שאלה

סיגריד

New member
שאלה

שלום, בזמן האחרון (כבר מספר חודשים) בשעות הלילה אני מגיעה למצב שבין שינה לערות, ומרגישה זרמים חשמליים עוברים לי בגוף, לעיתים אני מרגישה שהגוף שלי נהיה כמו אנטנה וכל צליל או קול קטן מאד מטלטלים אותי ומשפיעים עלי אח"כ מאד קשה לי להתעורר בבוקר ואני עייפה רוב היום, האם יש הסבר אנרגטי לתופעה? (היו פעמים שהתחושה הופיעה לי גם במשך היום) תודה

ינוקא1

New member
שבוע טוב.

קודם כל , מומלץ לבצע בדיקה אצל נוירולוג בהקדם האפשרי כדי לשלול סיבה פיזיולוגית.

סיגריד...

יש הסבר לתופעה. ההסבר טמון בגלי המוח שלך. גלי המוח שלפני השינה הם גלי מוח של מדיטציה, גלי תיטא. לא גלי מוח של ערות, גלי אלפא או ביתא. אלה גלים בתדר גבוה יותר, המאפשרים לסוג אחר של מידע לעבור דרכינו. כמובן, שאת הדברים האלה כדאי להכניס לשיגרה ולא לאפשר לקבלת מידע או הזרמת אנרגיות לעייף אותך במהלך היום. זאת, הייתי מציעה, על ידי קרקוע. לעיתים, דווקא כשתהליך כזה קורה מעצמו, תחושת המשמעות שאנו מתמלאים בה, על שאולי סוף סוף אנחנו ממש מרגישים את "אבא", את הייקום כולו, עובר דרכינו ומדבר איתנו, שאנחנו לא ממהרים להכניס את העניין לשגירה, וכך, לא דואגים לנחות ולהישאר מקורקעים או בתוך החיים של עצמינו, חיי החומר. ממליצה לך להתקרקע על ידי עבודה אדמה, חימר, וכו'. נסי ותראי מה דעתך. גם אבן מקרקעת (אבן מתכתית, המטייט, פטריפייד ווד, רובי, או כל אחת אחרת שמדברת אלייך) יכולה לעזור. כמובן כמובן, שינוקא צודק. ייתכן שהבעיה מתרקמת כבר בפיסי, ואז זה ישתקף בבעיות נוירולוגיות. זה כמובן לא סיבת הסיבות, אלא רק סימפטום. זה דורש טיפול none the less. הצלחה, יקירתי, ומזל טוב

פבקה

New member
על גלי תטא...

למען הדיוק, גלי תטא הם נמוכים יותר מבטא או מאלפא, והם אכן התדר בו המוח פועל במצב שבין ערות לשינה, המצב בו מתרחשים לפעמים lucid dreams- כשאנחנו "ערים" בתוך החלום. כשמתחברים לגלי תטא מרגישים בד"כ עקצוצים וגלי חום, בדומה לזרמים חשמליים והופכים רגישים מאוד. נראה שאכן, חיבור ספונטני לגלי תטא יכול להיות הסבר לתופעה שאת מתארת. באופן "נורמלי" המוח פועל בגלי תטא בשלב השני של השינה (אחרי אלפא)- כלומר, הם חלק טבעי ממחזור השינה שלנו. אולי אצלך החלק הזה הפך קצת יותר דומיננטי... מצב היוצר חוסר איזון וחוסר נוחות. עוד כמה מילים על גלי תטא, לסבר את אזנך... גלי תטא הם הגלים בהם משתמשים בהיפזוזה (לדוג')- הם פותחים פתח לתת המודע ויוצרים מצב שהוא דו כיווני: כמו שאמרה עומר, מאפשרים למידע לעבור דרכנו, אך גם (חשוב לא פחות) מאפשרים לנו להעביר מסרים לתת המודע ולשנות את תוכנו. זוהי, לדעתי, המתנה הגדולה שטמונה בשימוש בגלים אלו. על ידי שימוש נכון במצב זה של המוח אנו יכולים לשנות את המחשבות, הרגשות, הדפוסים שלנו- ובכך בעצם ליצור שינוי במציאות שלנו. אני מצטרפת לינוקא בהמלצה להבדק- זה תמיד טוב ויכול לתת הבהרה ולהשרות תחושת בטחון, אבל מעבר לכך, יש להבין שהמצב שאת חווה יכול להיות חיובי ביותר בקונטקסט מאוזן וכשמגיעים אליו מתוך בחירה. אולי עוד דרך להתמודד עם המצב היא ללמוד אותו, להבין אותו ולהתחיל לכוון אותו ולהשתמש בו. אז באמת מזל טוב
ובהצלחה

למעלה