שאלה...

קיי ריס

New member
שאלה...

מי חושב שצריך לפתוח בארץ אקדמא לפילוסופיה אנא תגיבו תודה.

שלום קיי ריס

יש כבר בארץ כמה פקולטאות לפילוסופיה. אני לא רואה איזה צורך יש בעוד כאלה.... אגב- אני מבטיח לך שיש סיכוי גדול, שהם ישמחו מאוד לקבל אותך ללימודים... לגבי מה שכתבת על המאה העשרים ואחת. תראה- אני מודה שגם אני חושב לפעמים שהדשא של השכן (אמנם בזמן ולא במרחב) ירוק יותר, כלומר שהחיים בעבר היו יפים וטובים יותר. למשל- לא הייתי מתנגד בכלל להיוולד בתקופת יוון העתיקה וגם לא בהודו בתקופה שבה נכתבה בה המהבארטה. ואולם- עד כמה שאני מזדהה עם החוסר שלך בקהילתיות או "משמעות" שיש לה מובן אובייקטיבי (ככה לפחות אני מבין את זה) בסופו של דבר יש לא מעט יתרונות לנו בתקופה הזו, שאותם אנשים בעבר לא יכלו אפילו לחלום עליהם ואין ספק שחלקם השתוקקו להם מאוד- בעיקר יש לנו חירות מאוד גדולה יחסית לעבר....

קיי ריס

New member
מוטי שלום

איך ביכולתך להגיד שהיום יש לנו יותר חירות יש לנו יותר מסכות ותפאורה לתת הרגשה של חירות היום יש יותר חוקים ומהבחינה הפילוסופית והשטחית החוקים האלו באו לעשות סדר אך גרמו לכאוס חברתי ואישי פעם היה מספר קטן של חוקים מה שכן האונשים היו קיצוניים אם תשאל אותי אין הבדל בין מאסר לכל החיים לבין תלייה ואם תבדוק את רמת הפשיעה פעם והיום תבין לבד כמו שהגיל הממוצא פעם היה נמוך יותר אך איכות החיים הייתה טובה יותר ועוד רבות בדברים.....בקשר לאקדמא אני לא מתכוון לאוניברסיטה אני מתכוון למדרשה פתוחה לכל דבר אקדמא שתעלה את נפש הפילוסופיה שרדומה מאות בשנים

אין לי ויכוח איתך....

נניח שהחיים במאה ה-21 הם תמונה. אתה בא ואומר: בתמונה יש Z-Y-Z. אני בא ואומר. נכון מאוד! אבל תסתכל- הנה יש גם W ו-E ו-T.... אבל אני לא פוסל את הטענות שלך ובוודאי לא את המצוקה הנפשית שלך בתקופה הזו.... אני לא מדבר פילוסופית עכשיו לגבי החירות. אלא הלכה למעשה במציאות החברתית של ימינו- בעולם המערבי- יש לבני האדם חירות מאוד גדולה יחסית לעבר. זו עובדה. אין מה להתווכח על זה.... אתה אומר בעצם- זה רע שיש חירות כזו. לגבי זה- אני לא מסכים. אני בעצמי מאוד נהנה מהחירות הזו ומרגיש בר מזל שיש לי אותה, אבל בד בבד אני גם מרגיש לא פחות ממך את המצוקה של ה"בדידות" שנוצרת כתופעת לוואי של אותה חירות.... לגבי האקדמיה ש"תעלה את נפש הפילוסופיה הרדומה זה מאות שנים...."
איזה ניסוח פיוטי....אתם יודעים מה- שכנעתם אותי לגמרי, אתה וישראל, אני גם בעד הקמתה של אקדמיה כזו... אני חוזר בי מטענתי שאין צורך כזה....

קיי ריס

New member
אני באמת מאמין

אני מאמין וחושב שצריכה להיות מדרשה כזו מספיק שכל חבר ישלם דמי חברות צריך להחזיר זאת איך יכול להיות שהבריטים שומרים עוד טיפה על המסורת ואנו לא???? אנו עם הספר .... :) אני מאושר שאתה מרגיש ככה וכל תגובה כזו נותנת עוד פעימה ללב הגוסס של הפילוסופיה

קיי ריס

New member
ד"א

לא אמרתי שפעם חיו יותר טוב אני מסתכל על החיים שאני חיי כרגע לא השוותי זאת לשום מצב אם אתה העלת זאת כנראה זה יושב לך הרבה בראש ויש סיבה נ.ב פעם חיפשו טכנולוגיה היום מחפשים נפש הברירה הטבעית היא נפש ללא טכנולוגיה אתה יכול לחיות מספיק בסיסית אבל בסהרוריות נפש ודכדוך נפש לא תוכל לחיות מה שבטוח לא יותר טוב.

אקדמיה לפילוסופיה

אני וחבריי (ביניהם גם גילת אפרים) חושבים ברצינות על הרעיון הזה כבר זמן מה. לכשעצמי - אני מעדיף לכנות את היוזמה המתרקמת "בית המדרש הפתוח לפילוסופיה", ואני לגמרי מבין לרוחך. הפקולטות, המחלקות לפילוסופיה באוניברסיטה, עושות עבודה נאמנה אך מה רבות המגבלות שיש לממסד האקדמי בישראל ומה מוגבלת החשיפה הפוטנציאלית של האוניברסיטה הישראלית לציבור הרחב! אנא אמור: מהי מתכונת הלימודים המועדפת עליך? כיצד היית משלב אקדמיה כזאת בחייך וכיצד היית משלב את חייך בתוכה?

קיי ריס

New member
אהלן ישראל

מתכונת לימודים שכזו לא צריכה להיות מסובכת או משתנה מידיי פשוט מאוד להציב מספר מדרגות לימודיות לפי רמות הפילוסופיה ולחלק למספר קטוגוריות לפי תחומים. אפשרויות נוספות היא הבחירה להעמיק בהוגה מסויים שאהבתך איתו וללומד ממנו...וכן להראות וללמד את הסתירות בין אחד לשני הרעיון הוא להמשיך אסכולות ישנות במטרה לפתח ולהפריח פילוסופים בזכות עצמם אני אישית חלש בתחומים מסויימים בחיים אבל מצד שני המחשבה היא הכוח שלי יש דברים הומנים שאני מסוגל להוציא מהשרוול כמו סיפור רעיון פילוסופי חדש מה שאני בלב שלם יכול להעיד על עצמי זה שדרכי החקר שלי והמחשבה שלי נתנו לי להגיע למחשבות ותובנות פילוסופיות שהיו קיימות אצל אסכולות ישנות עוד ליפני שידעתי מזה פילוסופיה ואחרי החקר ראיתי שאני לא לבד ....אם דבר כזה נפתח הוא צריך להיות כמה שפחות חוקתי וכמה שפחות מוגדר חברתית זה קשה אבל זה מה שעושה זאת יפה.....לפי ידיעתי אין דבר כזה בעולם ובדקתי אבל הגיע הזמן להעיר את המתים ולתת לאחינו את הברירה הטבעית נשימת הפילוסופיה.

אהבתי

את הרעיון המבריק שלך. מעודד לשמוע . כל הכבוד לך!
ישראל: יש לנו כאן דופק, דרושה החייאה. הפילוסופיה עדיין לא מתה.

קיי ריס

New member
תודה :)

חשבי כמה לבבות זה יפתח כמה נפשות זה ישקה כמה אושר סיפוק ומחשבה תהיי תחת קורת גג אחת הפילוסופיה רדומה עשרות אם לא מאות בשנים זה יוריד מתח שיגרתי ויעלה נושאים חברתיים ברוח טובה לאוויר זה יגדל דור של אנשים הרוצים לדעת ואפילו אם לא לדעת רוצים לחשוב עם משקיעים על מדענים כדיי לגלות מה יש בגלקסיה חייבים להשקיע בפילוסופים שיחשבו ויחקרו כי הם מקריבים ועמלים במחשבתם לטובת היצר האנושי :)

למעלה