שאלה

• פותח הנושא ר23
  • פורסם בתאריך

ר23

New member
שאלה

שלום לכולם, דודה שלי גרה עם בעלה בארה"ב (זוג בגיל 70+ ללא ילדים). לאחרונה גילו לדודתי אלצהיימר. המשפחה היחידה שלהם היא המשפחה שלי בארץ. אנו מנסים עכשיו להביא אותם כמה שיותר מהר לארץ (כי עלויות הטיפול בארה"ב הן יקרות מאוד), ולאשפז אותה במוסד שיוכל לטפל בה. רציתי לשמוע מכם אילו מוסדות מומלצים יש בארץ. אני מניח שבהמשך אבקש לקבל מידע בקשר לשאלות נוספות תודה רן

ronnyw

New member
רן, שלום רב !!

צר לי על דודתך. יש איסור להמליץ על מוסדות ספציפיים בפורום, אבל בכל מקרה השאלה שלך כללית מידי. חשוב להבין באיזה שלב היא ועד כמה היא סיעודית. האם בעלה רוצה להיות יחד איתה? האם הם עדיין יכולים להסתדר לבד? בעיקרון יש מוסדות מסוג "דיור מוגן" ששם הדיירים אמורים להיות עצמאיים לחלוטין. ברוב המוסדות האלה יש מחלקות צמודות עבור אותם דיירים שמצבם מתדרדר. מוסדות אלה הם - בד"כ - מפוארים ויקרים, יש בהם חיי חברה ופעילויות שונות, הדיירים גרים בדירות מצוידות (כולל מטבח, מכונת כביסה וכו' - כל מה שצריך לחיים עצמאיים), אבל יש גם שרותי שמירה ובריאות צמודים, נקיון, תחזוקה וכו'. יש רמות שונות של מוסדות לאנשים שכבר אינם עצמאיים, עם חדרים (כבר לא דירות) לאחד או לשניים ועד מוסדות סיעודיים ממש למי שכבר אינו מסוגל לתפקד לבד בכלל (חיתולים, האכלה וכו'). כך שחשוב לדעת את מצב דודתך במדויק יותר. אגב, אם הם תושבי ארה"ב, עליכם לוודא שאם עלייתם יזכו לביטוח בריאות וביטוח לאומי מלאים בארץ.

למעלה