שאלה

Fantasy WRC

New member
שאלה

בגלל שלא הייתי פה הרבה זמן, עולה בראש שלי שאלה: מה הדרישות למשחקים כיום, מה הקהל יעד רוצה לראות או במה רוצים לשחק? הכוונה היא האם יש הזנחת משחקי PC ומעבר לפלטפורמות אחרות.. האם יש טעם עדין לפתח משחקים המועדים ל PC ... שמתי לב שלאחרונה רוב עוברים למשחקי רשת באינטרנט שלא מצריכים התקנה ויש ענין רב זה... מה אתם אומרים?

De-Panther

New member
השאלה הראשונה קצת לא ברורה. כל קהל יעד רוצה..

משהו אחר. ילדים אוהבים משחקים מסוימים. ילדות אוהבות משחקים אחרים. כנ"ל אצל נערים ונערות, מבוגרים ומבוגרות. הPC לדעתי מוזנח קצת מצד הענקים, מהסיבה הפשוטה של פיראטיות, על הקונסולות יותר קל לדאוג לנושא הפיראטיות. משחקי רשת, יש כמה סוגים למשחקים כאלה. אם זה משחקי פלאש פשוטים, אז שוק הקז'ואל גדל משנה לשנה בקצב אדיר. אם הכוונה למשחקים המוניים, אז גם השוק הזה מתרחב.

Mr Majar

New member
PC

בוא נומר שמספר המחשבים האישיים עולה על כמות הקונסולות ביחד, אז ה-PC לא הולך לשום מקום. בשביל לקבל תשובה יותר מעמיקה תצטרך למרכז את השאלה שלך. למשל מי קהל היעד של המשחקים שאתה שואל לגביהם.

Yotam Noy

New member
יש יתרון לפיתוח לPC

את המשחק Sins of a solar empire פיתחו תשעה אנשים, והוא הרוויח מיליונים רבים. ההוצאה על משחק שמיועד אך ורק לPC היא קטנה משמעותית משחקי קונסולה באותו היקף, וקהל היעד הפוטנציאלי גדול מאוד. בנוסף, יש ז'אנרים שלא לגמרי מתאימים לקונסולות, כמו אסטרטגיה בזמן אמת (המשחק הנ"ל הוא אסטרטגיה בזמן אמת, למשל). יש כבר כמה משחקי אסטרטגיה לא רעים לקונסולות, אבל זה עדיין לא "זה". בסך הכול מה שנאמר נכון - קהל יעד הוא מונח רחב מאוד, ומחשבים אישיים יש המון. הPC לא הולך לשום מקום.

Fantasy WRC

New member
צודקים בקשר לקהל היעד

התכוונתי דווקא לא אלו שמעל גיל 16... המשחקים שדווקא אותי עמניין זה אקשן ו FPS עם עלילה (כמו HL-2
)

Mr Majar

New member
במשחקים מהסוג הזה

הייתי אומר לעדיף לפתח על כל הפלטפורמות האפשריות (360,ps3,PC Wii) מצד אחד לפתח משחק AAA על כל הפלטפורמות זה עסק יקר בטירוף, מצד שני לפתח AAA זה עסק יקר בטירוף
אני רק מקווה שאתה לא מתכנן לפתח את המשחק לבד.

sandbird4

New member
הממממ....

משחקי רשת המוניים יש עוד משנות ה-70 כשבכמה תחנות בזמן הם השתגרגו - למשל המעבר מטקסט לגראפיקה או הכניסה המדהימה של WOW (צפו שידור חוזר עוד שנה עם הכוכב החדש להתמכרויות). חוץ מזה אחרי יותר מ-10 שנים ששוק המשחקים היה גילדה סגורה לעשירים מתלהבים וכל המשחקים היו מכוונים רק למיליונרים חסרי חיים ועם כרטיס מסך באלפי שקלים אז בשנים האחרונות "גילו" שוב את הקהל הרחב "שכמה מפתיע" גם חובב משחקים לא קטן (כמו בשנות ה-80) ויש מגמה לחזור הביתה לשוק הרחב. שוק הקונסולות תמיד הצליח חזק ביפן אבל זה שונה מהגירסה המערבית. וה-PC הופך להיות הסטנדרט לכל סוג של מחשב, גם אם קוראים לו "שרת" או "OSX" וזה בגלל שהוא הכי גדול ועם הכי הרבה מבחר של חומרה זולה.

למעלה