שאלה

Shusaku

New member
שאלה

יש לי 2 שאלות למען האמת 1. אמרו לי פעם שכשחולמים חלום צלול אז השינה פחות אפקטיבית מישהו יודע משהו על זה? 2. יצא לי לקרוא כמה פעמים על חלומות צלולים וזה משהו שעניין אותי כי למען האמת היו לי מספר דיי רב שלהם שבד"כ נגמרים בסיוט. בכל מקרה בזמן האחרון יוצא שאני חולם חלום ואז פתאום באמצע אני מבין שמשהו לא הגיוני ואז ההגיון שלי אומר לי שאני חולם וכשזה קורה אני ישר מתעורר ובכאבים- עקצוצים בכל הגוף צוואר ומטה בלי יכולת לדבר לכמה דקות.... מישהו יכול לספר לי משהו על תופעה כזו? תודה מראש.

silverhawk

New member
תשובה

1. אמנם במהלך החלום הצלול עצמו, ייתכן והגוף אכן מקבל פחות מנוחה מאשר במהלך חלום רגיל, אולם לאור העובדה שזמן החלום הצלול הינו אפסי ביחס לכלל זמן החלימה וזמן השינה בכלל, אין לכך השפעה ממשית על איכות השינה. אין מה לדאוג. 2. בנוגע לסיום החלום הצלול, זה משהו שתלוי בך - אם תעזר בבדיקות מציאות ובשיטות להגברת הצלילות, אין סיבה שהחלום הצלול יסתיים בסיוט, מהסיבה הפשוטה שאתה תשלוט בו ותוכל לכוונו כרצונך (מה גם שתוכל להתעמת עם הסיוט וכד'). ביחס להתעוררות, בדיוק בשביל זה קיימות בדיקות המציאות והשיטות הלגברת הצלילות - הן יסייעו להאריך ולשפר את החלום ולמנוע התעוררות. הדבר החשוב הוא שתשאר רגוע ולא תתרגש - התרגשות מובילה להתעוררות בחלום הצלול. העקצוצים שאתה מתאר נובעים כל הנראה משיתוק השינה - תופעה טבעית המתרחשת בכל לילה בזמן שאתה ישן, ומטרתה למנוע מהגוף לבצע את הפעולות אותן מורה לו המוח לבצע במהלך החלום. אתה מוזמן לקרוא מעט יותר על הנושא בשאלות הנפוצות ובאתרו של אלון ברמן. בנוגע לכאב, אני מודה שלא שמעתי על כך. ייתכן ומדובר בתופעה פסיכוסומטית הנובעת מהחשש משיתוק השינה.

makron2

New member
תשובות...

אותה שאלה נשאלה לפניי מספר הודעות,תמיד טוב לקרוא קצת בפורום,יש שם הרבה תשובות לשאלות נפוצות. בעקרון ישנים,ייתכן שמידת הנינוחות מושפעת מתפיסת המציאות והזמן בזמן השינה - לדוגמא:חלום שבו חולמים חלימה אינטנסיבית ומוחשית כולל גם מאמץ מסויים של הגוף(למרות שהוא משותק). עקב המודעות וההכרה החלקית בחצלול תפיסת המציאות(כולל תחושת הזמן) שלנו משתנה ואנחנו מניחים שאנחנו יותר ערים מישנים,למרות שהמצב דיי דומה לחלום שגרתי. "מעניין אותי לדעת האם יש עוד אנשים שמרגישים ככה.." - יש,ברוב השיטות ממליצים על לישון ולהתעורר לאחר מספר שעות שינה(זמן אידיאלי)לכן גם מומלץ להוסיף איזה שעת שינה כדיי להשלים את החוסר. 2."היו לי מספר דיי רב שלהם שבד"כ נגמרים בסיוט." - חצלול שנגמר בסיוט זה חצלול בעל צלילות נמוכה(מודעות חלקית)מאוד או שנעלמה בו הצלילות,צריך לשמור על המודעות שמדובר בחלום גם ברגעים שנתקלים במצבים שונים כמו סיוט כדיי להתמודד עם הפחד. במילים אחרות כל עוד אתה יודע שזה חלום גם הדמות הכי מפחידה זה עדיין רק חלק ממך ומהחלום שלך. רוב הסיכויים שאתה מעיר את עצמך מהחלום בגלל התרגשות/חשש.לפעמים שמתעוררים באמצע חלום חלק מהשרירים עדיין רדומים ולוקח להם זמן(מספר דקות מקסימום)להתעורר,מצב זה נקרא שיתוק שינה. - יש לחכות קצת ואז שאר הגוף ממשיך להתעורר.

למעלה