בוודאי שזאת דעתי
מה נראה לך שאני אכתוב דעות של מישהו אחר? העיניין הוא שאני יכול לגבות את דעתי בתוצאות חיוביות, מה שאלילייך, הרופאים הקונבנציונאלים, לא יכולים לעשות. האם ידועים לך מקרים של אנשים שהתרפאו לחלוטין מסוכרת, מחלות פרקים, מחלת כרון, קוליטיס, מחלות עור כרוניות ועוד? בוודאי שלא ידועים לך, כי אין דברים כאלה ברפואה המערבית. אז אל תספרי לי סיפורים בדבר מדעיות והצלחות בגישה המערבית בתחומי הבריאות השונים. אכן ברפואה אלטרנטיבית ישנן גישות שונות. כל אחד יבחר לעצמו את הגישה שאליה הוא מתחבר. אבל טענתך לגבי אחידות ברפואה המערבית היא טעות. לא רק שישנם חילוקי דעות בין רופאים באשר לתרופות וטיפולים, גם באיבחונים הם חלוקים לא פעם. ואגב, הנושא של גורמי המחלה הוא חור שחור ברפואה הזאת. לכן אין כמעט התעסקות בסילוק גורמי המחלה. רופאים לא למדו בריאות. הם למדו מחלות ותרופות. לכן הם אינם עוסקים כלל בריפוי. לכן אנשים הופכים לחולים כרוניים. הרפואה המדעית כביכול הייתה ונשארה רפואה שחלקים גדולים ממנה הינם ניסויים על החולים. וכל פעם הניסויים האלה נכשלים, ולכן כל פעם ממציאים תרופות וטיפולים חדשים וטוענים שאלה הקודמים היו טעות. לגבי שרלטנות, אין מדובר על התחזות לרופאים, שזה נושא אחר. אני מתכוון לכך שישנם רופאים שכאשר הם רואים אדם חולה, הם רואים כסף. המוח שלהם עובד בכיוון של איך הם ירוויחו ממחלת החולה. הטיפול בו הוא שולי בעייניהם. כמובן שאינני מכליל. אני מכיר רופאים רבים שנותנים את כל כולם למען המטופלים שלהם ואני מלא הערכה אליהם. אבל כאמור, ישנם כאלה וישנם רבים אחרים. אז כשאת מאשימה את המטפלים האלטרנטיביים בשרלטנות, אז נא לזכור שגם כאן ישנם כאלה וישנם אחרים. הרפואה החלופית אינה רפואה שרלטנית, למרות, כפי שציינתי במסר קודם, אני חולק על כמה גישות, אבל אני חולק באותה מידה ואפילו יותר, על חלקים גדולים מתחום הרפואה המערבית. מהדברים שכתבת ברור לי שאינך מעוניינת לשפר את הרגלייך השגויים בנושאי התזונה ואורח החיים. זאת זכותך, ולכן אין לך מה לחפש ברפואה החלופית, למעט כמה גישות, שגם אני לא מסכים להן, שיציעו לך פתרונות קסם. לכן לא ברור לי מדוע בכלל נכנסת לפורום הזה. לכמוך הרפואה המערבית תציע פתרונות. אלה לא יחייבו אותך לשנות דבר. כל שתעשי זה לבלוע כדורים, למרוח משחות ולקבל טיפולים, וכך תוכלי להמשיך לחיות באושר רב (כך אני מקווה) ולהנות ממחלותייך. אני חש שמנטלית את רוויה בזעם ותוקפנות כלפי מי שמציע לך לשנות הרגלים, ואולי זה בכלל האופי שלך להיות כזאת (לא אתפלא אם זה כך). מצב מנטלי כזה הוא בעצמו גורם למחלות. ולסיכום, את צודקת, אין טעם להמשיך בדיון איתך, לא חלילה כי אינך ראויה לזאת, אלא פשוט בגלל שהוא לא יוביל למקום טוב. אז נפרד בכך שאני מאחל לך להיות בריאה, שמחה ומאושרת.