שאלה:

• פותח הנושא sy15
  • פורסם בתאריך

The_Mighty_Perr

New member
פשוט לא

בס"ד 1. מהדר הוא פשוט כמה אוטומטים. סלי לסבך עניינם, או לספר לנו עד כמה אתה חכם וכבת כבר מהדרים. (יופי, עוד אחד שסיים את הקורס "מהדרים ומבוא לשפות פורמליות", או משהוא כזה) 2. אין דבר כזה "בדיקת קומפילציה". 3. קובץ "שעבר קומפילציה" הוא קובץ שנוצר כתוצאה מהפעלת מהדר על קוד מקור חוקי של שפת תכנות כלשהי. בברכה...

Zack DA

New member
אני לא מבין מה הבעיה

מהדר אכן מבוסס על אוטומטים, לא טענתי אחרת. אכן אני טוען כי כאשר מדברים על "בדיקת קומפילציה" או "קובץ שעבר קומפילציה" מדברים ברמה האינטואיטיבית ולא הטכנית. הערתך השלישית חוזרת על טענתי. לסיכום איני מבין מה כאן הבעיה. בברכה, צחי

The_Mighty_Perr

New member
מה?!?!?!

בס"ד "הכוונה היא שהקובץ תקין וניתן להמיר אותו לקוד ביניים" "קובץ "שעבר קומפילציה" הוא קובץ שנוצר כתוצאה מהפעלת מהדר על קוד מקור חוקי של שפת תכנות כלשהי" "הערתך השלישית חוזרת על טענתי" יש לך בעיה! אתה טוען שהקובץ תקין, ויכול להיות מהודר באופן עקרוני, אני טוען שהוא אכן הודר. ואתה אפילו לא מבין את ההבדל בין 2 הטענות הנ"ל וממשיך וטוען שאני חוזר על מה שאמרת. יש כאן בעיה רצנינית, ואם אתה לא מבין מה הבעיה אז יש לנו 2 בעיות... בברכה...

Zack DA

New member
לא, אין כאן בעיה

בכוח, אתה מנסה להמשיך ויכוח שאינו קיים. כאשר מדברים על קובץ שעבר קומפילציה לא מדברים על משהו פורמלי (ראה דיון לגבי חלק קדמי של מהדר, מהדר מלא וכדומה). שנינו מסכימים כי הכוונה (וזה לא פורמלי) כשאומרים על קובת ש "עבר קומפילציה" היא שהקוד בשפה אכן חוקי. אם אתה מתעקש לומר שאכן הידרו אותו, זה עניין של הגדרה, אין שום חוק שאומר שההגדרה שלך היא הנכונה (זה בסתירה למושג "הגדרה"). אני חושב שהדברים הובהרו כאן בצורה טובה ומה שאתה עושה זה פשוט מיותר. בברכת סוף שבוע שקט ונעים, צחי

The_Mighty_Perr

New member
כן, יש כאן בעיה.

בס"ד בכוח אני מנסה להוכיח שאני צודק. העניין לגבי "חלק קדמי" ו"חלק אחורי", שגם הם ביטויים לא קיימים לא קשור לעניין. "קובץ שעבר הידור". לא "קובץ שיכול היה לעבור הידור". כלומר, הקובץ אכן הודר בפועל, ולא הקוד חוקי ויכול להיות מהודר, לפי ההגדרה שלך. ההגדרה שלי "נכונה", כי היא, בניגוד להגדרה שלך, מתאימה למשפט המקורי. מיותר או לא... אני צודק. בברכה...

Zack DA

New member
לא, אתה מתחכם

הנה שתי הגדרות לאשה בהריון. 1) אשה בהריון 2) אשה שנבדקה במעבדה ונמצאה בהריון. אתה מתחיל להתווכח איתי על ההבדל בין ההגדרות? אתה לא צודק, אתה פשוט נודניק. צחי

The_Mighty_Perr

New member
ואתה לא יודע על מה אתה מדבר...

בס"ד לפי ההגדרה השניה האשה היא בהריון ואז חוזרים להגדרה הראשונה, ואפשר לבטל את השניה. בוויכוח אצלנו זה לא כך. האנלוגיה שטותית. אתה לא יודע על מה אתה מדבר. אני צודק. זהו.

Zack DA

New member
אתה לא צודק, אתה נודניק

האנלוגיה שקולה מבחינה לוגית. די כבר לנדנד, הדברים שנכתבו הם ברורים מאוד. צחי

The_Mighty_Perr

New member
לא.

בס"ד 1. האנלוגיה דפוקה. 2. לא השקעת בלימדי המתמטיקה שלך, כי אז היית רואה שהאנלוגיה דפוקה. 3. אני צודק, אתה טועה. 4. אני אולי נודניק, אבל אתה אידיוט!

Zack DA

New member
לחברי הפורום:

אין לי כוונה לרדת לרמה של הבחור המכנה עצמו "THE MIGHTY PERR". אני מזמין את כולם לקרוא את רצף ההודעות ולשפוט בעצמם. לי אין כוח עוד להתווכח עם הבחור, שמנדנד רק כדי להשיג תשומת לב לעצמו ולהתחכמויות שלו. ואין לי כוונה להגיב יותר ברצף ההודעות הזה. צחי

The_Mighty_Perr

New member
מעולה

בס"ד שחברי הפורום ישפטו! אבל תבין: אני צודק! ואני אגיד פה את המילה האחרונה! עדיין לא הוכחת שאני טועה, ואני הסברתי למה אני צודק.

Zack DA

New member
ואגב...

שם הקורס הוא "קומפילציה". קורס חביב בו אתה לומד על מהדרים ובונה מהדר לשפה אקראית שנכתבת ע"י צוות הקורס (ואכן, כדרישות קדם בה הקורס "אוטומטים ושפות פורמליות"). הקורס מאוד חביב ומומלץ, וניתן לקחת אותו בטכניון ובאוניברסיטה הפתוחה. צחי

voguemaster

New member
מה לא מובן ??

1. מיותר. 2. יש דבר כזה. השלב האחרון של החלק הראשון. כמו שאתה יודע, קומפילציה נחלקת לשני חלקים (בגדול לשניים, ספציפית ליותר) - הידור וקישור. החלק האחרון של ההידור הוא בדיקה סמנטית. זו בדיקת קומפילציה. מה לא ברור ?? 3. נכון מאוד. רק אל תשכח שקובץ שעבר קומפילציה לאו דווקא ניתן להרצה. דוגמא: קוד מקור באסמבלי עובר הידור, ואין שום הכרח שאומר שהוא יכול לרוץ לבד.

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד אמונח בדיקת קומפילציה לא קיים. מישהוא פה החליט להמציא אותו. אין מונח כזה. יש ניתוח לקסיקלי, ניתוח סמנטי, אופטימיזציה ועוד מיליון שלבים בערך בהידור. כן יש גם קישור, למרות שהמטרה העיקרית של קישור היא לכתוב את הכתובות הנכונות של הפונקציות, משתנים, וכו´... המונח גם לא מושלם גי אפשר להריץ את הלינקר על קובץ אחד...ואז הוא מקושר עם עצמו?!?! העניין הוא שאין דבר כזה בדיקת קומפילצטיה. נקודה. .

למעלה