שאלה-

s c o o t e r

New member
שאלה-

מה ההבדל בין דלק רגיל לדלק מרוצים? ומה זה בדיוק ניטרו, וחמצן נוזלי או שהם אותו דבר?

enigo

New member
תשובה

דלק מירוצים - בד"כ דלק באוקטן גבוה יותר שמאפשר עבודה ביחסי דחיסה גבוהים יותר וסחיטת הספק גבוה יותר מהמנוע. ניטרו הוא גז, מדמה לי NHO3, אבל ממש לא בטוח, שתחולת החמצן בו (ה -O) היא גבוהה, כפי שאפשר לראות. מזריקים אותו למנוע יחד עם האויר הרגיל וכך נכנס הרבה יותר חמצן לחלל השריפה, מה שמאפשר שריפת הרבה יותר דלק, והרבה יותר ביצועים. ד"א הגז נקרא גם "גז צחוק" בגלל השפעתו על בני אדם (כמו שזוכר כל מי שעקב בזמנו אחרי ה " A TEAM" , מי שלא יכול לראות שוב בכבלים). יש גם חומר שמערבבים בדלק טיסנים ונקרא ניטרו, חומר שגורם למנועים להשתולל, אבל אין לי מושג מהו.

choochee

New member
עוד על ניטרו../images/Emo11.gif

ניטרו זה תוסף (נדמה לי קיצור מניטרואוקסיד) שהאמריקקים הדפוקים מוסיפים אתו פרצי כוח קצרים לרכבי דראג, טרקטורונים ואופנועים בעזרת בקבוק גז דחוס של ניטרו שבלחיצת כפתור (ובפתיחת מצערת) מזרים מהמיכל תוסף ניטרו לדלק ומכפיל בערך את הספקו לזמן של כפי הידוע לי - עד שתי דקות בבקבוק גז אחד. המחיר לא גבוה (התענינתי פעם ל-XR וזה בערך 600$ לשתי הדקות הנ"ל ללא מילוי מחדש של המערכת) אך מה שתשלם באמינות...פיההההה...

למעלה