שאלה

veybybv

New member
שאלה

יש דרך למנוע את ההתרגשות ולהירגע בחלומות צלולים (כדי לא לצאת מהם) שיטות מלבד שיפשוף הידיים, סיחרור והאמירה הגבר צלילות? את האמירה הגבר צלילות, מספיק רק לחשוב עליה או שיש לומר אותה בקול? (פשוט זה קצת מפחיד אותי, -מבוכה, שפתאום אגיד את זה גם מחוץ לחלום) אם אני מדברת מתוך שינה יש סיכוי שגם מה שאגיד בחלום צלול עלול להיפלט? -אם ישנים ליד אנשים אחרים יש צורך להיזהר בדברים שאומרים בחלום הצלול? תודה לעונים

silverhawk

New member
תשובה

השיטות להגברת הצלילות שתיארת לא מיועדות למנוע התרגשות - את זה רק את יכולה לעשות ע"י כך שתרגיעי את עצמך (נסי למנוע מעצמך להתרגש ולהתלהב יותר מידי מזה שגילית שאת חולמת; אחרי הפעמים הראשונות זה יהיה הרבה יותר פשוט). את הפק' הקוליות ('הגבר צלילות' וכד') יש לומר בקול (אם כי, טכנית, אין סיבה שלא תהיה לזה אותה השפעה גם אם תאמרי בלב, בסופו של דבר מדובר במשהו פסיכולוגי, אבל לא שמעתי על זה אף פעם... את מוזמנת לנסות :)). בנוגע לדיבור מתוך שינה, למיטב ידיעתי אין הבדל מהבחינה הזו בין חלום צלול לרגיל - אם בלילה רגיל את מדברת מתוך שינה, יש סיכוי שזה יקרה גם בחלום צלול, ולהפך. יחד עם זאת, קחי בחשבון שתופעת הדיבור מתוך שינה היא בד"כ של מלמולים שלא באמת ברורים ומובנים לאדם הער.

veybybv

New member
תודה! + עוד שאלה

בקשר לתשובה שלך, תודה מאוד עזר. ניסיתי את הפקודה בראש אבל לא עבדה (יכול להיות מהתרגשות פעם הבאה אלך על בטוח ואומר בקול..) בקשר למילמולים, פעם הייתי ממלמלת -התקדמתי אפילו מעבר למילים בודדות, מסתבר שקורה גם שיוצאים לי משפטים.. חח למרות שמדי פעם עוד חוזרת אחורה למילמולים ולמילים בודדות. ועוד שאלה, לפעמים קורה לי שאני מדברת עם אנשים או שהם מדברים איתי ואני עונה להם דברים הגיוניים לחלוטין ואף עושה פעולות לפעמים, תוך כדי שינה (והם חושבים שאני ערה, או שהתעוררתי ועניתי להם) ואני לא זוכרת אח"כ את המקרים. האם חלומות צלולים מגבירים את האפשרות למקרים כאלה, כי אני יותר במצב של מודעות?

goldy

New member
שישאלו אותך שאלה חישובית כלשהי

לא. אין קשר: קורה למשל שמה שקורה במציאות נכנס לך לתוך החלום ולעיתים גם מעיר. בדיוק זה.

silverhawk

New member
אני בספק אם יהיו לחלומות הצלולים השפעה על כך

יחד עם זאת, אם תראי שהמצב מתחיל להפריע לך (הליכה מתוך שינה וכד'), את יכולה תמיד ללכת למעבדת שינה ולנסות לפתור את זה.

veybybv

New member
הפחדת אותי עכשיו

(-חח הליכה, זה כבר ממש מתקדם..) מעניין מה יקרה באמת (עוד לא ממש חולמת צלולים..) והמוטיבים החוזרים, ביינתיים לא ראיתי כאלה בחלומות שהם בלילות נפרדים, אלא רק באותו לילה.. נראה איך יתפתח מכאן.. תודה על התשובות!

veybybv

New member
עוד שאלות..

האם גם חלום שבו אתה מודע שאתה חולם אך לא אחראי לפעולות שלך ולא שולט בכלום גם נחשב חלום צלול? שמתי לב שלפעמים יש מוטיב מסויים שחוזר ברוב או בחלק מהחלומות באותו לילה, אך לא מצאתי משהו יותר רציני מלילה אחד.. כמו כן יש משהו שמטריד אותי, בלילה האחרון חלמתי רצף קטן (לא מצליחה עדיין לזכור הרבה..) של חלומות עם מוטיב דומה שכמובן מעולם לא ראיתי לפני כן בחלומות אחרים, אך פתאום בין החלומות הדומים צץ חלום ממש קצרצר שאין לו שום קשר למוטיבים ובו אני בביתי שניה אחת, אז משהו מבהיל אותי, אני קולטת את הדבר שהפחיד אותי וזהו, כך זה מסתיים, זה היה מבהיל ואני חושבת שהעיר אותי אפילו לכמה שניות, אך לא הבנתי מה היה הקשר של החלום לשאר החלומות, והתחושה הייתה כל כך עזה שאני באמת לא יודעת מה לחשוב על זה.. החלום הבא אחרי זה היה כמו הקודמים, חלום פשוט ועם המוטיב החוזר (שאין לי מושג מה פשרו בכלל..) אודה לכם אם שוב תוכלו לעזור לי.. אני חדשה ומסתבכת בכל העניין של החלומות עדיין.. תודה

silverhawk

New member
אכן כן

ברגע שאת נהיית מודעת לעובדה שאת חולמת, זהו חלום צלול. אני מציע שתעבדי על בדיקות המציאות ועל השיטות להגברת הצלילות על מנת שתוכלי אף להפיק את המיטב מהחלומות הללו. בנוגע למוטיב החוזר, הוא יכול להוות עוגן מצוין. דמייני את עצמך לפני השינה באותה סצנה חוזרת, אומרת לעצמך שאת חולמת. המודעות לנושא תגביר את הסיכוי שתקבלי מודעות אף בחלום.

למעלה