שאלה

Mooa-Numi

New member
שאלה

יש מנהג במסעדות להחליף מנות אם הם לא ערבות לחיכך.. אותי בבית חינכו לגמור מהצלחת ללא קשר לטעם התבשיל (והאוכל של אמא שלי בהחלט לימד אותי לאכול, גם אם לא טעים), אז אני לא בדיוק מעריצה של המנהג. אבל לפעמים אני קונה דברים ומאוד לא מרוצה מהם. מוצרי קוסמטיקה למשל. אני קונה סבון פנים ומבינה- לא, הוא לא טוב בשבילי. העור שלי שמן/ יבש מידי בשביל זה. הדאורדרנט הזה, אני לא אוהבת את הריח שלו. המוצר יכול להיות מאוד איכותי, הוא פשוט לא מתאים בשבילי. ותמיד תהיתי למה אי אפשר להחזיר את המוצר? נגיד אם השתמשת פעם אחת. כי אני קונה ואז אחרי כמה זמן קונה שוב את מה שאני רגילה/ נופלת עליו. אחת לכמה זמן אני מחליפה דאורדורנט (פעם בשנה בערך), ועד שאני מוצאת משהו שמתאים לי,הרבה כסף מתבזבז. מה אתם אומרים? סתם עסק ברוך?

הו כמה אני מזדהה עם המשפט הראשון ../images/Emo122.gif

אני אומנם לא הייתי מסוגלת לסיים, לפעמים גם לא לאכול מה שהיא בישלה. בואי נגיד שאכלתי הרבה פיצה בשנות ילדותי
. יש מדיניות החלפה לכל חנות ויש הסכם לגבי מוצרים מסוימים. את היית רוצה להשתמש בסבון פנים שמישהי אחרת השתמשה בו כבר. נכון את טוענת שהשתמשת פעם אחת, אבל למה שמישהי תקנה סבון שכבר נגעו בו, השתמשו בו-זה לא פר, היא משלמת על סבון פנים מלא, לא על מלא -. בשביל זה יש דוגמיות, בשביל זה מנסים אצל חברה, או קונים פעם אחת ולומדים לקח מה מתאים ולא מתאים.

bali

New member
מנהל
לא נראה לי הגיוני להחזיר מוצרי קוסמטיקה

משומשים... בתכל'ס - בשביל זה במוצרים היקרים (ולפעמים גם בכאלה שלא יקרים) יש תמיד טסטרים ודוגמיות. באוכל זה סיפור אחר, כי אין דבר כזה טסטר לפני שמזמינים מנה (אבל כן נותנים לטעום יין ולאשר שהוא בסדר וכיו"ב למשל). אולי בגלל זה גם מקובל יותר להחזיר מנה לא מוצלחת. פעם גם אני הייתי מתביישת להחזיר מנה כי לא טעים לי, ובמשפחה שלי כולם עדיין ביישנים בעניין ולפעמים ממש חבל שכך. אבל מתישהו הבנתי שאם לא טעים לי, במיוחד אם מדובר במנה יקרה, אני לא צריכה לסבול בשקט או לא לאכול אותה ובכל זאת לשלם. אז לא על כל פיפס אחזיר מנה אבל קורה מדיי פעם.

prizman

New member
שיקבלו ממך חזרה מוצר

שהשתמשת בו בגלל שלא טרחת לדעת קודם מה את קונה? הגזמת קצת. אני מתפלא יותר על המסעדות שחלקן הרחיבו את מדיניות החזרת המנות אצלן. אבל אני לא באמת מתפלא. הן מכניסות את זה מראש לתמחור שמתגלגל חזרה ללקוח. כנ"ל לדבי ה"פיצוי".

למעלה