שאלה

עתיד999

New member
שאלה

שאלה. איך ניתן להעזר באימון אישי כדי להתגבר על פחד מרופא שיניים? יש דרך או אפשרות ? אשמח לקבל כלים בנידון. יום טוב.

bridges

New member
למה אתה מתכוון כשאתה אומר פחד?

גם אני כשאני עומד ללכת לטיפול שיניים, אני מפחד אבל עדיין הולך. אם אתה מתכוון לפחד שממש לא מאפשר לך ללכת לרופא שיניים שהתוצאה שלו זה הזנחה של בריאות שיניך, אז יכול להיות שמדובר כאן על סוג של פוביה שאתה רוצה לטפל בה. בתור מאמן, הייתי מזמין אותך ללכת לטיפול פסיכולוגי. שמעתי שיש היום טיפולים פסיכולוגיים קצרי טווח לטיפול בפוביות. רונן

עתיד999

New member
זה פחד

אני לא מזניח. אני הולך, אך במתח רב. מצאתי רופא שאני הולך אליו והצלחתי להתגבר על הפחד, אך הוא עזב ועכשיו צריך להתמודד שוב עם רופא אחר, חדש.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התמודדות עם פחד

באופן כללי, אימון הוא לא הבחירה הראשונה לטיפול בכאילו דברים - האימון מטפל בעיקר במודע, ואילו הפחד בא ממקום עמוק יותר. טכניקות של הרפיה ודימיון מודרך יכולות לעזור - דמיין את ההליכה לרופא השיניים באופן רגוע יותר - תוך כדי כך שאתה נושם ומרגיש נעים. דמיין מה שאתה צריך לצורך הרגיעה שלך - הליכה עם בן משפחה, את הקליניקה ממוקמת באמצע היער החביב עליך - מה שדרוש לך. נסה את זה עד שתוכל לדמיין את עצמך הולך רגוע ונינוח לרופא השיניים - בקליניקה האמיתית שלו, כמה שיותר מפורט ומציאותי. אם לא היית שם עדיין, בקר שם במהלך התרגיל ושם שם כמה דקות כדי להרגע. זה על רגל אחת. המטרה היא להרגיל את המוח להיות רגוע בסביבה הזו - המוח לא מבדיל בין תמונת דימיון לבין המציאות, ולכן אתה מרגיל אותו למציאות אחרת בה אתה נמצא שם ואתה רגוע.

bridges

New member
ברשותך הייתי רוצה להבין עוד קצת

בעצם מה שאתה אומר שעם הרופא שעבד באותה מרפאה הצלחת להגיע למצב שבו המתח יורד. יש מספר שאלות שאני מזמין אותך להסתכל עליהן: האם אתה חושב שהיה משהו ספציפי (כלשהו) שהיה לאותו רופא שאיפשר לך להרגע או שזה פשוט קרה משום שאתה התרגלת אליו? כמה זמן בערך זה לקח עד שהתרגלת? האם אתה רואה נקודות דמיון בין המצב מול רופא השיניים למצבים אחרים בחיים (אם זה מבחינת הפחד ואם זה מבחינת ההתרגלות למצב כלשהו)? רונן

עתיד999

New member
שאלה טובה שאלת,תודה

שאלה טובה שאלת.תודה,אני איש של שינוים. אבל מול כל שינוי אני מתמודד עם פחד.פחד מהלא נודע, פחד שהשינוי יכול לפגוע בי,יכול להחליש אותי.וזה מלווה אותי עד שאני מקבל בטחון, עד שאני מתרגל.לוקח לי הרבה מאוד זמן לתת אימון באנשים או להרגיש בטוח במקום חדש או בסיטואציה חדשה.אני חושב שהרופא האחרון נתן לי ביטחון. הבין אותי, לא נתן לי להרגיש ילדותי או טיפש בזה שאני מפחד מרופא שיניים בכלל ולא ממנו בפרט. מהבוקר אני עובד על עצמי ,ומנסה לדמין ולחשוב חיובי. אני תקוה שעד יום שני יום שאלך לרופא,,גם בעזרתך ובעזרת הפורום, אצליח במשימה. זאת תיהיה דרך גם לחוש את האימון כדבר אפקטיבי, משמעותי וחיובי.

למעלה