שאלה

שאלה

סיימנו שלד . כשבחרנו ריצוף , נזכרה האדריכלית שלנו לשאול במה אנחנו רוצים לרצף את שביל הכניסה . העדפה שלנו הינו בגרניט דמוי אבן ואנטיסליפ - אבל אז הסתבר שלא עשו יצירה שעליה אפשר לרצף , מדובר ב כ 7 מטר , בנוסף יש לנו פינת מנגל קטנה ( כמטר וחצי) שצריך לבנות . קבלן השלד שלנו ( שהיה מעולה אבל יקרן) רוצה 1500 ש"ח לקוב בטון - האם זה נשמע יקר? האם אוכל לקבל המלצה לקבלן שיהיה מוכן לעשות עבודה קטנה שכזו במחיר סביר ובתמורה מצויינת ( אנחנו בונים באזור חדרה)?

פיטנגו4

New member
לפני שיוצקים

וגם לפני שבונים את המנגל, אני ממליצה לערב את מתכנן הגינה. כנ"ל בנוגע לרחבת הישיבה בחוץ, תנו לו להיות מעורב בתכנון שלה. לא להעמיד אותו בפני עובדות יצוקות בשטח, בפני דברים שאי אפשר לשנות ובעיות שצריך לעקוף (
תרתי משמע, כשמדובר בשביל...) הרבה יותר מפעם אחת עמדתי מול יציקות ומול לקוח שהבין בדיוק למה היה צריך להזמין אותי שבוע קודם... האמינו לי שתיקונים עולים המון, ולא תמיד הם בכלל אפשריים. בהצלחה

מנין לך שאין תכנון ?

אני קורא שיש לה אדריכלית , אולי היא טעתה שלא תכננה יציקה, אבל לא צוין שאין תכנון לגינה .

פיטנגו4

New member
בד"כ אין

הרי כתבת "מתכנן גינה" ולא "מתכנן הבית". האדריכלים/מהנדסים שמתכננים בתים, בדרך כלל ובלי להכליל (יש כמה יוצאים מהכלל) לא מתכננים גינה, ברוב במקרים הם מתכננים רחבה מרובעת ליד היציאה לגינה, פרגולה מעליה, ושביל ישר עם מדרגות איפה שבא להם. בטח לא משקיעים חשיבה מרובה במה שמעבר לקירות הבית. החומות מתכננות לגינה שטוחה, וזה לא תמיד מספיק, הם מתכננים שיפועים לניקוז שלא תמיד ישימים בשטח, ואפילו מתכננים נגד חוקי הטבע - מים שזורמים מלמטה למעלה (הבאתי כאן שרטוט כזה ). רובם לא חולמים אפילו להעביר השחלות דרך שבילים, לא משקיעים מחשבה בתכנון חשמל חוץ, ומחוסרי ידע לדעת איפה לתכנן את ראש מערכת ההשקיה ומה קוטרו. הרי לכל אחד המקצוע שלו... תכנון נוף זה לא המקצוע שלהם. כמובן שכתבתי בהכללה על רוב האדריכלים. חלקם משלבים מיוזמתם מתכנני נוף עוד בשלב התכנון, ואז התוצאה כמובן אחרת. רוב האנשים חושבים להביא מתכנן גינה רק אחרי קבלת המפתח, כי מחוסר מודעות יש מחשבה שמתכנן גינה הוא גנן שתפקידו לשתול צמחיה... ברור שלא כך הדבר, ולכן הערתי את תשומת הלב.

נסחפת לגמרי

אני מכיר הרבה תכנונים והייתי בהרבה בתים , יש תכנונים לשבילים שזה מכתיב את הגינה , כל מי שעושה שבילים ורחבות מעביר שרוולים . אם הוא שכח ביציקה אפשר להעביר גם מתחת לריצוף . אדריכלים לא יודעים לתכנן ניקוז ? מענין אין הם מתכננים גגות בטון .

פיטנגו4

New member
כנראה שאתה לא יודע על מה להסתכל ../images/Emo13.gif

לכן אתה לא רואה מה שאני רואה, ולא מחפש בתוכניות מה שאני מחפשת. אני לא מסכימה בכלל עם מה שכתבת, כי זה לא קורה... למשל: לא מעבירים שרוולים או שמעבירים פחות מידי ו/או צרים מידי, לא תמיד הכלי הנקרא "תאילנדי" יכול לחפור מתחת לשביל, . אפילו הגגות לא מנוקזים עם מחשבה על מיקום המרזב והשפעתו . ברגעים אלו ממש פתוחה לפני תוכנית עם בעיות ניקוז חמורות. מזל שזה על הנייר, אפשר לתקן (את הרוב). אני יכולה לכתוב ספר שלם על טעויות שעלו ביוקר רק כי לא חשבו. אבל... הלוואי והיית צודק... אינשאללה בימינו אמן
אני אופטימית.

אני חושב שיש הבדל בין טעות שלעולם חוזרת

ולבין לא לדעת לתכנן . היכן הפיקוח, היכן בעל הבית, ( נו , נוותר לו ,הוא יכול להיות אחד שלמד מדעי הרוח בלבד ) היכן בעלי המקצוע ? לא מלמדים אדריכלים שמים רק יורדים ולא עולים ?
אפילו אני יודע שמים רק יורדים .

פיטנגו4

New member
הם יודעים.

הם יודעים לתכנן (נו, טוב, רובם
) לפעמים אני רואה שזה גאון בתכנון, מוכשר בטירוף, שעושה שטויות מעבר לקירות. כאילו מטמורפוזה. זה חוסר תשומת לב לנושא הזה, בין אוסף הנושאים שיש בתכנון בית, וזה מתן דגש על מה שבין הקירות על חשבון מה שמעבר להם, וגם חוסר מודעות להרבה נושאים שלא מעניינים אותם. (הכל בהכללה כמובן ! יש גם אחרים !) אתה שואל על הפיקוח. אז לפני הפיקוח בשטח יש פיקוח על התוכניות שמובאות לאישור. אני שואלת איפה כל הבודקים בועדה שדורשים פתרון ניקוז אבל לא בודקים אותו ? (שאלה רטורית. התשובה ידועה ולא לציטוט- והמבין יבין. )

תודה אבל...

אנחנו תקועים בלי כסף ותכנון גינה לא בשנים הקרובות ...
אשמח להתיחסות לגבי המחיר והמלצות על קבלן פיתוח טוב.

בינא

Member
אם אתם תקועים בלי כסף...אל תבצעו מדרכה לבית

כתבת שאת בגמר השלד ואתם תקועים בלי כסף...נכון? במצב כזה לא מוציאים כסף על מדרכה לבית עד שמסיימים לבנות ולהתקין את כל מה שהכרחי בתוך הבית... בסוף, תמיד תוכלו לבצע מדרכה כלבבכם...אם יהיה לכם מספיק כסף ממה שנשאר כשנתקעתם בלי כסף אחרי השלד...

למעלה