שאלה

שאלה

אני בת 36 אמא לשני קטנטנים בן אוטוטו ארבע ובת בת שנתיים אני מעונינת בילד נוסף פוחדת מאוד בשל הגיל הלחץ מתחיל בחברה הזו בגיל 35 רציתי לדעת האם יש משהו מפחיד יותר בגיל מופלג זה והאם מומלץ ילד נוסף בהפרשים של שלוש וחמש שנים מלחיצים אותי מהגיל, בדיקות, ילד סנדוויץ בקיצור כל האימהות והחמות הפולניות והאם מישהי עשדתה בדיקה גנטית בשם לבקנות- מעצבן כל שנה ממציאים משהו

ילד נוסף - זה הזמן - בדיקות גנטיות

עשיתי רק את ההכרחי ההפרש הוא לא נורא 36 זה נחשב לגיל צעיר....

דינהלה1

New member
36 זה גיל מצוין לדעתי להריון שלישי

גם ההפרשים בין הילדים נראים מצויין! מה שכן בגלל הגיל תידרשי לעבור בדיקת מי שפיר. בדרך כלל היא עוברת בשלום אבל חשוב לבצע אותה אצל רופא עם המלצות ונסיון. לגבי הבדיקות הגנטיות אני עשיתי מיליון בדיקות. גם אצלי בהריון השני אפילו חזרתי על בדיקה שכבר עשיתי כי נוספו לה עוד פרמטרים לבדיקה. ככל שמצליחים לפענח את מבנה הגנום יש התקדמות בכל הנושא. אני עשיתי גם בדיקת חרשות שמחוץ לסל בהמלצת הרופא שטיפל בי עליו סמכתי מאוד. לגבי "מיקום" הילד במשפחה אני אישית לא הייתי מתייחסת לזה כשיקול בקבלת ההחלטה האם להביא עוד ילד לעולם...

עידכון

התקשרתי היום למעבדות גנטיות מסתבר שיש לי כמה להשלים לא הרבה אבל עדיין אני לחוצה צריכה הרגעה

דינהלה1

New member
אין טעם להלחץ מעכשיו

גם אם אחת מהבדיקות שלך יוצאת חיובית זה עדין לא אומר כלום מאחר ולא בטוח שהגן הפגום עבר לעובר. זו הסיבה שרק אחד מההורים מתבקש לעשות את הבדיקות. רק אם יש תשובה חיובית מבקשים מהבן זוג להבדק גם. אם יש להורים את אותו גן פגום זה יכול להגביר את הסיכוי שלעובר יהיה את הגן הפגום וניתן לבדוק זאת בבדיקת מי השפיר. ממליצה לך מאוד ללכת ליעוץ גנטי מסודר יש בבתי החולים בארץ ובמרפאות / מכונים. בינתיים אין טעם להילחץ זה לא בריא ויש אומרים שמפריע לקליטת הריון.

למעלה