שאלה

הילית111

New member
שאלה

התרגלות לעבודה מהבית ערב טוב לכולם לפני זמן מה התחלתי לעבוד במשרה אדמיניסטריטיבת שחלקה מהבית וחלקה מהמשרד במשך הזמן החלק של הבית אמור להיות יותר גדול. מדברת על שלושה ימים בית יומים במשרד אני אמא לפעוט בן שלוש והמשרה מאוד נוחה מבחינת שעות ואני בנוחיות של הבית בלי נסיעות וכו לכאורה הכל טוב ויפה הבוס ברמה גבוהה והעבודה מענינת ביותר ואני לומדת המון.וגם השכר הוגן לגמרי לעומת מה שהולך היום בשוק וגם בלי קשר אני סבורה. והכי חשוב מוציאה את הילד מהגן בארבע אפס אפס שזה לא דבר פשוט בימינו. אבל אני לא רגילה למתכונת הזו של העבודה מהבית ממש מוזר לי כלומר אני יושבת בבית מול המחשב יש פקס יש טלפון יש ניירת יש עמדת עבודה אבל מאחר וזו פעם ראשונה שאני עובדת מהבית זה מוזר לי וחסר לי קצת האינטראקציה עם אנשים במשרד למרות ששוב יש לי יומיים משרד וכל היום אני בטלפונים עם אנשים עדין קצת קשה לי להתרגל. שנים על גבי שנים עבדתי במשרד גדול ודינמי. אני בת 35 . אשמח לקבל תובנות ממי שעובד או עבד בעבר מהבית. האם יש פורום של בנות שעובדות מהבית? אשמח לעצות וחוויות. אני יודעת שהיום התחום הזה של עבודה אדמיניסטרטיבית מהבית הוא די גדל אבל לא האמנתי אי פעם שאני אעבוד מהבית תודה וערב נעים

אימם

New member
אני עשיתי את זה בעבר

כלומר עבדתי בבית. היה לי מאוד נוח כשהגדולה הייתה קטנה, כמוך, הוצאתי אותה מוקדם יחסית מהגן אבל המינוס היה שעבדתי גם בשבתות ובחגים... אם את מאוד אוהבת את האינטראקציה עם אנשים אולי באמת כדאי שבינתיים כל זמן שאת בבית תחפשי לך ג'וב כזה. את הרי לא ממהרת, חפשי בניחותא ואולי תמצאי משהו כלבבך קרוב ובשעות הרצויות...רק שלא תמיד מוצאים את כל מה שרוצים ומתפשרים על משהו.

אני עובדת כיום חלקית מהבית וחלקית מחוץ לבית ליתר דיוק, יומיים בבית ושלושה מחוץ לבית. לי נוח מאוד עם זה מהרבה מאוד בחינות. כיף לי לא לשבור את הראש מה ללבוש בבוקר ולהישאר בטרנינג ../images/Emo13.gif לשבת מול המחשב עם הקפה/תה שלי, בלי ממש לתת דין וחשבון לאף אחד על למה הקדשתי עכשיו 10 דקות להוציא כלים מהמדיח ../images/Emo6.gif. אגב, נוח לי גם כשהילדים חולים, כי לפחות הגדול די יכול להעסיק את עצמו רוב היום לבד, כך שהוא יכול להיות בבית במקביל אליי כשהוא חולה (../images/Emo57.gif שלא יהיה..) מבחינתי הדבר הבעייתי הוא לא להיגרר אחרי עבודות הבית ושיחות חולין עם חברות שמתקשרות, אלא להקפיד על עבודה נטו. אבל בסך הכול, מרוצה מאוד מהסידור הזה.

אני נמצאת בסידור הזה כרגע, עקב פציעה

ואני רוצה להגיד לך שגיליתי שאני עובדת מהבית הרבה יותר קשה והרבה יותר זמן... יום העבודה שלי מתחיל בסביבות 8 (אחרי ששמתי את הצעיר בביה"ס) ונמשך לפעמים עד 11 בלילה... היומיים בשבוע במשרד מספקים את הצורך בחברה ובאינטראקציה עם אנשים בוגרים ומבוגרים ובכל השאר - אני מספיקה הרבה יותר מהבית, כי אני יכולה לקפוץ למחשב ולעשות משהו דחוף גם ב- 8 בערב.

אדומה2

New member
עובדת מהבית כבר כמה שנים

היי, אני עובדת מהבית כבר כמה שנים. כדאי לגוון קצת. אם את יכולה ללכת עם מחשב נייד ולשבת בבית קפה כמה שעות בשבוע- זה מאוד יעזור לך וירענן אותך. חשוב להגדיר את שעות העבודה, ממש כמו בכל משרד אחר שעבדת. הבית אומנם מציג פיתויים משל עצמו (המיטה, הטלויזיה, המטבח...
), אבל הוא גם מאוד נוח ונעים, שקט, וכאשר עולים על תוכנית מאורגנת שעוזרת לך לסדר את היום, תראי שתוכלי להפיק את המקסימום גם מעבודה בבית. אינטראקציה עם אנשים- יש את טוויטר, יש את פייסבוק, ויש בית קפה. אני יודעת, זה לא אותו הדבר, אבל יש לזה גם יתרונות. צריך לתת לזה קצת זמן, זה שינוי גדול ולפעמים לא מוצאים את הידיים והרגליים, וגם לא לכל אחד זה מתאים. תנסי לעשות את מיטב יכולתך ותראי אם זה מתאים לך. יכול להיות שאת גם צריכה לנסות לסדר לעצמך אזור עבודה כייפי, תמונות, פיצ'פקס וכאלו שיעשו לך נעים ושזה יהיה באמת המשרד שלך. בהצלחה, יעל

נשמע חלום של הרבה אמהות..

רוב האמהות שאני עובדת איתן הן או אמהות שהן עצמאיות, או שכירות מתוסכלות שמתחילות לבנות עסק חלופי כדיי להתפטר.. נשמע שמצאת את "בן הכלאיים" האולטמטיבי.. אני מאמינה לפי איך שנראה שוק העבודה של אמהות, שלאט לאט ישכילו עוד מעסיקים לתת את מה שאת קיבלת! יש פורום של אמהות שעובדות מהבית, אך הוא סגור רק לחברות ארגון אמ"א שפ"ע יש פורום של אמהות עצמאיות אבל הנושא של עבודה מהבית רלוונטי מאוד שם ולכן אולי תמצאי בו מענה : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?id=1429&pass=1 מאחלת לך המון הצלחה! ואם לבוס שלך יש עוד משרות כאלה, אשמח שתקשרי בנינו..אני כבר 5 שנים מחפשת בוסים שילכו לקראת אמהות... וזה מאוד מאתגר למצוא בוסים שתומכים באמהות.., זו הסיבה שאני כ"כ שמחה בשבילך, שמצאת .. ד"א, השיתוף שלך שאת חסרה את האינטראקציה, הוא מאוד מאוד חשוב לי.. השותפה שלי בארגון אמרה שאנו צריכות לתת מענה מבחינת הקהילה, לאמהות שהן שכירות, מבחינת קבוצות שייכות, ואני לא כ"כ הבנתי למה היא מתכוונת..וההודעה שלך מחזקת אצלי את התחושה שיש צורך.. אז אם וכשנפתח דלת כזו, זה (גם) בזכותך! אם תרצי שלחי לי פרטי התקשרות עימך ואעדכן...

פלגיה

New member
לדעתי יש כאן גם הרבה עניין של אופי

אני עבדתי מהבית, ודי התחרפנתי מזה. נכון שהיום, עם כל הנסיעות שיש לי עד מקום העבודה וחזרה ממנו אני קצת מתגעגעת, אבל אני כנראה צריכה את זמן הנסיעה כדי להתאפס על העבודה. כשעבדתי מהבית - לא עבדתי ממש מהבית. מצאתי לעצמי כל מיני "יציאות" ועבדתי ממקומות אחרים. ברגע שיש מחשב וחיבור לאינטרנט זה הרי לא ממש משנה המיקום הגיאוגרפי. אז הלכתי לאמא שלי, והלכתי החוצה, ולפעמים ישבתי באיזה בית קפה (אבל רק לפעמים, כי לא הצלחתי להתרכז שם). מבחינתי עבודה מהבית היא עבודה בחי גבולות ברורים - הבית גולש לעבודה, והעבודה גולשת לבית. יש כאלה שמסתדרים עם זה מצויין, אני קצת פחות. בעבודה מהבית הרגשתי מאוד לא נעים בכל פעם שהלכתי להוציא כביסה, או לעשות משהו אחר בבית. לכן דיווחתי על שעות מדוייקות שבאמת עבדתי בהן. לעומת זאת במשרד גם כשאני מדברת עם מישהי חצי שעה, זה נחשב חלק מה"עבודה" (גם אם לא ממש בצדק, זו התחושה)

למעלה