שאלה..

lאיתמרl

New member
שאלה..

ידוע שכל יצירה שהקב``ה ברא בעולם.. יש בה תועלת . אם כך.. צריך להבין איזה תועלת יש ביתושים ? מה היה חסר בלעדיהם ? ואיזה טוב הם מוסיפים לעולם.. מלבד הפרנסה שמכניסים לחברת סנו K300 ?!?

antreprize

New member
מאחר והגעת לסתירה,

המסקנה המתבקשת היא שההנחה שלך אינה נכונה, כלומר אלוהים אינו קיים.

DevArea

New member
מומלץ שלא לצאת מנקודות הנחה כאלה בהצגת שאלה

השאלה שלך יוצאת מארבעה נקודות הנחה שאינן קונצנזוס ויש סביבן וויכוח רב. הראשונה, שקיים אל. השנייה, שהאל הזה הוא האל שאליו אתה מתייחס כאל - הקב"ה. השלישית, שהוא ברא את העולם. והרביעית, שיש תועלת בכל מה שהוא ברא. אם כבר תשאל - "האם יש תועלת ביתושים". וכאן, השאלה למי. באופן כללי, הצמחים רואים תועלת מסויימת מיתושים (ובעקיפין, גם אנחנו), מאחר שרובם אוכלי צוף (הזכרים) והם מסייעים להאבקה ביוטית והתרבות הצמח.

lאיתמרl

New member
אחים שלי.. לא הבנתם אותי !

אני לא בא חלילה לפקפק בקיומו של אלוקים.. בסה``כ מעניין אותי לדעת מה היצור הקטן הזה מוסיף לעולם.. כי לא יכול להיות שהקב``ה ברא אותו לחינם !

DevArea

New member
אתה לא הבנת אותנו.

שים לב לתשובה שעניתי לך. הסברתי לך שם את התרומה המסויימת של היתוש. אבל בכל אופן, אולי אתה לא מפקפק בזה, אבל אני מאמין שחלקנו בהחלט מפקפקים. אתה הצגת את השאלה שלך כאילו מובן מאליו שיש אלוהים ושהוא ברא את העולם וכו'. זה _לא_ מובן מאליו.

antreprize

New member
אז כנראה שאחת מההנחות שלך אינה נכונה.

אני מהמר על הראשונה.

ומה בדיוק התועלת בבני אדם?

מה היה חסר בלעדיהם? איזה טוב הם מוסיפים לעולם?

lאיתמרl

New member
תשמע..

אני לא יודע אם אתה מאמין או לא.. אבל אני יכול לענות לך ע``פ חכמינו זכרונם לברכה שאומרים ``שהאדם נברא רק להתענג על ה` ולהינות מזיו שכינתו``. והתועלת שירדנו לעולם היא לקיים את מצוות הבורא ! אם יש לך אמצעים אחרים להבין את קיומנו.. אשמח לשמוע .

DevArea

New member
מה בדבר דרך הטבע?

איזשהו שכלול אבולציוני של הקוף? ואז שכלול של כל סוגי האדם הקדמון עד שהגענו למה שאנחנו כיום?

lאיתמרl

New member
זה לא מציאותי..

אם לדוגמא אני ישאל אותך - לפני 500 שנה היה מושג של רכבים ואופנועים ? תענה לי ``ברור שלא`` ! איך היו נוסעים ? ``עם סוסים ועגלות`` . ומניין אתה יודע שהכלי תחבורה שלהם היה סוסים ועגלות ? וכי היית חי בזמנם ?? תענה לי.. ``שאבא שלך אמר לך``, ומי אמר לאבא שלך ? סבא שלך.. וכן הלאה...והלאה... עד לפני 500 שנה . היוצא מן הדברים - שלייצר היסטוריה אין אפשרות בעולם מכיון שזה עובר מדור לדור . הרי לנו הוכחה שהיה מעמד הר סיני (כמו שאמרנו.. אבא שלי אמר לי.. וסבא שלו אמר לו.. וכו`.. עד מתן תורה ולפני זה אדם הקדמון)

DevArea

New member
אתה טועה.

אתה טועה, ובענק. אני לא צריך להסתמך על מה שאבא שלי אמר לי שהוא קיבל את זה מדור לדור. ישנו תיעוד שנכתב ע"י האנשים שחיו באותו הדור. למעשה, יש לנו תיעוד מתקופות מאד מאד מאד קדומות שנכתב ע"י אנשים שחיו באותו הדור, שמתאר לנו את המציאות שלהם. בשיטה של דור לדור יכול להיווצר טלפון שבור. ובכל אופן, הטיעון שלך לא רציונלי. בטח שיש אפשרות לייצר היסטוריה. בטח שיש אפשרות לרמות. בטח שיש אפשרות לגרום לקבוצת אנשים להאמין במשהו בעקבות איזושהי מסורת שבטית קדומה.

lאיתמרl

New member
על מה אתה יותר מסתמך..

על תיעוד של ספרים ? או על אנשים שאמרו לך שראו את זה בעניים שלהם ? (אמנם לא לך.. אלא לאבא שלך..) ובנוסף לזה תיעוד של ספר העובר מדור לדור שנקרא ``תורה`` ? האם אתה מעדיף להסתמך על תיעוד של אותו הספר האובוליציוני בלבד ??

DevArea

New member
תשובה

אני מסתמך יותר על תיעוד של אבא שלי. הבעייה היא, שבכל מה שקשור למעמד הר סיני (וליציאת מצרים בכלל, שלא בטוח כלל שהתקיימה) אבא שלי לא היה שם. גם לא סבא שלי. גם לא סבא רבא שלי, וגם לא סבא רבא שלו. באסה, נכון? למעשה, העדות היחידה לקיומו של מעמד הר סיני הוא התורה. ייתכן שזאת עדות מספקת וייתכן שלא - תלוי באדם ובדרך בה הוא שופט ומתייחס לתנ"ך. במקביל, יש ספרים פרעוניים שמספרים לי עוד הרבה דברים שלא בטוח שאני מאמין להם.

lאיתמרl

New member
סבא רבא של אבא שלי ושלך.. לא היו שם

אבל.. סבא רבא של סבא רבא של סבא רבא של סבא רבא של סבא רבא של סבא רבא של סבא רבא (מסחרר.. לא ?!) שלי ושלך היו שם ! כך שאתה לא צריך להסתמך על התורה בלבד. וחוצמיזה תגיד לי מדוע אתה בעצמך לא הראיה שהגענו מבני אדם. כמו שאתה נולדת מאדם, ואמא של נולדה מאדם, וסבא שלך נולד מאדם . איפה יש בתמונה קופים ?? /tapuzforum/images/emo2.gif

DevArea

New member
אני לא סומך כ"כ רחוק

גם אם נניח שאבות אבותיי היו שם, אני לא סומך על מידע שעובר בצורה הזאת. התורה לפחות כתובה. עם תחילת השושלת הזאת, אני בכלל לא יכול לדבר ולא יכול לשמוע את מה שיש להם להגיד, ככה שמבחינתי הם לא רלוונטיים. אני (הומו ספיאנס ספיאנס) נולדתי מאדם, אבל זה לא אומר שהשושלת הגנטית שלנו לא התחילה מקופים. קופים שעברו התאמה לסביבה שטוחה, שגבם הזדקף עם השנים, שעברו שינויים במבנה הגוף, במבנה הפנים, במבנה הלסת. שהמוח שלהם השתנה, עד שכיום אנחנו מזהים אותם בתור "האדם הנבון המודרני", אבל הם למעשה איזשהו "שדרוג" של קוף. עברו הרבה שלבים מאז, אבל משם הגענו (ובדרך, היו עוד זנים, כמו האדם הניאדרטלי, שנכחדו).

למעלה