שאלה

dalya1970

New member
שאלה

מה הפירוש של פורצה (איטליה)? וגם מה הפירוש של "סקוואדרה אזורה"?

dalya1970

New member
לבן שמעון אדום

תודה רבה שענית לי. יש לי עוד כמה שאלות קטנות: 1. איך אומרים פורצה? ה-צ´ עם סגול או קמץ? 2. מסקוודרה אזורה- מה מהם קבוצה ומה מהם הכחולה? אני מאד מקווה שאני לא משגעת אותך ושתסכים לענות לי. בתודה רבה דליה

Luke

New member
פורצ´ה בסגול

אזורה זה כחול סקוודרה קבוצה

nitsansh

New member
פורצה כמו FORTZA

ובאיטלקית כותבים FORZA. SQUADRA = קבוצה (מזכיר את SQUAD באנגלית) AZZURA = כחולה (AZZURI - כחול, כמו AZUR בצרפתית ו-AZUL בספרדית)

Luke

New member
קמץ.... ../images/Emo72.gif ../images/Emo72.gif ../images/Emo72.gif ../images/Emo72.gif

Luke

New member
nitsansh מקובלת עליך

התיאוריה לגבי חוק בוסמן והשפעתו על הנבחרות?

nitsansh

New member
יש בזה משהו...

אבל יש עוד הרבה גורמים... בהחלט אפשר להגיד שב-10-15 שנים האחרונות החשיבות של הקבוצות גדלה בהרבה לעומת הנבחרות... הכסף שמסתובב בכדורגל גדל פי כמה וכמה, ומי שנהנים מכך הם בעיקר הקבוצות הגדולות והשחקנים הכוכבים... ובעלי המאה הם בעלי ההשפעה... חוק בוסמן (שהיה תוצאה בלתי נמנעת של איחוד אירופה) אכן גרם לפיזור הכוכבים ושחקני הנבחרות בין מדינות רבות, והקשה על גיבוש הנבחרות הלאומיות... מי שסבלה מכך יותר מכולן היא צרפת, שכמעט כל הנבחרת שלה מפוזרת ברחבי אירופה... והעובדה שלא היו לה משחקים רשמיים מאז יורו 2000 לדעתי פגעה בה... הקבוצות עשו הרבה בעיות ולא רצו לשחרר שחקנים למשחקי ידידות... זכור המקרה של המשחק עם אוסטרליה בנובמבר שנה שעברה, שבו פיפ"א התערבה לטובת הנבחרות (גם האוסטרלית, אגב)... אפשר לראות שנבחרות שיש בהן "גרעין" של קבוצה מובילה, כמו ספרד (ריאל מדריד) ואנגליה (מנצ´סטר יונייטד), מצליחות לא רע במונדיאל... ומפריכות את הטענה שהשחקנים מותשים מהליגות הקשות...

Luke

New member
צ´מע זה היה חלק קטן מתיאוריה

שכתבתי לפני כמעט 5 שנים (חוץ מזה שכל מה שאמרת רק מחזק את התיאוריה) לגבי התשישות של השחקנים אני חושב שיש דברים בגו, כמות הפציעות של שחקנים לפני המונדיאל הזה היתה מדהימה מעולם לא היה כזה חוסר של כוכבים בגלל פציעות...כולם בצרפת דיברו על זידאן שהיה חסר אף אחד לא הזכיר את פירס שהיה לדעתי לא פחות חסר.

למעלה