שאלה...

S t a v i t 16

New member
שאלה...

אני בת 19 ומזה כשנה וחצי עד שנתיים אני לא מפסיקה להיות צמאה. אני יכולה לשתות 6 ליטר מים ביום! אני פשוט צמאה... אני בדר"כ עוצרת את עצמי ושותה כ- 3 ליטר בבממוצע ביום. אני סובלת מהזעת יתר משנולדתי אבל זה בחיים לא היה לי ככה, וזה לא שיש החמרה במצב ההזעת יתר, זה לא השתנה, בנוסף בחורף אני לא מזיעה ואני עדיין נורא צמאה. השאלה שלי אם זה קשור או שיש סיבה אחרת, או שאני צריכה לפנות לרופא בעניין?

0 אור 0

New member
בודאי שצריך לברר את הסיבה

יכולות להיות סיבות שונות לצמא כל כך חזק - אחת לדוגמא היא סוכרת. מה שאני מציעה זה שתפני לרופא הרגיל כדי לבצע בדיקות שישללו מצב אקוטי, שדורש התערבות מיידית, ומייד עם קבלת הבדיקות כדאי לפנות למטפל ברפואה משלימה כדי לבחון חלופות טיפוליות שאינן כוללות תרופות מזיקות. לרפואה המשלימה לעתים קרובות תשובות טובות יות מאשר לקונבנציונלית ואפשרות להתקדם לריפוי במקום שהקונבנציונלית יכולה לכל היותר למנוע החמרה ולפעמים להזיק עם תופעת לואי של תרופות. אבל הדרך הטובה לטעמי היא ללכת יד ביד עם שני הדברים, ולקחת את הטוב משני העולמות ולכן חשוב לערב גם את הרופא ולהיות במעקב הרפואי.

ינוקא1

New member
כן.

גם אני ממליץ כפי שכתבה אור - ללכת לרופא רגיל קודם כל. ברפואה סינית מה שאת מתארת זה מצב די ברור של חום פנימי. יכולים להיות גם סימפטומים נוספים על מה שתיארת (כמו ריח רע מהפה , אדמומיות בפנים , דופק מהיר ועוד). כנ"ל הזעת היתר - זה יכול להיות ממספר סיבות , אבל גם זו כנראה הדרך של הגוף להיפטר מהחום. החום עצמו יכול להיווצר כתוצאה מכל מיני דברים - כדאי ללכת לטיפול מסודר ולבדוק.

כיסופון

New member
דבר ראשון לשלול בעיית סוכרת....

צימאון ורצון לשתות יותר מהרגיל או תשוקה פתאומית בלתי מוסברת למים. בנוסף - מי שראייתו מתערפלת ללא סיבה, או מי שתוקפת אותו עייפות שאינה במקומה. כל מה שצריך לעשות זה לפנות לרופא המשפחה או למרפאה, ולבדוק רמת גלוקוז בדם. הבדיקה פשוטה, מהירה ומיידית - טיפת דם אחת מהאצבע ותוך מספר שניות יש תשובה. אז קודם כל לשלול בעיות סוכרת....

למעלה