שאלה

ro ne n

New member
שאלה

שלום לכולם אז ככה חבר שלי אמר לי שאחרי שמשתחררים (אני לקראת שחרור) מקבלים "משכורת הסתגלות" מהצבא כאילו לחודש ראשון שזה משו כמו 3500 זה נכון או שזה סתם בולשיט? ועוד שאלה ... אחרי שאני משתחרר אני מקבל מענק ..? וגם פיקדון ? או שזה אותו דבר..? תודה לכל העונים שיהיה המשך יום טוב

עושה רושם החבר שלך מתכוון למענק שחרור

כשאתה משתחרר אתה מקבל מענק שחרור שגובהו התאם לסוג ומשך השירות שלך. את המענק אתה מקבל כמו שהיית מקבל משכורת צבאית- הפקדה ישירה לחשבון ותלוש משכורת צה"לי. יכול להיות בגלל זה הוא חשב שזו "משכורת הסתגלות" הפיקדון הוא דבר אחר, גם הפיקדון נקבע לפי סוג ומשך שירות, ואותו אתה אינך מקבל ישירות. הפיקדון הוא בעצם סכום כסף ששמור לך לשימוש לדברים מסויימים בלבד (לימודים, הקמת עסק, נישואים....) הפיקדון אינו מופקד ישירות לחשבון שלך ואינך יכול לראות אותו בעו"ש, כדי למשוך כסף מהפיקדון עליך להמציא לבנק את המסמכים המתאימים לאחת המטרות המוזכרות לעיל. אם אחרי 5 שנים לא השתמשת בפיקדון תינתן לך אפשרות למשוך אותו לחשבונך ככסף. אחרי 7 שנים אם לא נעשה כל שימוש בכספי הפיקדון הוא נעלם.

18yo

New member
לפי ההודעה שלך אני יכול לדעת מה עשית בצבא

דבר ראשון, יש מה שנקרא מענק שזה סכום כסף מסויים, תלוי באופן השירות שלך, שאתה מקבל מיד עם השחרור (מקסימום אחרי חודש-חודש וחצי) ויש פקדון - שזה סכום כסף גדול בהרבה שאותו ניתן לממש רק לצורכים מסויימים כמו לימודים ופתיחת עסק..., במידה ואתה לא משתמש בו לצרכים האלה ניתן לקבל אותו ישירות לחשבון לאחר 5 שנים אני חושב (אולי 3.. לא סגור עד הסוף על זה) ובקשר לכותרת שלי.. זה די ברור שלא עשית יותר מ 5 שעות צבא ביום... אחלה תרומה למדינה, תמשיך ככה

למעלה