שאלה-

ילי11

New member
שאלה-

-למדתי אימון והגישה היתה שאם אדם רוצה למשל להקים עסק הוא יכול לעשות זאת אם רק ירצה! לעומת זאת ראיתי מאמן בכיר ביותר ומוכר שביקש חמהמתאמנת לבדוק קודם אם הרעיון שלה לעסק הינו בר ביצוע ( האם יש למוצר שלה שוק? ) וכד' שאלתי-איפה אכן מונחים הדברים? האם בגישה הראשונה או בשניה? הרי אמורה להיותץ רק גישה אחת (?!)

ילי11

New member
השאלה שוב-עם תיקונים ותוספות

למדתי אימון והגישה היתה שאם אדם רוצה למשל להקים עסק הוא יכול לעשות זאת אם רק ירצה! ( ובמילים אחרות הכל תלוי ברצון וזהו.ישר ניגשים לעשות את הדברים). לעומת זאת ראיתי מאמן בכיר ביותר ומוכר מאוד שביקש מהמתאמנת לבדוק קודם אם הרעיון שלה לעסק הינו בר ביצוע ( האם יש למוצר שלה שוק? ) וכד' שאלתי-איפה אכן מונחים הדברים? האם בגישה הראשונה, או בשניה- שבה קודם בודקים ומגששים ולא ישר מסתערים ועושים? הרי אמורה להיות רק גישה אחת (?!). תודה מראש ! : )

אני רוצה...

אני רוצה להתחיל עם התגובות :) קודם כל, כחלק מהאימון, אני רוצה לצרף את צמד המילים "או שלא" למשפט האחרון שלך...לא אמורה, ולא צריך...יש כמה גישות לאימון...אין אמת אחת. ובהקשר לזה, אני רוצה להציג את הדעה שלי - אם המטרה שהמתאמן מציב לעצמו זה הקמת עסק, אני רוצה לבדוק אם המטרה הזאת מוגדרת נכון מבחינתו (האם יש לה תוקף, האם היא ספציפית, האם היא מדידה, האם היא מציאותית והאם היא ברת השגה, והאם למתאמן יש את דרייב לעמוד בה) את הבדיקה הזאת אני עושה כחלק מהאימון כי בינינו, מטרת האימון יכולה להשתנות ולהתעדכן תוך כדי האימון... שיהיה לכולנו בהצלחה :) נועם

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הקמת עסק - האם כל אחד יכול?

קודם כל - מדוע את מניחה שיש גישה אחת? יש הרבה דרכים להתקדם ולעשות דברים. נתחיל מההתחלה - עסק צריך להיות בר קיום - צריך להיות לו הצדקה כלכלית, משאבים, ידע ועוד דברים כדי שאפשר יהיה להקים אותו ולאפשר לו לחיות. כל יזם עסקי כדאי שיבדוק את הנתונים האילו, ויעריך את האתגרים מולם הוא ניצב. לא כל מי שרוצה להקים עסק יכול לעשות זאת רק אם ירצה. העובדות הן שמרבית העסקים העצמאיים נסגרים תוך שנה עד שנתיים. הסתכל ברחוב החנויות הקרוב אליך - כמה מהחנויות שם התחלפו בשנה האחרונה? לא לכל אחד יש את החושים המסחריים הנכונים, את הבשלות והניסיון המתאימים באותו הזמן. נתקלתי בלא מעט אנשים שנכוו מהקמת עסק ויצאו ללא מרבית רכושם. האם לגשש או להסתער? האם להאמין שאני יכול או להסס? אילו שאלות אחרות. בעל עסק חייב להאמין בעצמו וביכולותיו, וחייבת להיות לו התלהבות מהעסק ואמונה שהוא יכול להצליח. אבל אם הוא יאמין שהוא יכול להצליח עם חנות בגדים משומשים באמצע הקניון, אולי המציאות תטפח על פניו - יתכן והמחזור של כזה עסק לא יוכל להחזיר את דמי השכירות הגבוהים. עם ההתלהבות שלו, עליו לבדוק את נתוני השוק, מחירי השכירות, המחזור הצפוי, הארנונה, עלות העסקת עובדים וכו', אחרת סיכוי קטן שיצליח. בעזרת הנתונים יוכל לבחור מקום הולם לחנות, ואז יגברו סיכוייו. תמיד נכון להסתער ולעשות, אחרי שמגששים ובודקים

yoavb10

New member
עסק, זה הנושא?!

שאלה טובה בונה מציאות.מתוך השאלה ניתן ללמוד על המרחב בו השואל נמצא. על ערכיו, על התנהלות חייו, ועוד היד נטויה. באימון אישי- לא שולחים ישירות לעשות בדיקה או חקר שוק. זה יבוא מאליו, או ייעלם בהתאם להתפתחות באימון. במקרים רבים "העסק" הוא לא הבעיה (או הפיתרון, תלוי במטרות שנקבעות בתהליך).תוך כדי אימון מתבהרת התמונה ומסתבר שהנושא הוא "זוגיות" (בחירה חופשית שלי, למשל יש לחץ של האשה לפתוח עסק, החברים הקרובים פתחו עסק אז גם אני יכול ועוד) וכשמתקדמים באימון מסתבר שהלחץ הזה חוצה גבולות וחיים. ולא מאפשר התפתחות של אושר בחיי המשפחה. האמונה נכונה: עם רצון טוב, אמביציה, התמדה, מסוגלות גבוהה ותמיכה נפשית של הבית והסובבים בהחלט יכולים להניע ל"עסק-חי". וזה תפקיד המאמן. לקלף כמה שיותר קליפות כדי לגלות למתאמן את העוצמות שלו, החוזקות, היכולות הגבוהות, האהבות שלו ועוד. בהצלחה! יואב ברבי

יודה ב

New member
ילי 11

מי אמר שיכולה להיות רק גישה אחת? אין כמעט תחום בחיים: רפואה, מדעים, משפט או כל תחום אחר שבו אין גישות שונות. יש הרבה מוצרים בסופרמרקט של החיים וכל אחד מוזמן לבחור את מה שמתאים לו. לך כמאמן/ת הייתי מציע לאמץ גישה יותר גמישה ולבדוק תמיד את הפרדיגמות/ אמונות שלך שלמה נכון ומה לא נכון.

תלתלית3

New member
מה תאמרי לאדם

שיגיע אליך כשהוא בן 60 ויאמר לך שהוא רוצה להיות שיאן אולימפי למרחקים קצרים ? ריאלי או לא ? מתפקידו של המאמן לשלוח את המאומן לעשות שעורי בית בתחום שהוא רוצה לעסוק בו על מנת לראות את מכלול התמונה ולהבין אם הוא יכול להשתלב בה (אמצעים כלכליים, שעות עבודה, מבנה אישיותי, וכדו' ) מתפקידנו לשקף למאומן את עצמו ולהנחות אותו ממקום נקי ובלתי שיפוטי. בב' טליה

bridges

New member
הבחנה בין הפנטזיה לבין החלום

על פי המודל שאני עובד על פיו (וגם בניתי אותו) אני מבחין בין הפנטזיה של החלום לבין החלום "הטהור". כשאנחנו מחפשים את החלום שלנו השלב הראשון הוא תמונה של איך העתיד אמור להראות. אולם התמונה הזאת היא פנטזיה, כלומר היא לעולם לא תתגשם בדיוק לפי התמונה, בהרבה מקרים התממשות החלום שונה מאוד מהפנטזיה הראשונית. החלום הטהור הוא המקור לפנטזיה. הוא איננו משהו פיזי אלא אפשר לקרוא לו משהו רוחני. הוא התשובה לשאלה: מדוע אני רוצה להגשים את החלום הזה? או בדרך יותר טובה: מה הגשמת החלום הזה תהפוך אותי. ברגע שמגלים את החלום הטהור יש לנו אינספור אפשרויות לממשו. החלום הטהור גם מאפשר לנו לקבוע אמת מידה שתאפשר לנו לדעת אם אנחנו בדרך להגשמת חלומנו או לא. כלומר, אני הייתי שואל את השאלה שאותו מאמן שאל לאחר שהמתאמן גילה את החלום הטהור. רונן

למעלה