שאלה

רמץ

New member
לילית והרפיה - בעברית...

אם אני לא טועה, הסוקיובוס (Saccubus) נקראת לילית (תרגום שנוי במחלוקת בגלל הלילית הקדמונית - אשתו הראשונה של אדם, מלכת השדים וכו´) והיא יצור לילה שמזדווג עם בני אדם בשנתם מבלי שיתעוררו לפי פולקלור מימי הביניים (כנראה ההסבר המצוץ לקרי-לילה). קיימת מקבילה זכרית בשם אינקובוס (Incubus) - המזדווג עם נשים (ההסבר המצוץ לתינוקות בעלי מום???). ההרפיה (Harpy) לקוחה מהמיתולוגיה היוונית. יש לה ראש ושדיים של אישה זקנה מרושעת וכנפיים וכרעיים של נשר. כאשר האלים רגזו על תושבי איזו עיר, הם שלחו לשם רבבות הרפיות אשר חטפו מידיהם אוכל והביאו רעב כבד על העיר. ב-AD&D להרפיה יש גם כוחות מיוחדים ושירה קסומה שמקסימה את כל שומעיה (אם נכשלו בגה"צ נגד לחשים) למעט אלפים.

Streetcat

New member
Succubus

and it´s a latin word, not english, so it´s pronounced "סוקובוס" as for the harpies, they are the spirits of vengeance, and look not nesseceryly old, only the ones who attacked the greek plis were old, retired. Oh, and since when do you posses a polizer?

רמץ

New member
מאז שראתי את ´הקפיצה הגדולה´

"The Hudsucker Proxy" - הסרט האהוב עלי!
אני מניח שאני צריך להודות לך על הקטנוניות שלך (
Imagine that...) רק בשבילך בדקתי את הציטוט המקורי וגיליתי שאכן לא דייקתי. ומייד לאחר הודעה זו, החתימה שלי תתוקן ל- "I´ll stake my Pulitzer on it!" ובאשר לסוקובוס - בלי קשר לאנגלית או לטינית, כתבתי סוקוביוס (זה מה שכתבתי?) כדי להקביל להודעה של השואל. חשבתי שאין צורך ממש לדייק כי גם ככה המונח העברי האמיתי הוא - לילית.
אבל נחמד לדעת שמישהו קורא את ההודעות שלי...

למעלה