שאלה

shai_shai_shai

New member
שאלה

אני משתמש ב Zone Alarm Pro 3.0 כאשר אני נכנס לאתר www.grc.com כדי לבדוק האם הפורטים והאינטרנט נמצא במצב Stealth הכל מצויין חוץ מדבר אחד פורט מספר 113 שרשום לידו : Ident 113 הוא נמצא במצב של Closed אני רוצה שהוא יהיה Stealth אני צריך לדעת איך אני יכול להוסיף לרשימה של ה Blocked את הפורט הזה למרות שניסיתי דרך ה Logs למצוא את הפורט הזה ומשם להוסיף אותו ל Blocked אבל לא מצאתי יש איזה דרך ידנית שבה אני יכול לעשות את זה? וגם אם למישהוא יש אתרים נוספים שבהם אני יוכל לבדוק סריקות בטיחות למחשב כמו grc תודה שי :)

uzi2

Active member
ככלל, אפשר לנסות לחסום אותו

דרך מערכת החוקים של הפיירוול. עקרונית יש מצבים שבהם יש שימוש בו ע"י שרתים לגיטימיים (כמו שרת דואר, שרתי IRC, וכדומה). בפועל זה כבר די נדיר, ולכן במרבית המקרים חסימה לא יוצרת בעיות (אני כמובן מדבר על מחשב אישי ביתי רגיל). במידה ויש שרתים שדורשים ident, אפשר להגדיר רק לשרתים הללו זכות לתקשר דרך הפורט הזה. אתרים נוספים, יש כמה: http://scan.sygate.com http://www.securityspace.com (למרות שרב הבדיקות שם אינן רלוונטיות למחשבים אישיים ביתיים). הבדיקות שם דורשות הרשמה, ויש שם בדיקות חינמיות, לצד בדיקות אחרות שדורשות כרטיס אשראי ושאינן חינמיות. למחשב ביתי מספיקות החינמיות.

shai_shai_shai

New member
תגובה ושאלה

קודם כל תודה על המידע אבל בכל זאת לא קיבלתי תשובה, נכון שבמקרה הזה היה פתוח הפורט הזה אבל אם יווצר מצב שבו יהיה פתוח פורט נוסף שאני ארצה לסגור? אני רוצה לדעת איך לעשות את זה כדי שפעם הבאה שיקרה משהו כזה אני פשוט אסגור אותו ואם תוכל להגיד לי במדוייק איך לעשות את זה אני אודה לך שי

mmm

New member
בדרך כלל...

פורטים פתוחים הם לאו דווקא סימן לכשל אבטחתי, לפעמים ולרוב הם אינם מהווים נטל אבטחתי. כדי לסגור פורטים או לחסומם, רצוי וכדאי לקרוא את ההוראות של הפיירוול שלך. כמו כן אפשר לעיין בטבלת פורטים, כמו זאת כדי לברר מה התוכנה שעומדת מאחורי הפורט. את רוב הפורטים הפתוחים אפשר לסגור באמצעות נטרול תוכנות שווינדוס מריצה- או תוכנות חיצוניות שהתקנת. אפשר למצוא את השרותים המורצים בעזרת הפקודה MSCONFIG אך רצוי לא להתעסק עם הגדרות המחשב. אחזור ואומר, אנטי וירוס מעודכן- יכול למנוע ומונע בעיות אבטחה.

shai_shai_shai

New member
אבל אתם לא עונים לי!

לא ביקשתי רשימה של פורטים או דברים כאלה שאלתי איך אני יכול ב ZoneAlarm Pro 3.0 לסגור פורטים, כי לא מצאתי איך לעשות את זה לא דרך העזרה ולא דרך מקום אחר זה כל מה ששאלתי

uzi2

Active member
הערה

מכיוון שאין לי ZAP אני לא יכול לתת הנחיות מפורטות (מעבר, למשהו בנוסח, "חפש ב- help או ב- manual מונחים כמו filters או rules"). אבל שאלת קודם שאלה, שאני רוצה להתייחס אליה. הדרך הטובה ביותר לסגור פורט פתוח, זה לאתר מה התוכנה שפותחת את הפורט, ובהתאם לתוכנה, לבטל את ההאזנה מתוך התוכנה, או ע"י ביטול הרצה אוטומטית של התוכנה. רק באם לא ניתן לעשות זאת מתוך התוכנה ואתה כן רוצה שהיא תרוץ, רק אז כדאי לשקול חסימה בפיירוול. במילים אחרות: אם יש משהו שמנסה ליזום או להאזין לתקשורת לא לגיטימית, תדאגו שהוא לא יזום/לא יאזין, וזה עדיף על פני חסימת התקשורת בפני אותו "משהו".

למעלה