שאלה...

0 אור 0

New member
אף אחד לא מאשים אותך

בסך הכל מצביעים על עובדות, ולמרות התוקפנות שלך אנשים פה השקיעו בנסיון לענות ולהסביר בפעם הבאה שאת מנסה לפתוח משפט ציבורי באיזשהו פורום אולי תגדירי את מטרתך מראש וכך יענו לך רק המשועממים ולא אנשים שבאמת מנסים לעזור למישהו, שאולי מתקשה להתבטא ואולי הוא סתם חסר נימוס אבל בכל זאת (ואולי למרות זאת) זקוק לעזרה

ne ro

New member
אוקיי בסדר...

אם תקראי את כל הדיון שכתבתי לכל האנשים במקביל שהגיבו לי תביני שלא כולי באתי למטרת תקיפה וגם ניסיתי להצביע על דברים בשיטה שלכם שאתם צריכים לתקן ולייעל, לא ביקשתי את עזרתכם אז אני לא יודעת למה חשבתם שאני צריכה אותה וזה מתנשא מצידך להגיד שאני לא יודעת להתבטא... יאללה נסגור את הדיון....

ne ro

New member
אה ואפשר...

את הפון שלך יש מישהו שאני מכירה שרוצה מסג' רפואי והדרכה בתוזנה אני אמליץ עליך... ואם תוכיח שאתה טוב אני אולי גם אשתמש בשירותיך...

hal767

New member
טוב, אז בכל זאת יש בינינו חילוקי דעות.

ראי, את שמה את הרפואה המערבית במקום ראשון. לטענתך התרופות מרפאות והרפואה הזאת עוסקת בריפוי. אז לא כך הוא. הרפואה המערבית עוסקת בדרך כלל בטיפול סימפטומטי כשהיא משאירה את המטופל במצב חולני, אלא שהוא פחות סובל (וגם לא תמיד). כלומר, הוא הופך לחולה כרוני, ובוודאי שהוא ניזוק מהתרופות, שהרי תרופות הינן רעלים. דרכי הטיפול של הרפואה הזאת מסוכנות במקרים רבים, לפעמים יותר מהמחלות עצמן, וכאמור, מחליאות. ברפואה האלטרנטיבית ישנן גישות ושיטות שונות. לא אתייחס לכולן. רק אציין שלדעתי חלקן אינן טובות ואפילו מזיקות, ואחרות הינן טובות או טובות חלקית. זה נכון שלרפואה המערבית יש יכולת לאבחן באמצעות בדיקות, מעבדות, מיכשור משוכלל וכד', בנוסף לידע וניסיון שהצטבר. אני בעד להעזר באיבחונים אלה, וגם בהקשבה והתייחסות לחוות דעת של רופא מומחה. זה לא אומר שתמיד אסכים לחוות דעת זאת. הפרשנות לגבי הנתונים תהיה שונה במקרים רבים, ובוודאי שדרך הריפוי המומלצת תהיה שונה לחלוטין. עד כאן תשובה כללית. באשר לנושא השרלטנות, הרי התופעה קיימת, אבל לא רק ברפואה האלטרנטיבית. התופעה קיימת גם בקרב רופאים מערביים. לכן יש לבדוק הייטב לפני שפונים למטפל, ואין זה משנה באיזו שיטה הוא עובד. בוודאי שסוחר בחנות אינו כתובת ליעוץ. באשר לתוספים, אני גם לא בעד השימוש בהם ברוב המוחלט של המקרים. תזונה טבעית נכונה יכולה לספק לגוף את כל צרכיו התזונתיים בדרך מייטבית, ומבלי לגרום לנזקים והפרת איזונים שהתוספים גורמים. באשר לנושא המחקרים, הרי מי שעומד אחרי המחקרים הן חברות המייצרות תרופות. הן חוקרות רק את מה שיביא להן פרנסה. הן לא חוקרות את הצלחות הרפואה האחרת, כי אין להן אינטרס לעשות זאת. אני יכול להעיד על תחום הבריאות הטבעית ההייג'יניסטית למשל. השיטה הזאת הביאה לריפוי אנשים שסבלו ממחלות קשות, חלקן מחלות המוגדרות ככרוניות וחשוכות מרפא. וזאת הוכחה מדעית לנכונות הדרך. המציאות היא ההוכחה המדעית. המציאות מראה לנו שהאוכלוסיה המערבית נמצאת בדרך כלל באי בריאות וחולי קשה. הרופאים אינם מרפאים אלא עוסקים בלאפשר לחולים לחיות עם מחלותיהם. הרופאים חולים לא פחות מהמטופלים שלהם. אז מה מדעי כאן?

ne ro

New member
שוב זו דעתך...

אם אתה טוען שלפי דעתך לא כל השיטות והגישות שונות שוב זה מראה על דואליות, אם אני אלך לטיפול במטפל שגישתו אינה בין הנמנות עליך, ויש המון גישות שונות יכול להיות שלא אקבל את אותן תוצאות, לעומת הרפואה המערבית שבה סביר להניח שאקבל אותה תרופה ע"י כמה וכמה רופאים... אני יודעת שעכשיו תגיד שלכל רופא יש את חוות דעתו אבל הפרוטוקול העולמי לטיפול בבעיות שנקבעו הינו אחיד בכל העולם... בקיצור שוב אני אומרת יש לכם הרבה לאן להתפתח ואולי כפי שאמרתי להקים איזה פיקוח על מי שמורשה לטפל שאנשים חולים בשיטה הזאת... לגבי השרלטנות כן יש גם רופאים מערביים שמתחזים או שרלטנים אבל כאן יש לך פיקוח, יש את משרד הבריאות שם אתה יכול לבדוק אם רופא מסויים הוא אכן רופא, אם יש פגיעה יש לך לאן להתלונן...במידה ואדם נפגע ממישהו שטען שהוא מטפל אלטרנטיבי לאן הוא יפנה? הוא יכול להציג תעודה של מטפל אבל תעודות לא קשה להשיג, וככה זה לא ממש משנה אם הוא פגש בי בבית טבע או דרך האינטרנט או בדרך אחרת...משרד הבריאות לא מפקח על התחום הזה ועל מי שמטפל באנשים עם בעיות בריאותיות בשיטה שהוא עצמו רואה לנכון וזה מתכון לצרות לפעמים, בייחוד שהוא תמיד לטעון שהרפואה האלטנטיבית אינה מחליפה ייעוץ רפואי בעוד שהתוצאות שהובטחו לבן אדם הינן גופניות משמע בריאותיות...ככה שכמו שאמרתי שיכול להיות שכן יש עזרה בתחומכם התחום לפי דעתי יותר מדי פרוץ... ובנוגע לרפואה הקונבנציונאלית, אני חושבת שזה היה נכון בעבר אך כיום התחום בהחלט נכנס למודעות של מניעה והחלמה מהמחלה...כשאני מבקרת בבית מרקחת של הקופה יש אזור שלם שבו מוכרים תרופות טבעיות ללא מרשם... מדי שנה מתקשרים ומפצירים בנו ללכת ולהיחסן כנגד שפעת ולבצע ממוגרפיה, תאמין או לא שבקופה שלי ואני מאמינה גם באחרות יש גם מרפאת כאב שבה מטפלים בדיקור, רפלקסולוגיה, היפנוזה ועוד תחומים... ישנן סדנאות לגמילה מעישון ולהרזייה, והרופאים של היום מונחים לברר עם המטופל בנוגע לאורח חייו לבירור המחלה... וממליצים על פעילות גופנית, תזונה וכו', יש דיאטניות כמובן והפנייה לטיפול פסיכולוגי במידת הצורך ואני חושבת שהיום הרפואה המערבית הרבה יותר התרחבה והתפתחה...וכן גם תודעת השירות... עם כל הכבוד למרות שהרבה מהמטפלים טוענים, כל אחד בשיטתו שהם שינו לאנשים את החיים והבריאו אותם, אני חושבת שיש עדיין סיבה למה לא נותנים לכך את כל הקרדיט....אין בכך ביטחון שבמקרה אלך למטפל שבגישה שלו אני אצליח במקרה,ובמקרה הוא לא שרלטן...יותר מדי מקרה... שים לב שאתה מאמין שהכל בתזונה כי אתה מטפל בתזונה ואחר יגיד לי שזה נובע מאנרגיות ואחר ימליץ לקחת פרחי באך או תוספים... אז אדם שמרגיש לא טוב, שבבדיקות לא רואים כלום, זה אידיאלי מבחינתו...למרות שלפעמים הסימפטומים יכולים להעיד על בעיה רפואית נסתרת...כמו כן אני חושבת שהעזרה היא לרוב מאוד שולית ואין לעשות ממנה יותר ממה שהיא... ועוד משהו, אתה טוען שתזונה מסדרת הכל, אבל אוכל זה דבר מאוד אינדיבידואלי לכל אדם ולכל מדינה ותרבות... אני מכירה אנשים שיעדיפו למות ולא לאכול ירקות, גורלם אבוד? אני לא סובלת דגים אמא שלי לא אוהבת את הלבן של הביצה ומוישלה לא אוהב מוצרי חלב ואח שלי כל היום אוכל שוקולד...אז מה הם יעשו... טענו פה שאני צריכה לאכול מוצרים עם יוד כמו אצות ולא לאכול מוצרים כמו כרוב, כפי שאמרתי אני לא סובלת דגים אצות או כל דבר שבא מן הים מה יהא עליי... והרבה פעמים התזונה שניתנת זה אל תאכל זה וז וזה וזה וזה גורם אדם להיות אומלל בדיאטה כזאת סגפנית דיברנו על איכות חיים? ואני מכירה מישהי שלמרות שיש לה סכרת היא לא יכולה להתאפק וכל יום אוכלת חומוס עם פיתה ושותה כל סופש בירה...אז מה היא תמות, לא היא תאזן את עצמה עם תרופות...כל אחד וסדר העדיפויות שלו, אחד מעדיף לאכול מה שהוא אוהב ואחד מעדיף לחיות שנתיים ועשר דקות ועשרים שניות יותר כי לא השתמש בתרופות בחייו.... ושוב בל נזכיר את פיצוץ האוכלוסין שייגרם אם כולנו נחיה עד גיל 100+ אז יכול להיות שאנחנו לא אוכלים כמו שאבותינו אכלו, ויכול להיות שזה מה שגורם לאנשים חלק מבעיותיהם, אתה חושב שתוכל לשנות את העולם? אם אתה מנסה לגרום לי אישית לאכול דגים או ירקות נגיד אני נותנת לך מיליון דולר... גם אני ראיתי בטלוויזיה אנשים בדרום אמריקה ביערות הגשם שהכינו וגידלו את האוכל שלהם ביד וחיים טוב עד גיל 99, וכנראה שזאת הוכחה שבעולם המודרני היום ותרבות האינסטנט אנשים לא יעמדו מהבוקר ויבשלו את ארוחת הצהריים או יגדלו את התרנגולת ואת הפירות והירקות...אבל תזכור שבתקופה העתיקה אנשים מתו מדברים פשוטים כמו אבעבועות רוח או כאבי לידה... אז אני לא יאכל בחיים את הדברים שאני מתעבת, אבל מקפידה על השאר, אני אקח דברים שיעזרו לי להקל על חיי וישתדל לחיות אותם... לסיכום אני לא רואה טעם להמשיך להתווכח, איש ואמונתו, מי ייתן וכולנו נהיה מאושרים בריאים ויפים עד שארית חיינו...

hal767

New member
בוודאי שזאת דעתי

מה נראה לך שאני אכתוב דעות של מישהו אחר? העיניין הוא שאני יכול לגבות את דעתי בתוצאות חיוביות, מה שאלילייך, הרופאים הקונבנציונאלים, לא יכולים לעשות. האם ידועים לך מקרים של אנשים שהתרפאו לחלוטין מסוכרת, מחלות פרקים, מחלת כרון, קוליטיס, מחלות עור כרוניות ועוד? בוודאי שלא ידועים לך, כי אין דברים כאלה ברפואה המערבית. אז אל תספרי לי סיפורים בדבר מדעיות והצלחות בגישה המערבית בתחומי הבריאות השונים. אכן ברפואה אלטרנטיבית ישנן גישות שונות. כל אחד יבחר לעצמו את הגישה שאליה הוא מתחבר. אבל טענתך לגבי אחידות ברפואה המערבית היא טעות. לא רק שישנם חילוקי דעות בין רופאים באשר לתרופות וטיפולים, גם באיבחונים הם חלוקים לא פעם. ואגב, הנושא של גורמי המחלה הוא חור שחור ברפואה הזאת. לכן אין כמעט התעסקות בסילוק גורמי המחלה. רופאים לא למדו בריאות. הם למדו מחלות ותרופות. לכן הם אינם עוסקים כלל בריפוי. לכן אנשים הופכים לחולים כרוניים. הרפואה המדעית כביכול הייתה ונשארה רפואה שחלקים גדולים ממנה הינם ניסויים על החולים. וכל פעם הניסויים האלה נכשלים, ולכן כל פעם ממציאים תרופות וטיפולים חדשים וטוענים שאלה הקודמים היו טעות. לגבי שרלטנות, אין מדובר על התחזות לרופאים, שזה נושא אחר. אני מתכוון לכך שישנם רופאים שכאשר הם רואים אדם חולה, הם רואים כסף. המוח שלהם עובד בכיוון של איך הם ירוויחו ממחלת החולה. הטיפול בו הוא שולי בעייניהם. כמובן שאינני מכליל. אני מכיר רופאים רבים שנותנים את כל כולם למען המטופלים שלהם ואני מלא הערכה אליהם. אבל כאמור, ישנם כאלה וישנם רבים אחרים. אז כשאת מאשימה את המטפלים האלטרנטיביים בשרלטנות, אז נא לזכור שגם כאן ישנם כאלה וישנם אחרים. הרפואה החלופית אינה רפואה שרלטנית, למרות, כפי שציינתי במסר קודם, אני חולק על כמה גישות, אבל אני חולק באותה מידה ואפילו יותר, על חלקים גדולים מתחום הרפואה המערבית. מהדברים שכתבת ברור לי שאינך מעוניינת לשפר את הרגלייך השגויים בנושאי התזונה ואורח החיים. זאת זכותך, ולכן אין לך מה לחפש ברפואה החלופית, למעט כמה גישות, שגם אני לא מסכים להן, שיציעו לך פתרונות קסם. לכן לא ברור לי מדוע בכלל נכנסת לפורום הזה. לכמוך הרפואה המערבית תציע פתרונות. אלה לא יחייבו אותך לשנות דבר. כל שתעשי זה לבלוע כדורים, למרוח משחות ולקבל טיפולים, וכך תוכלי להמשיך לחיות באושר רב (כך אני מקווה) ולהנות ממחלותייך. אני חש שמנטלית את רוויה בזעם ותוקפנות כלפי מי שמציע לך לשנות הרגלים, ואולי זה בכלל האופי שלך להיות כזאת (לא אתפלא אם זה כך). מצב מנטלי כזה הוא בעצמו גורם למחלות. ולסיכום, את צודקת, אין טעם להמשיך בדיון איתך, לא חלילה כי אינך ראויה לזאת, אלא פשוט בגלל שהוא לא יוביל למקום טוב. אז נפרד בכך שאני מאחל לך להיות בריאה, שמחה ומאושרת.

0 אור 0

New member
אז ככה

קודם כל אני שותפה לסקפטיות מסויימת לגבי הקנדידה כמקור לכל תחלואי העולם. אחרי שאמרתי את זה, אז דוקא הטיפול הנטורופתי בקנדידה שאני מכירה הוא בעיקרו תזונה רצחנית ולא כל כך ההוצאה של תוספי מזון מופרזים. חוץ מזה, אם כבר יש תת פעילות בלוטת התריס, ועוד לא התחלת עם אלטרוקסין, אז עדיף ךהשקיע את הכסף של התוספים ולטפל בצורה ממוקדת בתקוה להמנע מהגעה לתלות כרונית בתרופות - זה אומר אצות, וטירוזין ושיח אברהם ועוד כמה דברים )וחשוב יותר - פחות כמה דברים) , אבל כמובן עם מטפל שמבין מה הוא עושה.

ne ro

New member
זה הבעיה...

שגם אם בתחום של הנטורופתיה יש באמת אמת כלשהי, כל התדמית שהיא בנתה לעצמה רק מגעילה ומרחיקה אותי... לכן רוב הרופאים מזלזלים בה, ואומרים שהתחום הזה נועד רק לשאוב כסף מאנשים... וכן, אם תנסי ללכת לכל אחד ואף לשאול בבי אוקיי בפורום נטורופתיה יגידו לך שרק עם תזונה רצחנית שכזאת יהיה לך מאוד קשה לטפל כביכול בקנדידה הזאת... למה זה לא במחירים ששוים לכל נפש? אדם עני שאולי יש לו קנדידה לא ראוי לטיפול כי אין לו אלפי שקלים לכך? עכשיו אני שואלת אותך, מאיפה אני אמורה לדעת שאותם כדורים ותוספים שאני אקנה לטיפול בבלוטת התריס ככל הנראה גם במאות אם לא אלפי שקלים אכן יעזרו ולא יהיו סתם בזבוז כסף? מי נותן לי את האחריות הזאת שזה לא כמו הקנדידה... חוץ מזה שוב זאת הבעיה ב"רפואה" הזאת, איזה אמון צריך להיות לי במטפל אם כל אחד אומר משהו אחר וכל אחד שולל ומשמיץ את קודמו בכך שהוא לא יודע לטפל, ואם הטיפול לא עובד עליי ברור שאפשר להאשים כל מיני חסימות אנרגטיות מסתוריות בגלל זה....ולא את העובדה הפשוטה ושוב אומר שזה בולשיט... לרפואה המערבית יצא שם לא טוב וכך גם לתרופות, כימקלים וכו', שוכחים את כל אותן יתרונות ועזרה שאותן תרופות העניקו לאנשים, הצילו חיים, ולמיטב ידיעתי הרבה יותר מהנטורופתים אבל את יודעת מה? אני מעדיפה להאמין לרופאה שלי בקופת חולים מפני שהיא אומרת לי את הדברים ומטפלת בי ללא אינטרסים להוציא ממני כספים ולמכור לי לוקשים אלא מניסיון ולימודים של שנים רבות והתמחות מעשית בנושא...אנשים לוקחים, נושמים ומתעסקים עם כימיקלים מדי יום ביומו, אז אני לא חושבת שכימיקל מסויים שפותח במיוחד למחלה שלי ומתאים בדיוק לאבחנה שלי ולמינון שלי ע"י רופאים מומחים יעשה לי כזה נזק להפך.... לא לכל בעיה יש גורם מסתורי ומטאפיזי שגורם לה, ומצריך שיקויים של צמחים באלפי שקלים שאדם יהיה בריא, הרבה פעמים תזונה נכונה ומספיק ויטמינים ומינרלים ושמירה על פעילות גופנית, אי שימוש בטבק ואלכוהול, מספיק שעות שינה ומיעוט בלחץ נפשי יכולים לשנות אדם 360 מעלות...שאלה דברים שכולנו יודעים... אני לא מפחדת לאמר ואחרי שלמדתי את הנושא וקראתי והתייעצתי עם הרבה מהתחום והרבה מהרפואה הרגילה, שהקנדידה זה קונספירציה של הרפואה האלטנטיבית להוציא כסף מאנשים...עושים ממנה יותר מדי כי הם יודעים שלרוב האנשים יעדיפו טיפול מקצועי מרופא מוסמך עם השתתפות של הקופת חולים בטיפול ובתרופות, לכן הם מגזימים בסכנות הכימיקלים, לכן הם ממציאים בעיות שונות ומשונות שקופת החולים כביכול לא מטפלת או מכירה....

0 אור 0

New member
לא צריך ללכת לקיצוניות בשום כיוון

אני בהחלט לא פוסלת את הרפואה הקונבנציונלית, ויש שם הרבה ידע ויכולות. יחד עם זה, היום גם הרופאים הקונבנציונליים (הטובים בהם לפחות) מתחילים להבין מה שפעם ידעו רק הנטורופתים ומטפלים אחרים של רפואה משלימה, וזה את הקשר ההדוק בין תזונה בריאה ומבריא, אורח חיים נכון , טיפול ב"נשמה", ולפעמים גם תוספים לבין בריאות ומניעת מחלות. אז אותו רופא שגרם לי לנזקים בכך שהוא התעקש שאין לי כלום ושאין קשר בין התזונה הלקויה שלי לבין ההרגשה הלא טובה, יכול היום להגיד שהוא לא מאמין לנטורופטים והידע על תזונה נמצא בקופה - אבל אם הייתי מגיעה בזמנו לנטורופת הייתי חוסכת לעצמי נזק בלתי הפיך במקרה מדובר בדיוק מה שיש לך - בלוטת התריס - כשלמדתי תזונה במסגרת הנטורופתיה וגיליתי את הגורמים לתת פעילות כמעט בכיתי על איך לא ידעתי, ותאמין לי שעם כל המומחים של קופת חולים התייעצתי ומשום מה אף אחד לא חשב להזהיר אותי שרצוי לא לאכול מזונות גויטרוגניים. והיום שאת זה הם כבר כן מכירים, עדיין לא ישלחו אותך לטיפול טבעי בבלוטת האדרנל לפני שמתחילים עם האלטרוקסין שמנוון את הבלוטה - כי מה שאי אפשר לאזו בתרופות הם לא מכירים. שורה תחתונה: יש רופאים טובים ופחות טובים, יש מטפלים טובים ופחות טובים, אבל התחום של רפואה משלימה נותן ידע וכלים שפותרים בעיות אשר לרפואה הקונבנציונלית אין כלים לפתור אותם, ובעיקר נשלים את האיזור החשוב של שיפור הבריאות לפני שיש מחלה

ne ro

New member
אני לא חושבת שאת צודקת...

זה ידוע שהרופאים של היום מקשרים בין תזונה אורח חיים, לחץ נפשי, וכו'... אבל זאת לא תורה נסתרת, היום רוב העולם המערבי יודע שאם יאכל כל היום שומנים ובצקים הוא ישמין ויש לו סיכון למחלות.. ואם יעשן יש לו סיכוי גבוה לחלות בסרטן...לגבי הטיפול בנשמה הרבה אנשים עם בעיות הולכים לטיפולים פסיכולוגיים ומשיגים תוצאות מדהימות... אני חושבת שכל תוסף שאדם צריך לבריאותו נמצא בתזונה ואם הוא אינו אוכל אז יש ויטמינים בכדורים וזהו... לא אורגנו פראי ומי כסף ועוד כל השטויות שאתם ממציאים... זה מוזר לי לשמוע שאותו רופא לא קישר בין התזונה הלקויה שלך לבעייתך, כי בבדיקת דם פשוטה בודקים רמות של ויטמינים וברזל ואם יש חוסרים בדם, אבל לי יותר מוזר איך את לא ידעת...את האמנת שאם תאכלי פיצות ושוקולדים כל היום זה יעשה אותך בריאה...כנראה שאת היית צריכה את זה אני לא...והרופאים שאני פגשתי בחיי אני לא יודעת איזה את, היו יסודיים מדויקים ובמיוחד רופאת המשפחה שלי שהיא מקסימה ומקפידה על הבדיקות כמו על המשקל והתזונה שלי ותמיד על המשמר ומתעניינת ושואלת לגבי אורח חיי.... אני לא יודעת מה את למדת במסגרת הלימודים שלך אבל למה את חושבת שמה שלמדת נכון? יש לזה הוכחה מדעית? הוכחה כלשהיא? אז תני לי דוגמא סבבה, מה אני צריכה לקחת שיוריד לי את הtsh ויעלה את הפעילות של הבלוטה? יש דיאטה מיוחדת? את יודעת מה הבעיה שבעוכריכם, יכול להיות שיש איזה שהיא אמת בתחום הזה, יכול להיות שאולי כן עליתם על משהו, אבל העובדה שהטיפול אצלכם אינו מוכח ואי אפשר ללמוד על טיבו בבדיקות מעבדה, העובדה שתמיד יהיה אחד שזה יעבוד עליו ושלושה שלא, העובדה שאת לא יכולה לסמוך על אותו מטפל גם הוא נראה לך מקסים רק כי את מפחדת שהוא שרלטן כמו אותם עשרה קודמים שפגשת, העובדה שאנשים יכולים באותה מידה לקבל טיפול דרך קופת החולים אולי כימיקלי אבל בהרבה פחות כסף, והעובדה שלאט לאט הרפואה המערבית לוקחת לכם את הקליינטים ומובילה מחקרים חדשים וטיפולים חדשים כל הזמן לדברים שלא חשבנו עליהם לפני 50 שנה ולשם כך אתם צריכים בוא נהיה כנים, לדחוף לבן אדם תוספים כדי שהוא יגיע לתוצאה שעם מעט מחשבה ושינוי מינימלי באורח חייו והתייעצות עם הרופא המתאים יכל להגיע לבד... מדע הרפואה היום מאוד נרחב ומכסה תחומים גדולים, יש היום רופא ומטפל לכל דבר והרפואה המונעת תפסה מקום מאוד חשוב היום...את יכולה לתת לי דוגמא למה אתם מטפלים שהרפואה הרגילה לא מטפלת? מלבד הקנדידה השקרית?

0 אור 0

New member
אם את לא חושבת שאני צודקת אז תשמחי במחשבתך

רק כדאי שתדעי שהרבה מאד מהמחקרים העדכניים ביותר של הרפואה המערבית, בסך הכל מאמתים את הדברים (השטיות לדבריך) שנלמדים ברפואה המשלימה. הסיבה שאותו רופא לא ידע את הדברים ושגם אני לא ידעתי אותם היא כי אני קצת יותר מבוגרת מהאינטרנט, ובאותה התקופה ההדרכה התזונתית המערבית היתה שונה. ומה שאני מציעהלך אם את עדיין לא לוקחת אלטרוקסין ואין לך בעיה מבנית בבלוטה, זה להמנע ממזונות גויטרוגניים (כרוב, ברוקולי, סויה וכאלה - חפשי באינטרנט פירוט מלא), להוסיף מזונות שמכילים יוד כמו אצות מסויימות ולהקפיד מאד על פעילות גופנית . לצמחי מרפא וטיפולים אחרים שיכולים להועיל לך לא ניתן לתת מרשמים אינטרנטיים ללא אבחון.

ne ro

New member
אם הם מאמתים...

את הדברים שנלמדים מדוע הם לא מטפלים באותה צורה? אני לא אוכלת כלל את המזונות שציינת ולמיטב ידיעתי יש רופאים שדווקא מתנגדים ליוד כטיפול בבלוטנ ואומרים שזה לא נחוץ מעדיפה להאמין להם...

0 אור 0

New member
בודאי שיש רופאים שמתנגדים ליוד כטיפול

(וגם נטורופתים לא תמיד יתנו לך יוד) והם גם צודקים ביותר - היוד עוזר רק אם הסיבה לתת הפעילות היא מחסור ביוד. כפי שתוספת ויטמינים לא עוזרת לכלוםאם אין מחסור באותו ויטמין. בגלל זה לא אמרתי לך לקחת יוד, אלא לשים לב שיש לך מאכלים שמכילים יוד בתזונה. גם רופא שמתנגד לטיפול ביוד, לא יתנגד לכך שתאכלי סושי ודגים. זה היתרון בטיפול שמבוסס על תזונה טבעית, ולא על תוספים ותרופות, שניתן לתת בו איזשהו דגש שיועיל אם יש חוסר אבל לא יזיק. ולגבי מטפלים באותה צורה: קודם כל כי יש המון אסכולות לטיפול - וגישות תזונתיות שונות וכאן יש צירוף של הגישה התזונתית שלך כמטופלת עם הגישות שמכיר או מאמין בהם המטפל. שנית, כי הטיפול הוא אישי, באדם עצמו ורק לאחר אבחון. כל מה שאני יכולה לתת לך פה באינטרנט הוא רק קוים מאד כלליים, וגם בהם אני נזהרת מאד. לאדם ספציפי אני אתאים טיפול רק אחרי אבחון. ובסופו של דבר יש את הגישה האישית של המטפל עצמו - אני באה לרפואה המשלימה מכיוון של רפלקסולוגיה ושיטות מגע נוספות. עוד לא התחלתי לטפל בתזונה מעבר לסטאז שלי, אבל שמתי לב שכשאני מגישה תיק טיפול, אצלי תמיד יהיו המלצות מפורטות שקשורות לאורח החיים , לצ'אקרות וטיפולי מגע , בעוד שחברים לקורס שלמדו תזונה ותמציות באך לא ידעו לתת המלצות תנועתיות וטיפולי מגע אבל הרבה פעמים ימליצו על תמציות מתאימות, כי הם באים ממקור אחר של ידע (לאו דוקא פחות טוב). גם לגבי התזונה עצמה , אני הגעתי ללמוד עם השקפה מאד מוצקה ומבוססת להעדפה של תזונה ותנועה על פני תוספים - זה אומר שעד שאני מחפשת את כל הדרכים לא לתת תוסף. מי שאין לו את הדעה הקדומה שלי, הרבה פעמים יתן לך את כל מה שבסטוק האפשרי לאותה מחלה, מתוך הנחה שעדיף לחזק ולתת מקסימום, כדי שלא יהיו חוסרים. בדרך כלל מה שלומדים בכיתה - זה רשימה של תוספים עם מינונים שיכולים לעזור לאותה בעיה או צירוף בעיות, עם הנחיה, לבחור את ה2-4 שהכי מתאימים לאותו אדם בשלב הזה ולא להפיל עליו רשימה של 10 תוספים. לי היתה בסטאז מישהי שבאה במפורש ואמרה לי שכל מה שאני ממליצה לה לא מעניין אותה כי את הכל היא יודעת, אבל היא רוצה ללמוד על תוספים, אז שאני אתן לה את כל התוספים - ובמקרה שלה זה באמת יצא הרבה, כי לקחתי את כל מה שיכול לעזור לה.

ne ro

New member
אוקיי...

כל מה שאתם כותבים פה זה טוב ויפה אבל בפועל זה לא כך... בפועל את הולכת לבית טבע לקנות משהו קטן וישר דוחפים לך תוספים וכן גם נטורופתים שאני באופן אישי הכרתי... אז אולי את מטפלת ללא תוספים אבל יש הרבה אנשים שמוציאים שם רע למקצוע שלך... עוד שאלה, אני אישית לא אוהבת דגים ולא אוכלת אותם ואני גם בחיים לא יאכל אצות, זה אומר שמצבי אבוד? ועוד משהו לגבי התוספים הבריאים והטבעיים...אני לא יודעת מי מפקח עליהם ומה מכניסים לתוכם...אין עליהם פיקוח כמו על התרופות הכימיקלים כמו שאתם קוראים לזה, לא עשו מחקרים לראות איך זה משפיע על סוגים שונים של בני אדם לכן מבחינתי זה הימור, הרבה פעמים כל אותם תוספים לא יורדים טוב ויכולים לגרום בעיות בכבד או בכליות... אז לכל בעיה יש 1000 גישות ו1000 סוגים שונים של טיפולים, מאיפה אני יודעת שאם אני אלך למישהו מסויים והוא אכן יתאים לי את הטיפול זה יהיה בגלל שזה טיפול שמתאים לי ולא טיפול לפי התחום והאידיאולוגיה האישית שלו...

0 אור 0

New member
מוכר הוא סוחר ולא מטפל

מבחינתי כל דבר שאת לקוחת על סמך עצה של מוכר בבית טבע, יועצת יופי בסופרפארם, השכנה, הדודה או מישהו שכתב משהו באינטרנט אינו רפואה משלימה. מטפל יושב אתך ומאבחן , וגם לוקח אחראיות על הטיפול ונפגש אתך למעקב, ועומד לרשותך למענה על שאלות בין המפגשים הטיפוליים, ומנסה לבנות לך תפריט ולהתאים תוספים (גם) בהתאם ליכולתך הפיננסית ולהעדפות שלך. איך בוחרים מטפל ? זו שאלת השאלות, אני אישית מאמינה בשילוב של תעודות, המלצות וכימיה אישית (בסדר עולה)

ne ro

New member
בסדר...

בשורה התחתונה רפואה משלימה לא מחליפה רפואה קונבנציונאלית... אני לא מתכוונת לטפל בהשימוטו (שיש לי או אין לי) דרך רפואה משלימה כי זאת בעיה אנדוקרינית... ומי שמאבחן אותי דרך שיחת טלפון או מס' שאלות שרירותיות הוא אידיוט ושרלטן... אז לפי דעתי האישית, כנראה שכן צריך לקבוע פיקוח מסויים על כל אותם אלה שקוראים לעצמם מטפלים ובפועל רק מחפשים למכור תוספים ואת כסף הקל... אולי אתם כן צריכים לפעול למען זה ולקבוע קריטריונים ודרישות שאדם צריך ללמוד ולענות על אלה לפני שהוא קורא לעצמו מטפל... ולהגביר את המודעות של אנשים, גם בנוגע לביקור אצל מטפלים... כי כפי שאמרתי, יכול להיות שבאמת יש משהו ויכול להיות שאתם אכן יכולים לעזור לאנשים בבעיות מסויימות אבל חבל שהרושם שנוצר אצל מרבית האנשים בנוגע לרפואה אלטרנטיבית זה של שרלטנות...בסופו של דבר זה לא כמו שאתה הולך לפותחת בקלפים או בקפה או מה שלא יהיה, זה נוגע לבריאות של אנשים וזה לא עניין של מה בכך... ושוב גם להדגיש שהטיפול האלטרנטיבי לא בא במקום אבחנה וטיפול של רופא....אלא בנוסף, ואני חושבת שזה לא אחראי להגיד למישהו שסובל לדוגמא מתת פעילות בלוטת התריס שזאת בעיה שללא טיפול מתאים בזמן יכולה לגרום לנזק רב ואף לניתוחים בלתי הפיכים, שהוא יכול לשלוט על זה רק באמצעות תזונה... אולי זה נכון לגבי אדם עם סטייה מזערית, או אדם שכבר מטופל ורוצה משהו בנוסף אך זאת לא אלטרנטיבה למקרים חמורים יותר... כמו כן לבעיות נוספות... כפי שרשמתי למעלה לכל תחום יש את הבעיות הנוגעות אליו וכמו שאישה שמרגישה גוש חשוד בחזה לא תפנה לדוגמא לדיקור סיני או טיפול בתזונה אלא תרוץ לממוגרפיה, לפעמים אנשים לא יודעים בדיוק לאן לפנות וזאת האחריות שלכם בתור מטפלים אם אתם רואים שאכן יכולה להיות קיימת בעיה יותר רצינית להפנות את האדם לטיפול רפואי...

0 אור 0

New member
מסכימה עם השורה התחתונה

את נכנסת לפורום הזה ברוח קרבית עקב התקלות שהיתה לך עם מוכרים בבתי טבע ויועצים ע"ס שיחה בטלפון, ועצה להתעלם מיעוץ רפואי. לו היית קוראת דיונים רבים מאד קודמים של אנשים ששאלו על בעיות רפואיות רציניות, היית מגלה שעמדת הפורום היא אכן, ש: א. אנחנו לא מאבחנים ומטפלים דרך הפורום, רק נותנים כיוונים ורעיונות אפשריים. ב. בשום מקרה, שום מטפל רציני ברפואה משלימה לא עוקף את הרופא המטפל ולא סותר הוראותיו - במקרים מסויימיים ובתאום עם הרופא אנחנו מנסים להמנע מהצורך להגיע לטיפול תרופתי, או להגיע להפסקתו - תמיד זה נעשה בתיאום עם הרופא ג. כאשר מדובר במחלות כרוניות, מחלות חוזרות או במחלות שמתפתחות כתוצאה מאורח חיים לא נכון , יש לנו תרומה אדירה ומוכחת בכך שמי שמגיע לטיפולים שלו מצליח לשפר את בריאותו וכך בכלל לא להגיע למצב שהוא צריך את הרופא ד. בכל מקרה שבו היה חשש שמי ששואל סובל ממחלה אקוטית או ממחלה מסכנת חיים או שעלולה להחמיר - אנשי הפורום ומטפלים רציניים תמיד יפנו אותו קודם כל לבדיקת הרופא הקונבנציונלי הבעה כפי שאני רואה אותה היא בכך שאנשים שלא יעלו בדעתם לראות במוכר אקמול בסופרפארם שוה ערך לטיפול רפואי , ויודעים להבדיל בין אחות, רופא, רוקח ופיזיותרפיסט, כן שמים בחבילה אחת את המטפל הרציני שמקבל אותך לטיפול בקליניקה עם מישהו שפגשת ברחוב או בחנות ... אכן צריך להגדיל את המודעות עובדים על זה

למעלה