שאלה???

hila0808

New member
שאלה???

שלום , שמי הילה אני בת 22 וזה עתה התחתנתי לפני כחודשעברתי ניתוח בבטן והוציאו לי אנדרומטיוזס שהייה דבוק בצלקת ישנה רציתי לדעת האם זה יכול להשפיע עלי להיכנס להריון ואם כן מה הטיפול שעושים במצב כזה תודה.

אי אפשר לדעת

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. עד שלא מתחילים לנסות לא יודעים. במשך זמן הנסיונות רצוי להיות במעקב של רופא פוריות. אם לא ילך טבעי מנסים הזרעות ואם גם זה לא ילך עוברים לIVF. האם החצוצרות נבדקו במהלך הניתוח?

hila0808

New member
שאלה

מה זה הזרעות? ומה זה ivf אני חדשה בנושא ולא לא נבדקו החצוצרות זה הייה ניתוח מתחת לטבור לאחר שהיו לי כאבים וחשבו שזה תפר של ניתוח קודם ובזמן הניתוח הוציאו ולקחו ביופסיה והתברר כאנדרומטיזיס . בשבוע הבא יש לי אולטרסאונד ויגינלי שם יהיה אפשר לגלות אם יש בחצוצרות או בעוד מקום?? תודה על העזרה אני ממש מודאגת...

קצת הסברים

הזרעה- כאשר מחדירים בקטטר את הזרע ישירות לרחם, לפני הפעולה הזרע עובר השבחה/ שטיפה. IVF- בדר"כ מבוצע עם הזרקת הורמונים בערך מקבלת המחזור, כאשר רואים שהזקיקים גדולים (בשלים) שואבים אותם (בהרדמה מלאה) מפרים את הביציות במעבדה ואחרי כיומיים מחזירים לרחם עובר אחד או שתיים. זה הסבר על קצה המזלג. ב-US וגינלי ניתן רק לראות עם קיימות ציסטות בשחלות, לא ניתן לראות את החצוצרות ולא ניתו לאבחן מוקדים נוספים. אני מבינה שבניתוח שעברת לא בדקו את כל האגן, אז אי אפשר לדעת מה המצב בפנים. אם את שוקלת להתחיל כרגע בנסיונות להרות חשוב שתפני למומחה פוריות. כדאי גם לעשות צילום רחם כדי לבדוק את תקינות החצוצרות וזאת במטרה לראות האם ניתן בכלל להרות באופן טבעי. לא לדאוג
הכל יהיה בסדר

hila0808

New member
תודה רבה...

תודה רבה על ההסברים פשוט אני ממש לחוצה מהענין ... בניתוח שעברתי לא נראה לי שבדקו את האגן זה הייה רק כדאי להוציא את מה שהייה שהתברר כאנדרומטיוזיס ושני בקעים קטנים שסידרו ניתוח בהרדמה מקומית וכן אני מאוד רוצה להיכנס להריון עכשיו ואני מפחדת שיהיו לי בעיות , בשבוע הבאה יש לי תור לרופא נשים שלי הוא יוכל לתת לי לעשות צילום רחם??? כי אני נשואה רק חצי שנה והבנתי שהרופאים לא ממש מתיחסים לפני שנה לפחות של נישואים... קבעתי גם תור למרפאה הגניקולוגית בתל השומר לרופא של האנדרומטיוזיס בעוד שבועיים את חושבת ששם יוכלו להגיד לי מה מצבי?? תודה רבה ויום טוב.... (ואני מקווה שאני לא משגעת עם השאלות פשוט אני ממש לא מבינה בזה כלום ..)

ronnie 123

New member
הי הילה

מניסיוני הצנוע, בעיקרון אנדומטריוזיס מהובחן סופית רק ע"י ניתוח (לפרסקורפיה) והוצאת תוכן לבדיקה. בצילום רחם יוכלו לראות האם המעברים של החצוצרות פתוחים, אם הרחם ניידת וכדומה. יתכן ורקמת האנדו'.. התפשטה במערכת ותוכל להפריע בהמשך לכניסה להריון, אבל לפני שתבדקי לא תדעי ואולי גם תופתעי לטובה
לאנדו' יש גם תופעות כאב אבל אצל כל אישה זה אחרת אז זה לא וודאי. בכל אופן בהצלחה!

רופא נשים

בהחלט יכול לתת לך הפנייה לצילום רחם. ברגע שיש ברקע אנדומטריוזיס וכל מחזור למעשה מחמיר את המחלה אז מתייחסים אחרת ולא מחכים שנה שלמה (בהנחה שרופא הנשים שלך לא מתייחס בזילזול לאנדו...). בקשר למרפאה בתה"ש, אם יש לך את דו"ח הניתוח תביאי אותו איתך בנוסף למכתב השחרור, אם אין לך את דו"ח הניתוח ממולץ שתשיגי אותו מבי"ח בו נותחת. אם נעשתה סריקה של האגן יוכלו להגיד לך בערך מה המצב אצלך, אם לא נבדק האגן יוכלו רק לשער מה המצב (עפ"י התלונות שלך). כדי לדעת בדיוק מה המצב צריך לעשות לפרוסקופיה(ניתוח) ורק אז יוכלו לדעת בוודאות מה המצב. אבל לניתוח לא רצים ישר, תלוי בסימפטומים שלך והאם קיימת פגיעה באיכות החיים.

hila0808

New member
בקשר לניתוח..

אז זהו שנראה לי שיש לי את דוח הניתוח לא רשום בו הרבה אלה רק "תיקון 2 בקעים זעירים והוצאת גוש דם ישן כחשד לאנדו' שנשלח לבדיקת ביופסיה ובסוף כן התברר כאנדו'. זה הייה ניתוח באשפוז יום בהרדמה חלקית באזור של הטבור ומטה לא נראה לי שבדקו את האגן .... ובקשר לאיכות חיים שלי בואי נגיד שהיא לא משהו מזה 4 שנים כיון שעברתי תאונתת דרכים ועכשיו אני לא יודעת כל כאב למה הוא קשור גם הכאב של הטבור כל חודש הייה כי חשבתי שזה קשור לפציעה שעברתי עד שנותחתי והתברר כאנדו' ומאז אני לא נחה בכלל כל היום רק מחפשת מידע על הנושא באינטרנט והבנתי שהגלולות למניעת הריון הם אלה שיכולות להעביר את הכאבים כי עד עכשיו הייתי עם גלולות למניעת הריון וכשהתחתנתי לפני כחצי שנה הפסקתי ופתאום התחילו לי הכאבים בטבור ודוקא כל חודש לפני מחזור ורק עכשיו הכל מתחבר כי יכול להיות שהייה לי את זה לפני ולא הרגשתי בגלל הגלולות זה יכול להיות?? שוב תודה על העזרה...

OK

אז תקחי איתך את דו"ח הניתוח ואת התשובה הפתולוגית לתור במרפאה. גלולות למניעת הריון גורמות לדיכוי האנדו ומכאן השיפור/ העלמות הכאבים, מה שאת מתארת בהחלט נשמע כמו אנדו'. יכול להיות שאצלך הכאבים הם גם בגלל האנדו' וגם בגלל התאונה שעברת.

hila0808

New member
איזה רופא?

איזה רופא לדעתך מומלץ לי לגשת אליו בתל השומר מי המומחה בנושא הזה האנדו ופריון??

מרפאת הפריון בתה"ש

היא מרפאה נפרדת לחלוטין ממרפאת האנדו. אם את רוצה ללכת למרפאת פריון שם את פשוט מתקשרת וקובעת תור. אני הולכת שם לד"ר אליצור, יש שם כמובן עוד רופאים שגם הם טובים ומבינים גם באנדו' אבל אני אישית יכולה להמליץ רק על אליצור.

הגולשת3

New member
גם אני, גם אני.. ממליצה בחום על אליצור../images/Emo45.gif

מקצועי, קשוב, מבין אנדו ברמה מסויימת ועובד בצמוד עם סוריאנו. אבל מעל הכל הוא אדם מדהים ברגישותו והכבוד והתמיכה שהוא נותן לך בטיפול. מומלץ בחום

יש גם רופאים פרטיים טובים

ומומלצים ע"י הפורום: זיידמן, שולמן, שיף, משיח. אישית אני חושבת שכל עוד את לא הולכת עכשיו לIVF אין מה לללכת לרופא פרטי, חבל על הכסף.

hila0808

New member
בדיקת הPROGESTERONE

היי מה נשמע??? הייתי אצל רופא הנשים שלי של הקופת חולים ואחרי אולטרסאונד ויגנלי אמר שזה בסדר ונתן לי לעשות כמה בדיקות כגון: בדיקה ביום ה 21 למחזור ובדיקה בין היום ה 3 ל 5 וגם בדיקת זקיקים את הבדיקה של היום ה 21 כבר עשיתי, זה בדיקה של ה PROGESTERONE והתשובה זה 29.2 את יודעת להגיד לי מה זה אומר אולי אם זה טוב??? ומה זה הבדיקה של הזקיקים מה רואים שם??? תודה ויום טוב....

למעלה