שאלה

taltula26

New member
שאלה

שלום ד"ר טורנר, שאלתי נוגעת לסבי בן ה90. הוא מאושפז במחלקה הגריאטרית למעלה משבוע ומהיום הראשון בבידוד מכיוון ששיש לו זיהום קשה בדם (מתנצלת, לא זוכרת את שם החיידק). בכל אופן, שלשום הרופאה המטפלת הודיעה לי חגיגית כי הם מעבירים אותו לבית חולים סיעודי, מעין הוספיס לקשישים הנוטים למות. כמובן שסירבתי, כי בדיוק באותו יום סבי פיתח חום גבוה והרגשתי הייתה כי בשל גילו ומצבו הם מעוניינים "להיפטר" ממנו. הסיבה בגינה הם טענו כי יש להעבירו היא בגלל שהוא מדבק. מוזר לי שאם הוא כ"כ מדבק, כיצד שתי רופאות נגעו בו בידיים חשופות ללא כפפות, במשך כל שבוע האשפוז. מכיוון שאני מעוניינת להחזיר אותו הביתה (יש לו מטפלת זרה צמודה) שאלתי היא כזו, לכמה זמן הוא זכאי לשהות בבית החולים מבלי שיעבירו אותו להוספיס? (אגב, ביום הראשון לאשפוז הרופאה שקיבלה אותו טענה כי הוא לא יחזיק יותר מיומיים ורופאה אחרת כעבור שלושה ימים, נתנה לו חודש.....) ומהם השיקולים הרלוונטים, בנוגע להעברתו? כלומר שיקולים לא זרים שנוגעים לעלות אשפוזו ביום וכמה זה עולה לבית חולים. וכיצד אני יכולה להתנגד מולם? אני די מיואשת ואני מבינה שהצוות הרפואי שעובד יום יום במחלקה הגריאטרית אינו "נגוע" ביותר מדי אופטימיות, יחד עם זאת, לא מקובל עליי שמתייחסים לסבי כאילו הוא עוד קשיש ולא משנה מה יקרה לו רק שלא יהיה באחריותם. אני לא מבינה למה הם לא יכולים לסיים את הטיפול בו? מה זה משנה כמה זמן לוקח האשפוז שלו? המחלקה הגריאטרית לא ערוכה לטפל בקשיש עם זיהום בדם??? אז למה השאירו אותו שם שבוע שלם ולא ביקשו להעביר אותו לפני? אשמח לקבל את תשובתך.

sharpantie

New member
עד שהד"ר יענה לך

כדאי לך לשאול גם בפורום ייעוץ סוציאלי ותמיכה. מנהל הפורום הוא עובד סוציאלי שבודאי מתמצא בעניין.

שאלה

אם הוא בבידוד אני מאמין כי זה בגלל חיידק עמיד למרבית האנטיביוטיקות ולא בגלל מצבו. כיון שכך מוסדות סעודיים עושים בעיות לקבלת החולים הנושאים חיידק עמיד. לגבי הרופאות ללא כפפות: לא תקין בכלל. אני מציע לך: לפנות למנהל המחלקה. את יכולה לפנות ליחידה האפידמיולוגית של בית החולים לקבל הבהרות לגבי הבידוד והמעבר למוסד אחר.

למעלה