! לא יודעת להגיד לך כמה קלוריות את צריכה,אבל בטח אפשר למצוא תפריט טוב והגיוני. וגם הרבה מים, והליכה.(גם אני ,אחרי כמה לידות,עם כאבי גב,אבל זה אפשרי) ועוד שני דברים - שמעתי ממישהו שקצת מבין בענייני הגוף וספורט וכאלה- שנעלי ספורט עם מדרסים טובים(אורטופדיים)- יכולים לשפר מאוד כאבי גב. עוד לא ניסיתי,אבל זה בתכנון. ו-כל הכבוד על הפונדקאות ! בהצלחה!

יעל י

New member
ברוכה הבאה...

לדעתי אין לך מספיק אוכל והגוף נכנס למגננה.לא רוצה לוותר על מה ששלו. דבר נוסף מים.לא ציינת אם וכמה את שותה. ספורט-הליכה לא מהירה לחצי שעה תעשה טוב את העבודה. בהצלחה

תודה

אני שותה כ-2 ליטר מים ביום, אני גרה באיזור כזה חם שאי אפשר שלא... בנוגע לכמות האוכל- אני לא רעבה, לא בא לי לאכול...גם את זה אני לפעמים בכוח אוכלת (כמו השניצל וכו')אם אני רעבה אני אוכלת. בנוגע לפעילות גופנית- אני עושה דברים, הולכת ממקום למקום (הכול פה עליות)ויש לי 3 ילדות סופר פעילות אז אני כן זזה....אבל התעמלות ממש אני פשוט לא מסוגלת.הכאבים גורמים לי להפסיק באמצע. ותודה על המחמאה.

יעל י

New member
שאלה שלא קשורה...

את יכולה לספר קצת על התהליך של הפונדקאות? זה ממש מעניין. (מעריצה אותך)

אין בכלל מה להעריץ

פונדקאית היא אישה גרושה \אלמנה או חד הורית שיש לה לפחות ילד אחד משלה ושעברה מהלך הריון ולידה תקינים ושבריאותה הפיזית וחשוב מאוד הנפשית תקינה. הורים מיועדים הם הורים שקיבלו אישור מוועדה של משרד הבריאות שאין להם אפשרות להביא ילדים לבד בגלל שההריון יסכן את חיי האם או כי פשוט אין לה סיכוי להרות בשל בעיות רפואיות אחרות. את הזיווג בין הפונדקאית לזוג ניתן ליצור דרך מרכז תיווך או לבד באופן עצמאי. הפונדקאות חוקית בארץ ויש וועדה שמאשרת פונדקאיות וזוגות, יש להציג שם את החוזה שנערך עם עורכי דין שונים לשני הצדדים ובמימון של הזוג בלבד. הפונדקאית מצידה מתחייבת לעמוד בכול התנאים המפורטים- ויש המוןןןןן... זה הקטע היבש של העניין. בתכלס מדובר על זיווג למטרת יצירת תינוק/ת זהו תהליך נורא מורכב נפשית לשני הצדדים ויש בצידו לא מעט שמחות ואכזבות גם. לפעמים הזיווג הוא זיווג משמים והכול הולך חלק- הפונדקאית נקלטת בהפריה הראשונה וההריון עובר בלי בעיות ולידה טבעית וקלה...ולפעמים הזיווג נראה מושלם אבל לא נקלטים מהר ואז נהיה מתוח ולחוץ והאשמות ונאכסים בין השותפים- בקיצור זו מערכת יחסים מאוד לא טבעית ומורכבת. זה הרגשה שונה לגדל בתוך הגוף תינוק עבור אישה אחרת, את שמה לב לדברים אחרים את פועלת אפילו קצת שונה....ובעיקר מחכים ללידה ולתת תינוק/ת מושלם ובריא ולהסיר את האחריות הגדולה ולחזור לחיים הרגילים. ואז להאבק עם מיליון הקילוגרמים שהעלית בגלל כול ההורמונים והסטרואידים (ולא להצליח להוריד משקל!!) חייבת לציין שזה מחרפן אותי!!!!!!!!!!!!!!!!! למישהי יש רעיון למה לא הולך לי????

יעל י

New member
משערת ש...

גם למצב הנפשי יש קשר וכמו שאני מבינה לא פשוט לך,גם קשה למחוק את עקבות הסטרואידים מהגוף והכי הכי בכנות-את שומרת נכון מבחינת אוכל שתייה ופעילות גופנית? אני יודעת מה זו פונדקאות במובן היבש של המילה אבל מעולם לא נתקלתי בזה מקרוב. בדיעבד היום היית חוזרת על זה?

מאוד שומרת

מאוד מקפידה לאכול כמה שיותר בריא וראית שלא הרבה- פשוט לא רעבה. שותה המון!!!! והפעילות היא לא משהו כמו חדר כושר אבל יש משהו מינימאלי. מבחינת מצב נפשי- אני כבר אחריי זה ושלמה לחלוטין עם ההחלטות כך שלא נראה לי שיש לכך קשר, אולי דברים אחרים משפיעים נפשית אבל דווקא לא הפונדקאות. ובנוגע לשאלתך- כן הייתי עושה את זה שוב, בהחלט.

jesie12

New member
מכירה מישהי שעשתה זאת

לא אכחיש שהרעיון קסם לי מבחינה כלכלית אך ידעתי שאני לא בנויה לזה לא הייתי מוצאת את הכוח הנפשי להתנתק מהתינוק

נועה277

New member
בהצלחה עם הירידה במשקל

אני לא מבינה בזה כ"כ, משום מה משערת שההורמונים והסטרואידים קשורים לקושי. לכן הייתי מנסה לפנות לייעוץ מקצועי, של מישהו שמבין גם בנושא זה. שאלה נוספת על פונדקאות, וסליחה אם אני מציקה: האם פונדקאית לא יכולה להיות נשואה? הכוונה היא אם אני מעוניינת בפונדקאות (מקווה שלא אצטרך..) עבור קרובת משפחה. האם ימנעו מאתנו לעבור את התהליך עקב נישואיי??

למעלה