שאלה???

נושי77

New member
שאלה???

מזה כשנתיים אני מתגוררת בדירה בבנין חדש בירושלים. אציין כי כל האיזור עדיין אתר בניה ואין ליד ביתי אפילו כביש סלול. האם למרות שאין כביש ואין תאורת רחוב נורמלית עליי לשלם תעריף של 76 שקלים למטר??? אין כל שירותים בסביבתי ואני מרגישה שעושקים אותי. יתרה מכך מדוע לא כל תושבי ירושלים משלמים אותו הדבר??? אני נדרשת לשלם משכורת חודשית וזה פשוט אבסורד!!!! אודה על תשובתכם. בתודה מראש.

תשובה

הפסיקה והדין בעניין זה קובעים כי תשלום הארנונה הינו מס וככזה אין התנאה בקבלת שירותים בכל חלק וחלק מהעיר לרבות ספציפית באזורכם. לשאלך מדוע לא כל התושבים, אספר לך כי ארנונה בבסיסה משולמת בהתאם לגודל הנכס, סוג הנכס(מבחן השימוש), ולמקומו (האזור בו מצוי הנכס). תוכלי להבין שברחבי אזור השיפוט בעירייה יש סוגי נכסים רבים: בנקים, מגורים, משרדים, תעשיה וכו'. כל אחד משלם בהתאם למה שנקבע בצו וככל שהאמור שם הינו חוקי (בעניין זה נפרט בזמן אחר). כמו כן, בעיריית ירושלים אף התשלום לעניין מגורים הוא שונה וכל אזור בעיר משלם באופן שונה. מהסכום שכתבת אני מניח שאת מצויה באזור א'. אין האמור מהווה משום ייעוץ משפטי מסוג שהוא. בברכה, נדיר אלסברג, עו"ד אלסברג, קדש - משרד עורכי דין מגדל "משה אביב", קומה 21 רח' ז'בוטינסקי 7 רמת-גן 52520 טלפון: 6134002 - 03, נייד: 4671703 - 054 פקס: 6134000 - 03 www.ak-law.co.il [email protected]

למעלה