שאלה

שאלה

חברה שלי היא נשואה +2 ילד אחד בן 10 והשני בן 15 היא שואלת באיזה גיל צריך לשים גבול של אינטימיות מבחינת גוף, באיזה גיל לא להתפשט ליד הילדים ולהחליף בגדים, באיזה גיל מומלץ להחיל לדבר על איטימיות, האם ילד בן 15 יאה שיראה את אמא שלו בתחתונים ? באיזה גיל שמים קץ לדבר הזה?

שמים קץ למה?

שלום לך, בעיקרון, מה שאני תמיד אומרת זה שברגע שהאמא והאבא נבוכים מהעירום, הם צריכים להפסיק אותו. כלומר ברגע שלאמא יש ספק זה כבר לא מתאים. לגבי גיל 15 ו10 זה נראה לי כבר מאוחר מכדי שיהיה הבדל. בדרך כלל מדברים על גילאים הרבה יותר צעירים... 3,4,5,.... בגיל הזה כבר יש לילדים הבנה לגבי מיניות, עירום, וצריכה להיות הפנמה של גבולות ונכון או לא נכון. בגיל הזה הילדים עצמם כבר די נבוכים כך שאני לא רואה אותם מנסים להסתכל או נמצאים בחדר ליד אמא בתחתונים. ואם כן, צריך לבדוק מה המשמעות של זה....

לדעתי הגיל הנכון הוא בין 8 ל-10... אבל...

ילד יכול לראות את אביו גם אחרי גיל 8-10 וילדה את אימה. לדבר עם הילדה על אינטימיות זה תפקידה של האמא ולדבר עם הילד זה תפקידו של האבא ורצוי להתחיל לדבר איתם רק מגיל 12-13 (גיל הבגרות). ילד בן 15 הוא נער מתבגר והוא נמצא בשיא הבשלות המינית שלו, לכן אין זה נכון שהאמא או אחות גדולה תסתובב לידו עם תחתון. בדיוק כמו שאבא לא יסתובב ליד ילדה בת 15 או ההפך... ילדה לא תסתובב ליד האבא / ילד לא יסתובב ליד האמא. זו רק דעתי האישית. ניבה.

אין חוקים

לצערי, אין חוקים ברורים שיכולים לעזור לנו בעניין הזה, ואנחנו צריכים להשען על אינטואיציה בריאה והגיון טבעיים. מה הופך את יומהולדת 8 או 10 למכריע שלא היה שבוע או חודש לפניו? הרי התאריכים הללו הם חיצוניים ולא מעידים על היוצא מן הכלל שלצערינו המציאות מכתיבה כל הזמן. היום כשילדות בנות 9 מתחילות לקבל מחזור ולהצמיח חזה בגיל 10 אין נכון או לא נכון. כל הורה צריך לקחת אחריות על העניין הזה ולהיות רגיש וקשוב. חשוב לזכור גם שאין חלוקת תפקידים מגדרית בעניין הזה, זה יכול להיות אבא או אמא ואין חוקיות. לפעמים דווקא אמא יותר ביישנית ואבא יותר מוכשר לעניין. זה אינדוודואלי.

למעלה