שאלה

Chizo Nation

New member
שאלה

היי אני לומד בבית ספר 'דרור' במושב בני דרור, כיתה י' יש לי מוייקן (MOWHAK, תספורת) גבוה שאני מעמיד לפעמים לבית ספר לפני חודש וחצי בערך באה אלי המנהלת של הבית ספר ואמרה לי "3 מורות התלוננו על הקרבולת שלך, הן אמרו שאתה מזכיר להן נאו נאצים והן לא יכולות לראות את התספורת הזאת, אז אם אפשר אל תעמיד את הקרבולת יותר לבית ספר" עכשיו ידידה אחת שלי אמרה לי שאסור לה להגיד לי משהו כזה, זה נכון?

פלגיה

New member
מותר

כי היא לא אמרה "אתה נראה כמו ניאו נאצי" היא הסבירה מה מפריע בתספורת שלך. ואגב, "כרבולת" כותבים בכ"ף.

השאלה אם זה בכלל עניינה

האם יש לה אפשרות להחליט עם איזו תסרוקת הוא יבחר להיות. בגלל שאין הרבה כאלה אז זה אסור? אז מה, צריך בעצם ללכת ישר לפי הזרם ולהראות כמו כולם? בית ספר מפגר. לבחור תסרוקת אתה לא יכול, אבל להיות ערס, לעשות בלאגן וללכת שם מכות זה דבר נורא מקובל

פלגיה

New member
והתשובה היא כן

תסרוקת נכללת בתוך "קוד לבוש", ולבית ספר יש זכות לקבוע קוד ללבוש. היא לא יכולה לומר לו מה לעשות מחוץ לכתלי בית הספר, אבל בתוך בית הספר, עד כמה שזה נשמע לא נעים - דווקא כן.

Chizo Nation

New member
אין שום חוק רשום שאסור לי ללכת עם זה

היא החליטה שהחוק הזה חל ספציפית עליי

מלמלה

New member
אתה כתבת שהיא אמרה"

"אז אם אפשר אל תעמיד את הקרבולת יותר לבית ספר" אין כאן שוב איסור. יש כאן פניה מכובדת ואנושית וכמו בכל מקום גם בבית הספר אפשר להגיד לך איך להתלבש ואיך להסתרק. (כמו כובע ליצן, מסכת ספיידרמן, או כפייה). כמובן, אתה יכול לתמרד ולעשות דווקא ולהחליט שאתה מעונין לגרום למורות שלך הרגשה לא נעימה. ולהמשיך לבוא בתסרוקת מעליבה. אולי הדבר ישפר את מעמדך בעיני אותה חברה אבל ירע את מעמדך בעיני צוות המורים.

קראתי את הציטוט שלך מדברי המנהלת

אני לא רואה פה דרישה וצווי. אני רואה הסבר למה זה מפריע למורות ובקשה להתחשב בהן. מותר לה להסביר את הקושי של המורות ומותר לה לבקש. לדעתי - יהיה מכובד ובוגר מצדך להבין את ההרגשה הרעה שזה עושה למורות ולהתחשב ברגשותיהן. העובדה שיש נערים שמתנהגים בצורה שלילית בבי"ס ואני מבינה מדברי חברתך את דעתה השלילית על כך - רק מדגיש שאתם מהחבר'ה הרציניים והחיוביים.

למעלה