שאלה

Mooncat

New member
שאלה

בנות האם מישהי ניסתה פעם לצבוע את המיטה? הביאו לי 2 מיטות (אחת תהיה אצלי אחת אצל אמא שלי) ושתיהן בצבע חום בהיר צבע עץ נראה לי, ואני לא הכי מתה על הצבע הזה וגם הייתי רוצה שכל רהיטים של התינוק יהיו באותו צבע ועם צבע המקורי של המיטה נראה לי יהיה קשה למצוא בדיוק אותו גוון של חום בהיר גם שידה וגם ארון ... אז חשבתי לצבוע בצבע לבן או שמנת השאלה איך זה יראה ואם ממש רואים שזה צבוע ואם זה לא יראה מכוער (אולי עדיף להשאיר את הצבע מקורי, כי אחת מהן ממש כמו חדשה) בקיצור כולי לא יודעת מה לעשות... וגם איפה קונים את הצבע, וכמה זה עולה ואיזה כמות אני צריכה??? תודה מראש

אם המיטה מכוסה בלקה אז יהיה בלאגן

רוב הסיכויים שהיא מכוסה בלקה, ואז בשביל לצבוע צריך להוריד את הלקה וזה חתיכת כאב ראש. אל תטרחי. אפשר למצוא המון רהיטים בצבע עץ. לא צריכה להיות בעיה. צבע קונים בכל חנות לחומרי בניים (טמבור שכונתי) או בהום סנטר/אייס למיניהם. בתכל'ס אפשר גם להתייעץ איתם. ליטר צבע בגוון מעורבב (שאת בחרת מקטלוג) עולה סביבות 80-90 שקלים, ולדעתי תצטרכי יותר כי זה לפחות שתי שכבות לכל מיטה. שוב - לדעתי, לא שווה את הבלאגן.

Mooncat

New member
כן זה שצריך להוריד

צבע או לקה זה הבנתי :) למזלי בעלי אוהב להתעסק עם עץ אז בטוח שהוא אצתרך לעשות את זה :) השאלה איך זה יראה? אם ממש רואים שצבעו את זה?

דיינו

New member
אם יש סבלנות, , ונסיון מינימלי

בצביעה, זה ייצא בסדר גמור - אולי לא מקצועי כמו מחנות, אבל יפה (מיטה לא יצא לי לצבוע אבל הרבה פריטים אחרים כן). לגבי סוג הצבע: עד כמה שידוע לי, אפשר לצבוע ישירות על צבע ישן, בתנאי שזה צבע מאותו סוג. זאת אומרת, אפשר צבע שמן על שמן, או לכה על לכה, אבל לא שמן על לכה. לא ממליצה לשייף מיטה שלמה מלכה, זה נראה לי פשוט סיוט (אם אתם מתעקשים על זה - נסו להשיג משייפת חשמלית, הרבה יותר קל ומהיר). בדרך כלל, יש צבע שנקרא "פריימר" שאפשר למרוח אותו על כל דבר, ועליו - לצבוע צבע שמן בגוון שרוצים. תתיעצו בטמבורייה רצינית או אפילו במרכז ייעוץ שלהם (חפשו באינטרנט).

n o a p

New member
אני צבעתי מיטה

קיבלנו את המיטת נוער שהיתה של בעלי..והיא היתה בצבע חום/עץ לפי דעתי פורמייקה אפילו לא עץ אמיתי. מעץ אמיתי אכן צריך לשייף לכה. מה שלי היה חשוב זה לצבוע בצבע שהוא על בסיס מים ולא שמן, כי צבעתי בחדר של הילדה (שהיתה אז תינוקת) ולא רציתי כימיקלים. צבעתי עם גלגלת כמה שכבות ויצאה אחלה לבן. אבל, וזה חשוב, אני לא יודעת איזה מיטה את הולכת לצבוע, אם זה מיטת תינוק אל תצבעי! ש שלב שהתינוקות עומדים על המיטה וקצת לועסים את המעקה, אם זה צבוע יש חשש שהם יבלעו קצת צבע ואני לא הייתי לוקחת את הסיכון. (אנחנו ויתרנו על מיטת תינוק בצבע עץ כי רציתי קרם וקניתי חדשה). הצביעה היחידה שלא מסוכנת זה בתנור וזה עולה בערך כמו מיטת תינוק חדשה.

למעלה