שאלה

שאלה

בספר הראשון אריה מנסה לתפוס חתולים ובדרך מתגלגלת לשמוע שיחה של שני אנשים (זוכרים? יופי). מי היו השניים? אחד מהם טירושי, זה ברור. מי השני? בעל הצלקת? אני לא מצליחה להיזכר למי יש צלקת והוא רוצה את דאני כמלכה. ועוד שאלה: מה אצבעון באמת רוצה? הבנתי שהוא הרעיל את ג'ון דרך ליסה. אני לא בטוחה שאני מבינה למה: הוא רצה להשתלט על המזרח, לתת למלכים להרוג אחד את השני ואז, כשהם יהיו ממש חלשים, לתקוף אותם עם הכוח מהבקעה? זה תוארייה ממש מפגרת, אבל אני פשוט לא מצליחה לחשוב על תוכנית אחרת. תודה

sk33

New member
יש כמה תשובות

http://www.hdm.co.il/winterfell/page.php?id=21 יש את התאוריה הראשונה שלך והסבר יש שם עוד כמה תארויות לגבי השני אצבעון הוא לורד של מקום נידך שתמיד היה לורד מעפן הוא לא קיבל את הנשים שהוא רוצה ולאט לאט הוא רוצה להשיג עוצמה וכוח ולהיות מלך בגדול אני חושב שהוא מחפש כוח, דמות געונית

DIDGIN

New member
הגרסה הרשמית מפי מרטין

היא ששני האנשים הם ואריז (בתחפושת שכוללת צלקת) ואיליריו (הטירושי)

שלום ../images/Emo13.gif

לגבי השאלה הראשונה- כפי שענו לפני- כנראה מדובר בוואריז ואיליריו. לגבי אצבעון... כנראה שמה שהוא בסך הכל רצה זה לגרום לבלגן ולמוטט את מגדל הקלפים העדין של היחסים בין הבתים בווסטרוז. אין ספק שאצבעון ידע על התגלית שגילה ג'ון ארין, ומכאן שלסרסיי יש מניע חזק לרצוח אותו. הוא דאג שליסה תכתוב מכתב לקייטלין בו תאשים את הלאניסטרים, ומהיכרותו עם אדארד הוא ידע שהוא לא ינוח ולא ישקוט עד שלא ימצא את הפיתרון. ומהסיפור הזה, למעשה, התחילה חמשת המלכים, שאצבעון יצא ממנה מורווח- עם תואר ואדמות שאיפשרו לו להשתלט על הבקעה. אז מה הוא באמת רוצה? לדעתי כרגע אחרי ששיחק במשחקי הכס מאחורי כסאות של אחרים הוא מעוניין "להריץ" מועמדת משלו שתהיה נתונה למרותו, הלא היא סאנסה.

וואו

לא חשבתי על זה!!! אבל סאנסה? בתור מלכה? הייתי רוצה לראות את זה
עכשיו ברצינות: איך הא יכול לעשות את זה? כולם חושבים שהיא ממזרה! ואם הוא יודה שהיא מבית סטראק, יהרגו אותה לפני שתספיק להגיד 'לורד שלג'. עכשיו אני מתה לראות מה יקרה... לא חשבי שאני אוהב את אצבעון, אבל בקריאה שניה...הבנאדם גאון.

אצבעון באמת גאון

קשה לקרוא לו דמות חיובית, אבל בהחלט כיף לקרוא על כל המשחקים והתרגילים הפוליטיים שהוא עושה. אצבעון כנראה מחכה ששלטון בית לאניסטר יתמוטט סופית, ואז כבר לא יהיה מי שיתבע את ראשה של סאנסה בעוון רצח ג'ופרי כביכול. לפי הספר הרביעי, היום הזה לא רחוק מלהגיע.

Huan

New member
מלבד זאת...

מלבד זאת, קשה לי להאמין שמישהו יעז לתבוע את ראשה של אישתו של לורד הבקעה, הארי "היורש" הארדינג והיורשת החוקית של הצפון.

Ploral Reaction

New member
בנוסף לזה, מצב מלחמה

יוצר כיאוס, עריפת ראשים, הכחדת משפחות וראשי בתים, והרבה חילופי מעמדות בתוך החברה. בתור אחד ששואף לכבוד, ממון ותארים, אצבעון יכול להתקדם הרבה יותר מהר (אם הוא בכלל יכול להתקדם בימי שלום) דרך מצב מלחמה, ורואים את זה מצויין בספרים. תסתכל רק כמה לורדים ובתים אדירים נכחדו כמעט לחלוטין במלחמה של רוברט וסטארק בטארגריינים כולה איזה 15 שנה קודם, ומוזכרים כל הזמן בטיפות בסיפורים. המשפחות השליטות התהפכו כמעט לגמרי בחצי מווסטרוז

הרושם שאני קיבלתי מכל הסדרה הוא

שאצבעון רצה שקייטלין תבוא עם נד למעלה מלך. נד יהרג בגלל שיחשוף את פרשת הממזרים של סרסי וג'יים, וכך דרכו תהיה פנויה לקבל את קייטלין. כאשר הוא לא הצליח לקבל את קייטלין, הוא לקח לו את סאנסה, שכמו שהוא אמר לה, היא דומה מאוד לאימה.

למעלה