שאלה

Soggy Dream

New member
שאלה

שמעתי שלקורט היו כל מיני הפרעות נפשיות וגופניות.. מישהו פה יודע מהן? אמרו לי למשל שהיתה לו סכיזופרניה ועל זה הוא כתב את השיר ליתיום.. למרות ש.. ליתיום הוא לא כדור נגד סכיזופרניה... בכל אופן יש לי אני אשמח אם תעזרו לי.

שורטייי

New member
כן משו כזה..

לפי מה שאמרו לי הוא מפרט על זה ביומנים שלו..לא קראתי אותם.. היו לו גם כאבי בטן ממש קשים שלא ממש ידעו ממה הם נבעו אבל מגיל קטן מאוד הוא היה לוקח הרבה תרופות.. זו אחת הסיבות שהוא אומר שבגללן הוא לקח תסמים.. כדי להשכיח את הכאבי בטן..

MilkShack

New member
קורט לא סבל מסכיזופרניה.

הוא סבל ממאניה דיפרסיה שהתחילה בצעירותו ונמשכה כל חייו... ועל זה דווקא השיר לית'יום כתוב. המעבר הזה בין הבתים האדישים לפזמונים הקופצניים הם תיאור מסוים של מאניה דיפרסיה, מצד אחד דיכאון קיצוני.. ומצד שני שמחה קיצונית. הוא אכן סבל מכאבי בטן קשים שהוא לא ידע לתאר (הכוונה הוא לא ידע להגיד מה בדיוק יש לו, את הכאבים הוא תיאר היטב). הוא תירץ את השימוש שלו בהרואין כ"משכח כאבים" לכאבי הבטן שלו. אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול :)

Pickle Weasle

New member
אבל אבל אבל

אם נירוונה בעצמם אמרו את זה אז סבבה, אבל... הרבה שירים של נירוונה הם בעלי פזמון רועש ובתים [יחסית] שקטים.... למה דווקא על ליתיום אומרים את זה? אגב, בפורום זה [XD], נירוונה חזקה יותר בבתים לדעתי

MilkShack

New member
המבנה הוא נירוונתי מאוד

אבל המילים עוסקות בשינויים במצבי רוח ומרמזות על מאניה דיפרסיה. במצב הזה זה גם בלחן (שפה אתה צודק, בגלל שזה באמת מבנה די חרוש אצל נירוונה) גם במילים (כמו שאפשר לקרוא) וגם בשם (ליתיום קרבונייט משמש כתרופה למאניה דיפרסיה). יש לשיר הזה ממש רק פירוש אחד... ואני לא חושב שאפשר לקחת אותו למקום אחר.

למעלה